Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 3:15 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Моля за съвет от колега фотограф 
Автор Съобщение
Мнение 
Понеже днес и утре ще съм в София по работа, я препоръчайте магазин с богат избор на
цифрови фотоапарати освен разните техномаркети и прочее...

Сря Сеп 20, 2006 10:06 am
Мнение 
Тая тема стана като оная дето се говореше срещу VW, никой не е го е карал, ама всички срещу него говорят ... накрая само да не разочаровате колегата след покупката, която ще направи. Поне като ги хвалите пуснете и някоя снимка да се види дали става нещо от тях, аз изгубих интерес да слагам снимки от Samsung-а щото колегата се е отказал от него ...

Сря Сеп 20, 2006 10:18 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
http://ceni.info/su/9/

моя съвет е да не дава човек над 350 лв за цифров фото апарат, защото има от 400 лв видео камери, а и те могат да правят неподвижни снимки ... за да дадещ 1200 лв за фотоапарат - трябва цяло лято да правиш с карнавален костюм снимки по морето за пари, че да ги избиеш ...

на този дигиталния, с който снимам от Януари 2002ра в момента брояча показва 8034 снимки изщракани (любителски) от тях на хартия са изкарани да кажем 8 снимки ... всичко се гледа на монитора и отива по дискове и по електронната поща до желаещите копие.

мегапиксели ти трябват ако ще правиш бил-борд висок 38 метра и широк 10 - като на страничната част на някой блок ... там единствено повечето детайлчета (пикселчета) ще седят добре и няма да стане на квадратчета като направиш уголумяване - зуум и на компютъра.

Правилото е - колкото се може повече оптичен зуум (приближение).

Сря Сеп 20, 2006 10:38 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
http://store2.data.bg/trace/Pics/Samsun ... max%20340/
ето малко снимки от Самсунг Дигимакс 340 , модела е от 2003г.

Според мен не си взимай Кодак и НР, Практика.
Това че Кониката се продава за 200лв. при цена в магазина 440, нищо не значи,
все пак е втора употреба, а и на фона на тези които излязоха е грехота да му искат повече.

FUJIFILM FINEPIX S5500
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09011465
FUJIFILM FINEPIX S5600
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09021611
Panasonic FZ5
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/fz5.html

PANASONIC DMC-LZ3
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09020060
Имай предвид, че тука (в БГ) цените са надути здраво. Ако можеш си вземи отвън - миналата
седмица ми донесоха един Панасоник ФЗ20 от Швейцария за 530лв а тука е 999лв.
www.toppreise.ch

Сря Сеп 20, 2006 10:43 am
Профил
Мнение 
Хайде и аз да се изкажа неподготвен.
Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...
Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...

Сря Сеп 20, 2006 10:55 am
Мнение 
kiro_of_the_day написа:
Slavi_Lancia написа:
........................

Ето и друга дилема - Олимпус с по-малко екстри или Канон за същите пари с повече такива!?
И какви са тези екстри по-точно? Иначе това дето го казваш за Канона и фокусирането
май ще наклони везните.
Много ми нахвалват и Кодак Z 700 - нищо не казвате за тази марка - лентите им са
добри, но апаратите...

За мен апарата е Kodak.
Настоящият ми е трети от тази марка.
Минах през DC290 (невероятна разработка на кадъра, малко мегапиксели, но с него като чели направих едни от най-добрите си кадри.)
Ъпгрейднах на DX6490 - голям зуум, 4 мегапиксела и пълни ръчни настройки без ръчен баланс на бялото и ръчен фокус. Балансът работи отлично, малко бавно фокусира, но като цяло кадъра винаги е с правилно цветопредаване. Вече 3-та година продължавам да екпрериментирам с него, а като добавих и адаптера с UV филтри и поляризационния - отново грабна сърцето ми.
Следващият ще ми е отново Kodak, стига да не закрият производството (че има и такава опасност). Коника-Минолта вече не съществуват. Глътнаха ги Сони и за в бъдеще ще ги сервизират японците.
Препоръчвам ти Кодака Z700 от фото-форума
http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... m_uriauth=
макар че и Кониката си е добра за парите. 200 лева са отличен разход за тези модели.
Не ти препоръчвам Пентакс, HP, ниския клас на Канон и Самсунг. За Бенкю просто забрави. Поснимай на тъмно без светкавица в магазина и сам ще прецениш кой е по-добър.
PS: Не съм професионален фотограф, но от 1999-та снимам само с дигитални апарати. И доста от кадрите ми са публикувани в пресата.
Ето един кадър с Кодак DX6490, който се престраших да постна във професионалния фото-форум.
http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... R_ID=24265
Успех с избора.

