Дата и час: Сря Юли 09, 2025 6:48 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Увеличават се сериозно глобите за шофьорите нарушители 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Увеличават се сериозно глобите за шофьорите нарушители
Сериозно увеличение на глобите за нарушители предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, одобрени от Министерския съвет. Шофьор, който в населено място кара с над 50 км/ч по-бързо от максимално разрешеното, ще плаща 250 лв. и ще остава 3 месеца без книжка.

Същото нарушение извън рамките на населеното място ще "струва" 50 лв. по-малко, но не и ако водачът превозва пътници или опасни товари - в такъв случай глобата е 400 лв.
Ако превишението при градско шофиране е между 41 и 50 км/ч глобата е 200 лв. и 2 месеца без свидетелство за правоуправление; за скорост от 31 до 40 км/ч санкцията е 150 лв. и един месец без книжка, съобщи Netinfo.bg.
Най-ниската глоба от 10 лв. ще се налага, ако водачът е превишил скоростта с максимум 10 км/ч.
Завишени са санкциите - отнемане на книжката за срок от един месец до една година, за шофьори, които са седнали зад волана сериозно "почерпени" и концентрацията на алкохол в кръвта им е 0,5 до 1,5 промила.
За водачите със стаж по-малко от две години, както и за шофьорите, превозващи опасни товари наказанието ще важи при още по-малка концентрация - 0,2 промила.
Без книжка ще остават и тези, които не са платили в срок наложената им глоба.
Задължително става и използването на детски обезопасителни седалки.
Премахва се възможността на задните седалки на автомобилите да се превозват допълнително две деца до 7 години или едно до 14 години, защото за тях няма осигурени мерки за сигурност.
В предложените от МВР промени влизат още отстраняването на всички билбордове, афиши и табла от стълбовете и светофарите, както и забрана за поставяне на светещи реклами в близост до пътя, а също така и реклами, който наподобяват пътни знаци, разказа "24 часа" в началото на седмицата.
От 100 до 300 лв. ще глобява КАТ за незапълнена дупка на платното за движение, ако преди това има издадено разпореждане на компетентен орган.
Толкова ще плаща и лице, затворило платното за ремонт или друга дейност, без да е получило разрешение.
Пет пъти по-висока ще е глобата, ако нямате сключена застраховка "Гражданска отговорност" или стикерът липсва от стъклото на автомобила.
Въвежда се и нова санкция от 20 лв. - за шофиране в BUS лентата. Глобата за водач или пътник без предпазен колан се изравнява - 50 лв. Досега шофьорът можеше да бъде глобен с 40 лв., а пасажерът - с 20.
50 лв. ще се плаща и за използване на мобилен телефон по време на движение, отнето предимство на пешеходна пътека, минаване на червен светофар, паркиране на "зебра" или спирка, както и шофиране на автомобил с износени гуми.
От КАТ искат отново да се въведе и премахнатото през 1994 г. изискване водачи на моторни превозни средства да могат да стават само лица, които имат завършено основно образование.

Темата леко се преповтаря с тази: http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=10053
но я оставям, защото е по-пълна, пък и ще я видят повече колеги!
Поздрави kiro_of_the_day

Пет Окт 13, 2006 2:06 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Най-после...

Пет Окт 13, 2006 5:41 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Увеличават се сериозно глобите за шофьорите нарушители
soulkeeper написа:
От 100 до 300 лв. ще глобява КАТ за незапълнена дупка на платното за движение, ако преди това има издадено разпореждане на компетентен орган.

........ а кой точно ще глобят и дали ако си си потрошил автомобила в дупката ще получи ли човек някакво обезщетение?

Пет Окт 13, 2006 6:07 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
блъснаха ми колата като куче днес.Някой я блъснал и е драснал...
Остави че са некадарници всичките ами че и боклуци.... да му се незнае и БълХарията!

Променено от Mazgarev: Колега ядосан си и ти съчувствам... позволих си да редактирам мнението ти от нецензурните думи.

