Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:47 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Кой с какви гуми кара!?!?! 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
колкото и да го дъвчим този въпрос, пак ще има 1000 мнения
според мен най-важното е гумата да е нова
възможно най-скоро произведена

Вто Окт 10, 2006 9:46 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Май така излиза:) Явно лоша гума няма или по-скоро темата трябваше да бъде - какви гуми да не си купуваме, ама карай:) Всеки си избира според джоба си, но наистина най-важното, за този сезон, гумите да са нови:)

Вто Окт 10, 2006 12:20 pm
Профил
UNREAD_POST 
sclera_bg написа:
Ивайло Стефанов Попов написа:
......... Значи в момоента трябва да знаете че Фиатите чисто новите и последни модели излизат от всеки един завод в Европа обути с гуми Бриджстоун. Това не знам дали е фирмена политика или е поредната сделка, която италианците са сключили с Бриджстоун те да обуват техните коли, което може да идва от Формула 1 когато Ферарито но Шумахер се обуваше само и само с гуми на Бриджстоун като конкуренция на Мишелин, а всички знаете какво пише на Ферарито във Формула 1 пише с големи букви ФИАТ. При това положение най добрите гуми за италианците, с които техните Фиати се движат безпроблемно, безшумно, безаварийно и дълги километри това са Бриджстоун. Това е най добрия вариант в момента и зиме и лете да си обуеш Фиатката.......

Ами дали Lassa (които са "подразделение" на Bridgestone) не е точната гума за зимата? Не съм имал такива, но много ми ги хвалят (зимните).

Аз карам зимата с две (изтрити и скапани) Brigestone отпред и две още по скапани Hankook отзад, и мисля да взема две нови Lassa и да сложа Бриджстоуните отзад.

p.s. Лятото съм с Michelin Energy

До колкото знам Lassa са турски гуми, но за повече информация виж тук:

http://www.avtogumi.com/ кликни върху линка на Lassa и там ще прочетеш за тях, а ще видиш и какви модели предлагат зимни и летни може да имат и всесезонни. Както и за всякя гума по отделно има информация какво представлява.

Вто Окт 10, 2006 1:48 pm
UNREAD_POST 
Nikcho написа:
Май така излиза:) Явно лоша гума няма или по-скоро темата трябваше да бъде - какви гуми да не си купуваме, ама карай:) Всеки си избира според джоба си, но наистина най-важното, за този сезон, гумите да са нови:)

А бе не знам дали лоша гума няма обаче само да не е РЕЦИКЛИРАНО МАРАНГОНИ под имито Стънер, защото тогава не ми носи акъла как ще се кара особено ако е зимата и Стънерките са зимни. Направо УЖАС !!! По добре едни истински Марангони от отколкото РЕЦИКЛИРАНИ такива.

Вто Окт 10, 2006 2:17 pm
UNREAD_POST За колегата sclera_bg
Колега sclera_bg от това, което ти пратих тъй като доста се втренчих и ме заинтригува най - вече от написаното в сайта http://www.avtogumi.com/ за гумите Lassa мога да ти кажа, че това за мен са Потурчини гуми от най-големия турски конгломерат Sabanci Holding така, че общото им с Bridgestone е много малко да не кажа почти никакво. Ако погледнеш в сайта http://www.diana-ltd.com ще забележеш, че в групата на Bridgestone са Bridgestone, Firestone и Dayton. Къде са тогава Lassa, просто нямат нищо общо правят се в Турция по технологията на Bridgestone, обаче това не значи, че са в тяхната група и подразделение както си мислиш ти. Моето предложение е все пак като забравим за по предишните теми писани от мен относно гуми Пирели и в каква финансова граница варират, което е непосилно и за мен тъй като и аз няма да мога да си го позволя това смятам да се избира за зимни гуми от средния финансов клас, защото нисък няма ниския е вече втора ръка, което е вече убийствено и безмислено. И лично аз се спирам пред варианти за гуми Марангони, които са Италиански и гуми Sportiva, които са вече частна фирма собственост на немския производител на гуми Continental Group и се произвеждат в Полша и Чехия много по - добро решение отколкото турската Lassa. Виж за тях пак в http://www.diana-ltd.com или направо тук http://www.diana-ltd.com/tyres/sportiva ... r/w65.html . Ако трябва да избирам чесно казано Марангони не са издържливи като Пирели и по - бързо си изхабяват е не чак толкова кото тяхната РЕЦИКЛАЦИЯ наречена Стънер, но мисля, че в сравнение със Sportiva бих избрал Sportiva смятам, че ще са по - надеждни и смятм тях да сложа на старата си барака. Е не могат да се сравняват с Пирели, но все пак ще са по - добри според мен от Марангони макар, че Италианците и те са водеща сила в произвидството на гуми, но там седи емблематичното производство с надписа на Пирели. За гуми с размер 175/70 R13 Sportiva за 77 лв. бройката смятам, че е добра цена за старата барака като се има на предвид, че ще и слагам чисто нови гуми. Поне засега това съм решил, а ти какво ще направиш не знам твоя воля.
P.S. Смятам наистина вече тази тема да е приключим понеже стана доста банална, а и на мен ми омръзна от толкова много писане.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Последна промяна Ивайло Стефанов Попов на Пет Окт 13, 2006 1:05 am, променена общо 1 път

