|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 1:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Изгоряла ми е крушката на десния фар
Автор |
Съобщение |
nickybg87
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 11:07 pm Мнения: 21 Местоположение: София 05 Сердика
|
 Изгоряла ми е крушката на десния фар
Значи вчера за жалост установих, че крушката на десния фар не работи. Май само габарита бачка и се създава илюзия, че свети и за това като я гледах на светло не съм го видял. Както и да е, надявам се да не е скъпо да се смени. Кажете каква крушка да търся и къде да я търся...?
|
Пет Сеп 29, 2006 12:39 pm |
|
 |
Vladim
|
H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.
|
Пет Сеп 29, 2006 12:55 pm |
|
 |
nickybg87
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 11:07 pm Мнения: 21 Местоположение: София 05 Сердика
|
Vladim написа: H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.
Мерси...случайно някъде да има тема как се отрваря фара защото не можах да намеря?
|
Пет Сеп 29, 2006 1:19 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:46 pm, променена общо 1 път
|
Пет Сеп 29, 2006 2:15 pm |
|
 |
Vladim
|
morg написа: Не е трудно - като отвориш капака на двигателя имаш достъп до задната страна на фаровете. Там се развиваше поставката на крушката (на ръка) и просто я сменяш. До колкото знам на по- кадърните бензиностанции си има хора, които се занимават с това - един колега (с форд) си купи крушки така от ОМВ и му предложили да ги сменят направо - само дето ние вече бяхме разглобили половината кола зада извадим фара (казах ли че колата беше форд? :mrgreen: )
Конкретнo при Брава/Браво/Марея няма никакво "развиване"! Зад фара има един по-голям пластмасов капак-обикновено сив на цвят. В долната (или горната) му част има пластмасова щипка, която се натиска и капака се откача отдолу след, което с леко повдигане излиза и отгоре. Следващата стъпка е малко по-пинизчийска! :mrgreen: При отворен капак с напипване трябва да откриеш една пластина, която държи фасунгата на крушката. Пластината се откача с леко натискане навътре и настрани (ако не се лъжа). След това крушката изпада барабар с жицата към нея. Като слагаш новата крушка за нищо на света не я пипай с ръка по стъклената част!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Сеп 29, 2006 4:00 pm |
|
 |
masterkar
|
И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих :roll: .
Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата? :cry:
|
Чет Окт 26, 2006 9:23 am |
|
 |
Vladim
|
masterkar написа: И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих :roll: . Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата? :cry:
Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40!  Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!
|
Чет Окт 26, 2006 9:52 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
...да има проблем.. отделяната топлина от 100W е доста повече от тази 55W... и може да станат доста поразии.
По-добри си вземи на Philips. Имат варианти, при които потока светлина е с 30 или дори 50% повече при същите 55W.
_________________ FIAT Marea
|
Чет Окт 26, 2006 6:39 pm |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
и само да добавя още нещо МНОГО важно... не пипайте балона на крушката с пръсти/мазно... :roll: ... то си го пише и на кутийката де, ама понякога човек не чете в забързаното ни ежедневие 
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Чет Окт 26, 2006 8:04 pm |
|
 |
Tornado
|
Защо си мисля че крушките са четири забравяте пътепоказателя/мигача/ По тази логика съм виждал как се източва маслото от скоростната кутия и се налива на мотора ново масло.Майтапче ама крушките наистина са си 4.
|
Чет Окт 26, 2006 9:19 pm |
|
 |
masterkar
|
Vladim написа: masterkar написа: И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих :roll: . Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата? :cry: Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40!  Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!
Абсолютно вярно-за съжаление :cry: . Крушката вече изгоря :evil: ! Извода е ясен :arrow: ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО :!: А и видях, че пластмасовата щипка, която се натиска и капака се откача не държи и капака се отваря, което според мен е предпоставка за влизане на конденз /влага/ и поради тази причина може би ми горят крушките :roll: :mrgreen: :evil:!!! Явно първо трябваше да прочета какво пише в този прекрасен форум и после да купувам  !
|
Чет Ное 09, 2006 1:55 pm |
|
 |
masterkar
|
Vladim написа: Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40!  Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!
А някой нещо да каже за Hella :arrow: http://www.dn-bg.com/
каталожен номер модел мощност цена в лева с ДДС
8GH 002 089-131 H1 55W 3.00
Дали стават :roll: - цена само 3 лева :?:  Сервиза /фирмата/ е официален вносител на Hella-Германия!!! :mrgreen:
Или да си взема направо:8GH 002 089-141 H1 12V 55 W - 14.30лв - 1бр. :arrow: Blue Light - Сини светлини
Оцветеното в синьо стъкло на този модел крушки, филтрира инфрачервените лъчи от светлинния спектър.
Това прави светлината им по-ярка, а видимостта по-ясна. Цветът на светлинния лъч е сходен с този на ксеноновите фарове и еднакъв с този на халогенните крушки.
|
Пет Ное 10, 2006 12:35 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|