Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:46 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Шофьорски курсове !? 
Автор Съобщение
Член на клуба
Член на клуба

Мнение Шофьорски курсове !?
Здравейте, искам да Ви задам един въпрос ... Преди е можело да се изкарат курсовете на 16, а да се вземе книжката на 18... Скоро питах няколко човека и те ми отговориха, че вече могат да се изкарат единствено на 17 и 9 месеца ... Но днес един съученик (и мой добър приятел) ми каза, че един инструктор му е предложил да почне курсовете още сега и да му дадат книжката на 18 ... Вярно ли е това, че може ? Защото ако е така - веднага ги почвам ... 300 лв отгоре не ми се дават после ...

Нед Сеп 24, 2006 5:22 pm
Профил ICQ
Мнение 
Ако инструктора е продажник е възможно, най-вероятно ще иска и да "бутнеш" нещо. Иначе по закон е точно така 2-3 месеца преди да навършиш 18.

Нед Сеп 24, 2006 5:28 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Няма такива филми... (преди е било така, ама сега не е)
На 17 години и 9 месеца имаш правото да караш курсовете
При започване на курса ти дават една "кормилна книжка" (колкото и тъпо да звучи), на която пише личните ти данни. Управлението на учебния автомобил се извършва само с нея и ако имаш лична карта в себе си... и е забранено да управляваш учебен автомобил под 17 години и 9 месеца.
Право да се явят на изпит за кат.В имат само лица, завършили курс за обучение по теория, курс за обучение по практика и навършили 18 години с валиден документ за самоличност.

С две думи си изкарай курса когато искаш, но изпита не може да го изкараш преди това.

Изключение правят изпитите за категория М - за лица навършили 16 години с валиден документ за самоличност
и изпитите за категория В1 - за лица навършили 17 години и с валиден документ за самоличност

Нед Сеп 24, 2006 5:55 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
Mazgarev написа:
Няма такива филми... (преди е било така, ама сега не е)
На 17 години и 9 месеца имаш правото да караш курсовете
При започване на курса ти дават една "кормилна книжка" (колкото и тъпо да звучи), на която пише личните ти данни. Управлението на учебния автомобил се извършва само с нея и ако имаш лична карта в себе си... и е забранено да управляваш учебен автомобил под 17 години и 9 месеца.
Право да се явят на изпит за кат.В имат само лица, завършили курс за обучение по теория, курс за обучение по практика и навършили 18 години с валиден документ за самоличност.

С две думи си изкарай курса когато искаш, но изпита не може да го изкараш преди това.

Изключение правят изпитите за категория М - за лица навършили 16 години с валиден документ за самоличност
и изпитите за категория В1 - за лица навършили 17 години и с валиден документ за самоличност

значи мога да изкарам курсовете сега, а да взема изпитите на 17 години и 9 месеца, така ли да разбирам ?

Нед Сеп 24, 2006 6:03 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
kiler_4o написа:
значи мога да изкарам курсовете сега, а да взема изпитите на 17 години и 9 месеца, така ли да разбирам ?

Я пак прочети внимателно :)
Не е така! Виж че съм написал за изпита че трябва да имаш 18 години... и виж че съм написал че за да караш курсовете трябва да имаш 17 години и 9 месеца!

Нед Сеп 24, 2006 6:20 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
Mazgarev написа:
kiler_4o написа:

Я пак прочети внимателно :)
Не е така! Виж че съм написал за изпита че трябва да имаш 18 години... и виж че съм написал че за да караш курсовете трябва да имаш 17 години и 9 месеца!

аха, ясно ... сега вече разбрах ... мерси за информацията ...

Пон Сеп 25, 2006 12:10 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]