|
|
Дата и час: Вто Юли 08, 2025 2:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Какво му е на форума сега?
Автор |
Съобщение |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Какво му е на форума сега?
От няколко дена се вдига патардия около форума, къде основателно, къде не, къде тенденциозно! От вчера любимото ни място в нета има нови принципи на администриране, нови администратори - демократично избрани, все свястни и авторитетни хора които са се доказали с активноста си и смислените си теми! И искам предварително да ви кажа, че за тези хора няма облаги и привилегии, а само ангажименти, ядове и много пожертвано лично време! Само след ден се сменя машината и местопребиваването, ще дадем пари и за хостване и професионалното му доизграждане! И ПАК..... НЕДОВОЛНИ...? Така е във всички форуми, обаче - няма как да се угоди на всеки , има си правила, еднаки за всички и те просто трябва да се спазват, така както всички останали ги спазват ! Иначе, настъпва анархия, измества се основната идея - да се общува цивилизовано и да си помагат помежду си потребителите ! Ами нали с този добър тон доскоро се гордеехме и това е причината да се обединят толкова хора.... Е, който не му пасва може да не влиза тук, а където му е кеф и където намира съмишленици! Може да си направи друг форум, ами нали този като се създаде вече имаше друг форум на Фиат в dir.bg - и станаха два! Нещо да ритна dir.bg , или да тръгна да събутира ? После форум на Темпра, сега има и на Уно и т. н. и какво от това?
Огледайте се и ще видите, че във всяка цивилизована държава има десетки форума на Фиат - в Полша са не по-малко от 15, ами в Италия, Германия, Англия .... И не само форуми, ами и всеки форум си има и клуб и всеки потребител сам решава къде му е мястото и къде може да бъде полезен!
Е, нашия се разви малко по български....
Създал го Митко, или които и да са създателите - шапка им свалям! И то за кого ? За нас хората които, намерихме толкова приятели, приятна атмосфера и взаимопомощ! Но той не е знаел човека какъв кол си навира - иначе едва ли щеше да се жертва... Човекът с най-много поста, консултации и ангажираност, щото всичко това е лично време посветено на потребителите и то безплатно!!! Само тока на личния му компютър за толкова време пресметнете, отделно ядовете да се угоди на всеки от нас ! А за това, че форума е добър, говори и непрекъснатото увеличение на потребителите, за това, че тук всеки намира по нещо за себе си! Не знам какво конкретно се е случило в личния му живот и не искам да знам, но най-накрая не издържа, писна му и направи грешка с внезапното спиране, грешка която аз в никакъв случай не одобрявам! Радвам се на това, че той бързо го осъзна, извини се и предостави администрирането на хора, за които всеки можеше да си каже мнението, да отхвърли или предложи други! Но съм сигурен, че този човек, така както е неудобен за някои хора, ще липсва с техническите си консултации на всички останали !
Призовавам всички на които този форум е станал част от ежедневието им, не да критикуват, а дадат по нещо от себе си - идеи , активност, пари и т. н. така, че не да рушим създаденото, а да го направим още по-привликателен!
Аз лично, ще отделя 100 лв. за усъвършенстването на форума! Поздрави на всички!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Сеп 26, 2006 6:34 pm |
|
 |
Nino
|
От мен също 100лв Христо, благодаря за постта ти!!! :mrgreen:
|
Вто Сеп 26, 2006 6:45 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
Тук май се заформя и благотворителна акция!!! Добре, ама първо дайте да видим какво ще се прави!!! Нека някой, който е наясно с нещата да седне и да напише: сега е така ..... , има предложение от .... да направим това и това ....
Нека нещата се изяснят, но нека някой не си мисли, че като ми обясни на мен или на 10, 20, 50 души ще бъде ясно.
Ясно става когато всичко е написано черно на бяло и отдолу стои подписа на автора(ите)
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Вто Сеп 26, 2006 6:59 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Ще се опитам да отделя и аз известна сума и ще я пратя директно на Христо.
_________________ FIAT Marea
|
Вто Сеп 26, 2006 9:06 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
perlsite написа: :36_2_25: Ще се опитам да отделя и аз известна сума и ще я пратя директно на Христо.
Знам, просто бях уверен, че ще се намерят много желаещи като вас, но нямах идеята да ги пращате на мен.
Нека да се направи в София една каса или измислете някакъв вариант, да се събират средствата и да се изразходват документирано - Nino е по тази част, измисли счетоводен вариант....
|
Вто Сеп 26, 2006 10:01 pm |
|
 |
Nino
|
Няма проблем Христо! Мисля, че при Здравко ще е по-добре, защото там ще се извършват разходите... после с отчитането съм насреща.Разхода на всяка стотинка ще бъде надлежно документиран и отчетен пред хората, тук във форума!
|
Вто Сеп 26, 2006 10:07 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Христо ще ти ги пратя на теб, тъй като мога да съчетая 2 неща в едно (имаш ЛС) и в конкретния случай ще ми е по-лесно на мен, иначе за другите вероятно ще е по-лесно по начина по който предлагаш.
Поздрави.
_________________ FIAT Marea
|
Вто Сеп 26, 2006 10:12 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 членове на клуба и форума
Ако трябва да се помага пишете и с пари и каквото трабва
само да върви
нали форума нее без пари
макарче много хора си мислят че това е задължение на някой не известен някаде
атговорноста и задължението е на всички да подържат форума и клуба
кой с каквото може .
такива дивиденти за кадето пише колегата невиждам от каде ще се вземат
освен да има членси внос и некой да го прибере .
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Вто Сеп 26, 2006 10:25 pm |
|
 |
Yavor
|
Много се радвам че в крайна сметка се появи едно силно и авторитетно мнение за да уталожи малко страстите. Крайно време беше да се спре със спекулирането около интригите и кавгите и тези има няма 10 човека които ги създадоха да спрат да занимават нас - останалите 2990 човека които преди всичко ни интересува функционирането на форума и ценността на информацията в него.
Какво е нашия форум? Според мен винаги е бил нещо много по-различно от останалите форуми - не просто събор за надприказване и надлъгване, а едно все по-голямо общество, споделящо своите проблеми и вълнения. Та я погледнете Общи приказки, например - този имал рожден ден, днес Торнадо се хвали че е станал капитан, друг някой показва новороденото си дете, трети се оженил, четвърти сменил колата или къщата - че това всичкото на какво ви прилича? На някаква простотия или вакханлия???? Не по-скоро това прилича на събиране на стари приятели, където всеки е сигурен в останалите и иска да сподели дори и най-съкровените си мисли и преживявания. Точно затова форума е важен за нас - а за тези които създават цялата тази суматоха - явно те не го чувстват така, а просто още едно място да си упражняват по риторика и клавиатурно майсторство. НИкого не искам да защитавам или нападам, особено в случая Митко, който с е подходил изключително импулсивно. Радвам се че в крайна сметка не е направил нищо непоправимо. Омръзна ми просто от безкрайните локуми, които се точат по темата. Хайде да спрем и да продължим напред, да си помогнем за да ни е по-добре на нас.
По този въпрос - в момента в който се появи IBAN-a със сметката на която можем да превеждаме пари - аз веднага ще дам своята лепта. НЕ мога да отделя наведнъж сума от порядъка на 100лв, но всеки месец мога да превеждам 5-10лв, които според мен са напълно достатъчни ако има поне 100човека които да го правят.
Аз лично мисля че най-добрия начин да преценим на кой му пука е да видим кой ще преведе пари - без значение от сумата, но щом си готов да отделиш пари - значи те интересува. Само да не стане като със стикерите навремето - всички искаха, но без пари, ако може и да им бъдет доставени - е хора без услие и инвестиция на този свят нищо не може да стане - само може мама и тати да помогнат
Толкова от мен.