Вто Окт 10, 2006 5:17 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз твърдо съм се спрял на всесезони гуми. Моля ви кажете м/у тия два модела кой е по-добре:)
Матадор Изображение и Дебика Изображение

Пет Окт 13, 2006 1:03 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Nikcho написа:
всесезони гуми

Е това понятие ми е много странно!

www.locksmith-bg.com

Пет Окт 13, 2006 1:31 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Nikcho написа:
Аз твърдо съм се спрял на всесезони гуми. Моля ви кажете м/у тия два модела кой е по-добре:)

тая дебика си е зимната шарка !! мекички са и са добри за зимата ,само трябва да ги смениш навреме !

Пет Окт 13, 2006 2:13 am
Профил
UNREAD_POST 
Nikcho написа:

Виж сега колега чесно казано Матадор са гуми от времето на Чехословакия, която беше една цяла република преди разделянето и на Чехия и Словакия. Сега марката Матадор е от Словакия, Словажка основана през 1925 година когато Чехия и Словакия бяха едно под името Чехословакия сега в Чехия останаха гумите Барум, които са Чешки, а в Словакия Матадор. Докато Дебика са Полски гуми и почти и като цена и качество са на един и същи кантар с Матадор. Но за тази цена може да избираш сред доста по - големи и стабилни, здрави марки. За тях виж тук на този линк: http://emk-33.com/www/index.php?option= ... &Itemid=71
Аз лично пред избора ми за гуми Sportiva, който беше така категоричен сега се двуомя дали да не го заменя с едни BF Goodrich !!!!!!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Окт 13, 2006 2:37 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
sedici написа:
Vredestein QUATRAC 2 165/70/13 и зиме е лете. Скоро ще прехвърлят 50к км. Имат поне още 20к км преди да стигнат до ограничителя. Декември ще станат на три години (живот и здраве). Нямат напуквания. По 80лв за брой ги взех. Изключително доволен съм от тях. И зимата и лятото се държат перфектно. Все пак да отбележа, че са закачени на Uno 60SX което тежи 850кг :)

Колега лятото шумни ли са повече от нормалното!? И аз съм се ориентирал към този модел на тази марка!
В момента съм с Т-Trac отпред и съм изключително доволен - на мокро са върхът!
Между другото вижте какво открих в един руски сайт - по-скоро цените:
http://www.polstr.ru/archiv/mir/Shiny/v1/text/vredestein_shiny.htm#quatrac%202_tab
Vredestein QUATRAC 2 165/70/13 според тях струват 31 долара, а със сигурност не продават на загуба!!!
Нашитее гумаджии май доста ни товарят!

Незнам по провинцията как вървят цените на тези хубави гуми, но тук ми искат по 90лв. за гума в размер 165/70 R13

Пет Окт 13, 2006 10:07 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
През лятото карам Пирели P6 185x65x14, а през зимата Нокиян W - 165x70x14

Пет Окт 13, 2006 12:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Nikcho написа:
Незнам по провинцията как вървят цените на тези хубави гуми, но тук ми искат по 90лв. за гума в размер 165/70 R13

Същият размер ми трябва и на мен. Къде са тия цени в София - в кой магазин,
гумаджийница, сервиз - и къде се намира? В Кюстендил не съм проверявал за цени...

Пет Окт 13, 2006 12:39 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Nikcho написа:

Същият размер ми трябва и на мен. Къде са тия цени в София - в кой магазин,
гумаджийница, сервиз - и къде се намира? В Кюстендил не съм проверявал за цени...

165/70 R13 - 89 лева , Vredestein Quatrac 2
Века Тайърс ЕООД

Офис в София (виж карта)

бул.”Акад.Ив.Гешов” № 2А

тел: 02/953 39 61, 954 10 80

факс: 954 92 87

лице за контакт: Велина Карова

email: vktyres@vktyres.com

Склад в София (виж карта)

ул. “Суходолска” № 187

тел: 02/ 829 34 05

Пет Окт 13, 2006 2:57 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ето какво са ми писали от Века Тайърс ЕООД :
Цитат:
всесезонни гуми произвеждат следните производители - Debica (стари шарки на Goodyear), Goodyear, Matador, Vredestein.
За размера 165/70R 13 мога да предложа следните цени :
Debica NAVIGATOR 2 - 70
Goodyear VECTOR 5 - 122
Matador МР 61 - 83
Vredestein QUATRAC 2 - 90
Цените са с включен монтаж/демонтаж в сервиз по избор или доставка извън София. Ако това не е необходимо, бихме могли да договорим остъпка.

Телефони за контакт : 02 / 954 1080, 954 9287, 953 3961

Дано съм полезен:) Аз май на дебиката ще се спра;)

Пет Окт 13, 2006 9:37 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Летни-Пирели П3000 зимни Мишлен Алпин.

Пет Окт 13, 2006 9:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща