Дата и час: Вто Юли 08, 2025 6:54 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ДАИ спира колите без катализатори 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Re: катализатор и преглед неволи
Ивайло Стефанов Попов написа:
kluchar написа:
Та днес минах преглед с мъка на газанализатора
на празен ход добре в нормите
но като даде малко газ-ускорение
отчете че не е в нормите имало много вредни газове и нямаше да ме пусне за малко .
кеза ми че като съм свалил Катализатора от дотгодина няма да мога да карам ако нее в нормите .
и каза че за сондата трябва да се провери на PC
[b] ТРУДНО СТВА за ПРЕГЛЕДИ . НЕ СИ СВАЛЯЙТЕ КАТАЛИЗАТОРИТЕ само в краен случай.

Нов е поне 700 лв [/b]

Добре де някой може ли да ми обясни, защо е било необходимо до сега да си сваляте катализаторите и по каква причина се прави това. Изобщо какво се печели от цялата тази работа ??????

Най-малкия проблем на стария катализатор е, че мирише яко на сяра. Запушения катализатор намалява драстично мощността на автомобила, а разхода може да скочи над 2 пъти.

Пет Окт 13, 2006 12:03 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST за ДАИ
Tornado написа:
Ето какво важи за всички
Според промените за произведените преди 1986 г. автомобили нормата за вредните емисии е 4.8% въглероден окис, а за произведените след 1986 г. - 3.5%, ако нямат катализатор. Всички автомобили, произведени след 1992 г., имат фабрични катализатори за вредни газове.

Колега, виждам, че услужливо си повторил текста и си го оцветил, само че от него не става ясно колите :roll: произведени през самата 1986 г. , каквато е моята Фиатка, към кои се включва, преди 86-та или след 86-та. :mrgreen:

п.с. Доколкото разбирам попада сред тези, които са след 1986-та, така ли е? :roll: :roll: :roll:

http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg

Пет Окт 13, 2006 12:21 am
Профил ICQ YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST катализатор
ами като имаш някакъв проблем с гърнетата - изпускателната система
или нещо проблем който не е намерен и отстранен по двигателя
обикноовенно ти казват /МАЙСТОРИ/ свали катарлизатора и ще се оправи
/като ти върви спънато даваш газ а тя не върви/
и ти отиваш при някой където се занимава с гърнета и той те пита
на колко км.е ти казваш примерно на 170000
е те на катализаторите им дават до 120000 трябва верно да се махне или смени ти него сменяш щото е 700лв
маха катализатора
слага ти едно резонаторно гърне - тръба и като тръгнеш усещаш колата наистина върви МАЛКО ПО ДОБРЕ
но това е привидно добре
а майстора ти взима парите за ремонта и ти ПРИБИРА /СТАРИЯ катализатор/ от него взима още 30 лв и той доволен и ти товолен но само в началото
той катализатора лесно неможе да се разбере дали е запушен или не
ТА ПАЗЕТЕ СИ КАТАЛИЗАТОРА

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Окт 13, 2006 12:25 am
Профил WWW
UNREAD_POST Re: катализатор и преглед неволи
fiat_love написа:
kluchar написа:
Та днес минах преглед с мъка на газанализатора
на празен ход добре в нормите
но като даде малко газ-ускорение
отчете че не е в нормите имало много вредни газове и нямаше да ме пусне за малко .
кеза ми че като съм свалил Катализатора от дотгодина няма да мога да карам ако нее в нормите .
и каза че за сондата трябва да се провери на PC
[b] ТРУДНО СТВА за ПРЕГЛЕДИ . НЕ СИ СВАЛЯЙТЕ КАТАЛИЗАТОРИТЕ само в краен случай.

Нов е поне 700 лв [/b]

Добре де някой може ли да ми обясни, защо е било необходимо до сега да си сваляте катализаторите и по каква причина се прави това. Изобщо какво се печели от цялата тази работа ??????

Най-малкия проблем на стария катализатор е, че мирише яко на сяра. Запушения катализатор намалява драстично мощността на автомобила, а разхода може да скочи над 2 пъти.

Кога разхода може да скочи над 2 пъти не разбрах колега когато катализатора е стар и мирише на сяра, когато е запушен или когато изобщо колата има катализатор, който е напълно изправен??????

Пет Окт 13, 2006 12:34 am
UNREAD_POST 
Koгато катализатора е запушен качва разхода и колата не върви. Запушването е именно защото катализатора си има ресурс. Стария и запушен катализатор прегрява и характерния белег е миризмата на сяра.

Пет Окт 13, 2006 12:35 am
UNREAD_POST 
fiat_love написа:
Koгато катализатора е запушен качва разхода и колата не върви. Запушването е именно защото катализатора си има ресурс. Стария и запушен катализатор прегрява и характерния белег е миризмата на сяра.

Мерси много колега за инфото. Сега разбрах всичко относно катализатора, което не ми беше ясно и ме интересуваше.

:wowwow: :36_2_46: :36_2_25:

Пет Окт 13, 2006 12:46 am
UNREAD_POST 
fiat_love написа:

Мерси много колега за инфото. Сега разбрах всичко относно катализатора, което не ми беше ясно и ме интересуваше.

Има и няколко неща които скъсяват живота на катализатора:

- богата смес - води до прегряване на катализатора
- детонации и гърмежи в ауспуха от лоша работа на двигателя - има опасност от разрушаване на керамичната пита. По тази причина кола с катализатор не се дърпа или пали с бутане, защото в този случаи може в изпускателната система да се събере много неизгоряла смес и да детонира там.
- горене на масло - новите масла не са агресивни към платината на катализатора, но старите минерални бяха
- антифриз в цилиндите - скапва катализатора за отрицателно време
- оловен бензин - възможно нак-лошото което може да причиниш на един катализатор и ламбда сонда. Оловото "отравя" благородните метали катализатора и сондата и дори и само няколко литра са достатъчни да ги съсипят непоправимо.

Пет Окт 13, 2006 1:02 am
UNREAD_POST 
fiat_love написа:
fiat_love написа:

Има и няколко неща които скъсяват живота на катализатора:

- богата смес - води до прегряване на катализатора
- детонации и гърмежи в ауспуха от лоша работа на двигателя - има опасност от разрушаване на керамичната пита. По тази причина кола с катализатор не се дърпа или пали с бутане, защото в този случаи може в изпускателната система да се събере много неизгоряла смес и да детонира там.
- горене на масло - новите масла не са агресивни към платината на катализатора, но старите минерални бяха
- антифриз в цилиндите - скапва катализатора за отрицателно време
- оловен бензин - възможно нак-лошото което може да причиниш на един катализатор и ламбда сонда. Оловото "отравя" благородните метали катализатора и сондата и дори и само няколко литра са достатъчни да ги съсипят непоправимо.

Значи ясно като купя новата кола, а тя така или иначе ще се обслужва задължително не само по време на гаранционния срок в оторизирания лицензиран сервиз на Фиат, а изобщо през цялото време. Така, че там механиците и монтьорите в сервиза ще имат грижата за това и за всичко останало.

Пет Окт 13, 2006 2:56 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2