|
Сря Сеп 27, 2006 9:36 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Yavor написа: Много се радвам че в крайна сметка се появи едно силно и авторитетно мнение за да уталожи малко страстите. Крайно време беше да се спре със спекулирането около интригите и кавгите и тези има няма 10 човека които ги създадоха да спрат да занимават нас - останалите 2990 човека които преди всичко ни интересува функционирането на форума и ценността на информацията в него. Какво е нашия форум? Според мен винаги е бил нещо много по-различно от останалите форуми - не просто събор за надприказване и надлъгване, а едно все по-голямо общество, споделящо своите проблеми и вълнения. Та я погледнете Общи приказки, например - този имал рожден ден, днес Торнадо се хвали че е станал капитан, друг някой показва новороденото си дете, трети се оженил, четвърти сменил колата или къщата - че това всичкото на какво ви прилича? На някаква простотия или вакханлия???? Не по-скоро това прилича на събиране на стари приятели, където всеки е сигурен в останалите и иска да сподели дори и най-съкровените си мисли и преживявания. Точно затова форума е важен за нас - а за тези които създават цялата тази суматоха - явно те не го чувстват така, а просто още едно място да си упражняват по риторика и клавиатурно майсторство. НИкого не искам да защитавам или нападам, особено в случая Митко, който с е подходил изключително импулсивно. Радвам се че в крайна сметка не е направил нищо непоправимо. Омръзна ми просто от безкрайните локуми, които се точат по темата. Хайде да спрем и да продължим напред, да си помогнем за да ни е по-добре на нас. По този въпрос - в момента в който се появи IBAN-a със сметката на която можем да превеждаме пари - аз веднага ще дам своята лепта. НЕ мога да отделя наведнъж сума от порядъка на 100лв, но всеки месец мога да превеждам 5-10лв, които според мен са напълно достатъчни ако има поне 100човека които да го правят. Аз лично мисля че най-добрия начин да преценим на кой му пука е да видим кой ще преведе пари - без значение от сумата, но щом си готов да отделиш пари - значи те интересува. Само да не стане като със стикерите навремето - всички искаха, но без пари, ако може и да им бъдет доставени - е хора без услие и инвестиция на този свят нищо не може да стане - само може мама и тати да помогнат  Толкова от мен.
И аз се подписвам под всичко казано! (естествено ако и автора е съгласен)
|
Сря Сеп 27, 2006 9:38 am |
|
 |
zgabrovski
|
Леле Яворе направо трябва да го направим харта... С място за много подписи, и моят е там.
|
Сря Сеп 27, 2006 10:58 am |
|
 |
doofiat
|
Yavor написа: Много се радвам че в крайна сметка се появи едно силно и авторитетно мнение за да уталожи малко страстите. Крайно време беше да се спре със спекулирането около интригите и кавгите и тези има няма 10 човека които ги създадоха да спрат да занимават нас - останалите 2990 човека които преди всичко ни интересува функционирането на форума и ценността на информацията в него. Какво е нашия форум? Според мен винаги е бил нещо много по-различно от останалите форуми - не просто събор за надприказване и надлъгване, а едно все по-голямо общество, споделящо своите проблеми и вълнения. Та я погледнете Общи приказки, например - този имал рожден ден, днес Торнадо се хвали че е станал капитан, друг някой показва новороденото си дете, трети се оженил, четвърти сменил колата или къщата - че това всичкото на какво ви прилича? На някаква простотия или вакханлия???? Не по-скоро това прилича на събиране на стари приятели, където всеки е сигурен в останалите и иска да сподели дори и най-съкровените си мисли и преживявания. Точно затова форума е важен за нас - а за тези които създават цялата тази суматоха - явно те не го чувстват така, а просто още едно място да си упражняват по риторика и клавиатурно майсторство. НИкого не искам да защитавам или нападам, особено в случая Митко, който с е подходил изключително импулсивно. Радвам се че в крайна сметка не е направил нищо непоправимо. Омръзна ми просто от безкрайните локуми, които се точат по темата. Хайде да спрем и да продължим напред, да си помогнем за да ни е по-добре на нас. По този въпрос - в момента в който се появи IBAN-a със сметката на която можем да превеждаме пари - аз веднага ще дам своята лепта. НЕ мога да отделя наведнъж сума от порядъка на 100лв, но всеки месец мога да превеждам 5-10лв, които според мен са напълно достатъчни ако има поне 100човека които да го правят. Аз лично мисля че най-добрия начин да преценим на кой му пука е да видим кой ще преведе пари - без значение от сумата, но щом си готов да отделиш пари - значи те интересува. Само да не стане като със стикерите навремето - всички искаха, но без пари, ако може и да им бъдет доставени - е хора без услие и инвестиция на този свят нищо не може да стане - само може мама и тати да помогнат  Толкова от мен.