Пет Окт 13, 2006 6:56 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Много кофти колега
Многоо гадно за съжаление е пълно с тапаци и некъдърни шоферчета в тази държава. Много ли е зле?

Пет Окт 13, 2006 7:06 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Трябва да го направят като в цивилизованите страни-затвор!Това по-може да свърши работа :D
а този който те е ударил е трябвало да постъпи по-мъжки Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 всеки прави грешки,но поне да си носи отговорност за това д'ба и педалчетата подли.

Съб Окт 14, 2006 9:11 am
Профил
UNREAD_POST 
gdd55 написа:
блъснаха ми колата като куче днес.Някой я блъснал и е драснал...
Остави че са некадарници всичките ами че и боклуци.... да му се незнае и БълХарията!
Променено!

Ми кат не ти изнася да си беше останал в England! :evil: И в мен като спряха преди седмица, какво да кажа? Нали затова са застраховките!

Съб Окт 14, 2006 9:31 am
UNREAD_POST 
а ти си се забил в тоя булгаристан и не си наясно какво става навън.А за ударенето ми е смачкан задният калник брутално смачкан отстрани.
Владиме кажи като знаеш всичко българите хора ли сме или напротив

Съб Окт 14, 2006 9:48 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
gdd55 написа:
а ти си се забил в тоя булгаристан и не си наясно какво става навън. А за ударенето ми е смачкан задният калник брутално смачкан отстрани.

:offtopic: Ве... Владо не се е забил много в Българията, че скоро се прибра от далеч ;)

Съб Окт 14, 2006 10:01 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
gdd55 написа:
а ти си се забил в тоя булгаристан и не си наясно какво сава наван.А за ударенето ми е смачкан задният калник брутално смачкан отстрани.

Не, наясно съм, какво става навън! Два месеца бях в такава цигания, че жадувах силно да се прибера в Родината си! Има и хора тук, има и такива, като теб, които гледат само да теглият майни и да се оплакват! Всеки знае на хубаво! Не всеки може да се бори и успява в по-сложни условия, да се избяга е най-лесно. И не виждам, какъв толкова ти е проблема, че да псуваш по Родината си три пъти в две изречения! Ако нямаш застраховки това вече е друга тема, сам си се наредил. Ела да покараш малко в София да видиш за какво става въпрос и после пак мрънкай. Много говеда има по улиците, но има и хора! И да теглиш майна по Родината си е безумно глупаво. Сами сме си направили този хал на, който сме сега.

Съб Окт 14, 2006 10:02 am
UNREAD_POST 
Няма да спорим че осрахме темата. А колата ми я правят безплатно не ми трябват застраховки. трябва глобите да са жестоки за да се цивилизоват много хора.Всеки път като се върна в БГ се шашкам първо, ше ме смачкат на пешеходна пътека тва е вече повече от наглост, карат ми тука келеши из центъра на града със около 80-100км/ч тва са животни, а вчера ме блъска и бягай за тва ма е яд даже и доблест няма да си признае мене ми е все тая така или иначе без пари ми правят колата. Вие софианците сигурно сте добре с тия камери навсякъде кой знае кога ше достигне прогреса и до Бургас

Съб Окт 14, 2006 11:10 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
oOOo човече, паркирах на орлов мост (паркинга) до спирката и гледам до мене един с a3 готин пич на има няма 20 как готино и грациозно се врязва в един пич докато прави странните си маневри. Толкова ми беше жалък и смешен, че едвам се стърпях да не почна да се смея докато ме гледаше уплашено. След това си продължи маневрата и помене останалата здравя/лява част на опелчето. Готини хорица колкото искаш, а да те изчакат или да те търсят да ти платят щетата е просто абсурдно да си го мислиш..макарче аз съм жулнах на раковска един пич и исках да му дам някакви пари, ама пича ми вика "застраховката ще го покрие че и от горе, бъди по внимателен и бегай..."

Изображение

Съб Окт 14, 2006 5:21 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]