И на мен много ми е важен форума. Аз се регистрирах през април и го открих на търсачка. Влязох стана ми интересно и си казах - да аз мога да не разбирам кой знае колко, но мога да помогна все с нещо. Започнах да си чета редовно. Прекарах си и интернет вкъщи и поне 6-7 часа прекарвам общо в денонощието във форума. Хареса ми доста, запознах с различни хора с различни характери. Открих хора, които ми допадат, открих дори да не ги познавам лично, близки за мен юзъри. Споделям си и някой лични неща с вас - последното беше, че ще си имаме дете. Просто за мен форума е ежедневие. В неделя като се върнах ми стана гадно и си помислих край - вече няма да има форум, но не. Има си и това много добре.
В лице то на Хит-ко се надявам повече да няма такива разправий. Познавам го лично и го считам като гарант за съхраняване и развитие на форума.
Иначе и аз съм напълно съгласен да има обща сметка на форума и всеки да даде колкото може и когато може. Естествено да има и отчетност на изразходваните средства. Все пак трябва да се развиваме. За да ползваме форума няма такса така, че ако действително го чувствате част от ежедневието си и четете темите не е проблем да внесете сума от 2,3,5,10 лева месечно или годишно дори.
Аз ще го направя, а вие :?:
|
Сря Сеп 27, 2006 11:56 am |
|
 |
pkolev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 4:56 pm Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
По въпроса с помагането: Моята фирма се занимава със софтуер. С удоволствие ще даря дизайн за новия сайт. Тук обаче има един проблем. Твърде много хора имат твърде много идеи. Според мен трябва да се избере комисия която да разработи уеб сайт-а. Останалите са потребители просто.
По въпроса с финансовото подпомагане: Според мен не е много редно да се дарява ей така на поразия. Според мен подобни неща се финансират, след като има даден проект.
Пример: Проект Уеб Сайт.
Разходи:
Програмист - 200 лева;
Новинар - 50 лева;
Администратор - 50 лева;
Хостинг - 100 лева/година
Общо: 400 лева.
/Тези числа са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИМЕРНИ/
Като имаме проект - парите се набират по-лесно.
Друг е въпросът, че тук има доста колеги, които могат да направят цялото това нещо безплатно.
_________________ Analog Man
3D Stilo 1.9 MultiJet
|
Сря Сеп 27, 2006 6:36 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
p_kolev написа: По въпроса с помагането: Моята фирма се занимава със софтуер. С удоволствие ще даря дизайн за новия сайт. Тук обаче има един проблем. Твърде много хора имат твърде много идеи. Според мен трябва да се избере комисия която да разработи уеб сайт-а. Останалите са потребители просто.
По въпроса с финансовото подпомагане: Според мен не е много редно да се дарява ей така на поразия. Според мен подобни неща се финансират, след като има даден проект.
Пример: Проект Уеб Сайт. Разходи: Програмист - 200 лева; Новинар - 50 лева; Администратор - 50 лева; Хостинг - 100 лева/година
Общо: 400 лева.
/Тези числа са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИМЕРНИ/
Като имаме проект - парите се набират по-лесно. Друг е въпросът, че тук има доста колеги, които могат да направят цялото това нещо безплатно.
Това е съвършенно вярно, да знаеш какво е направено с парите ти!
Но си мисля, че едва ли всичко ще може да се предвиди, та затова смятам, че ще е добре да се трупа джакпот и документирано да се изразходва!
И нека, в крайна сметка, на всеки на когото този форум е полезен, да сподели мнение по набелязаните идеи и позиция по проблемите!
При толкова много активни потребители - толкова малко мнения?!
Просто няма на кого да чакаме, ние , всички заедно ще си усъвършенстваме форума и ще го направим още по-привликателен!
|
Сря Сеп 27, 2006 9:31 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Подкрепа и от мен! Принципно е редно с това да се захване ръководството на клуба, но мисля, че полза ще има и ако така се организират нещата - т.е. нещо като дарителска сметка за форума. Праща който иска и колкото може. Колко души и пари - ще зависи от това как се изразходват и отчитат парите, нали?
Пък като се активизира ръководството на клуба, да уреди нещата по по-добър начин!
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Сеп 27, 2006 10:51 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|