Последна промяна Stilo на Сря Сеп 20, 2006 11:06 am, променена общо 1 път

Сря Сеп 20, 2006 11:02 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
ivjordan, Li-Ion батериите, не са предимство, а според мен са дори недостатък. какво правиш когато ти се изтощи батерията - единствения изход е зарядно и ел. мрежа, които не са достъпни навсякъде, докато при фотоапаратите с обикновенни батерии, просто ги сменяваш :wink: а това за японската и немската оптика не го разбрах - коя според теб е по-добре :dontknow:
иначе от всички цитирани апарати, най-балансирания избор според мен е PANASONIC DMC-LZ3 - има ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР - много полезно нещо, ако имаш намерение да се възползваш от оптичния си зум без статив, а и съм виждал как снима. за съжаление е почти 400 кинта, а колегата търси до 300.00...

Сря Сеп 20, 2006 11:05 am
Профил ICQ
Мнение 
ivjordan написа:
Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...
Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...

Аз самия съм малко против литиево-Йонните батерии. Не като възможност и капацитет, но смятам че е много по-добре да може фотоапарата да работи с АА или поне ААА батерии - щото насред планината 220в няма да немриш да заредиш батерията, ама в джоба може да сис си сложил 2 бр Energizer Extra за 5-6лв и да направиш още 100 снимки... Иначе за всеки ден си купуваш 2бр акумулаторни да кажем 2300-2500 или даже 2700mah и едно зарядно на Варта за 15лв, а гледам че имаше и комплекти зарядно+4батерии 1500mah за 25-26лв (пак на Варта) и си супер. Олимпуса е с литиево -йонна и с колегата само се питаме "батерията заредена ли е - дали ще стигне" и т.н.

Сря Сеп 20, 2006 11:08 am
Мнение 
Аз пък съм фен на литиево-йонната. Спокойно можеш да имаш една резервна, а и зарядните за кола не са за подценяване.

Сря Сеп 20, 2006 11:11 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Тук се получи малко - колкото хора, толкова и различни мнения :D :D Явно всеки си харесва неговото си. Я по-добре кажете какво НЕ трябва да се купува!!!Дано пък така има обединени мнения :) И наистина ако може, давайте и снимки направени от фотоапарата, който хвалите

Сря Сеп 20, 2006 11:47 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
значи Vladim би трябвало да се върне днес
така пишеше в пресата
късно вечерта на 20-ти
до 2-3 дни все ще се появи тук :D

Сря Сеп 20, 2006 11:58 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
ivjordan написа:
Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...

Споменах ги малко по-горе.
Практика отдавна са китайски :) Снимките са за някой съвсем непретенциозен.
За тези пари винаги може да се вземе нещо по-хубаво, пък било то и втора употреба.

А това, че нямало смисъл да се взима фотоапарат, защото за тия пари можело да си вземеш камера ???
Че те двете неща са много различни, аз имам камера и съм снимал с нея точно 5 пъти, докато апарата
го ползвам непрекънато. Освен това снимките с камера отново са за непретенциозни хора,
на тоя принцип, я си вземете по един телефон с камера и снимайте. Ами не става.

Сря Сеп 20, 2006 7:07 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение 
на мен ми трябваше апарат с прилични показатели и малък размер / да се побира в джоба / само да си снимам улова по време на риболов, и стария мадел на самсунга който препоръчва колегата Crash73 ми върши супер работа. ако трябва да го сменям, задължително ще е като този. има колеги във форума които ругаят коника - минолта. само ще им припомня, че тази фирма когато е правила фото апарати кодак и фуджи са правели хартия за снимките им.

Сря Сеп 20, 2006 7:55 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Така аз имам следната дилема............Предлагат ми два модела фотоапарата!!! Единият еCanon PowerShot A520 на година използване. Другият е PanasonicLumix DMC-LS2 на два месеца използване и още в гаранция!!! Цените им са близки и просто се чуда кое да избера!!! Съвети всякакви приемам:)

Чет Сеп 21, 2006 1:15 am
Профил
Мнение 
sev написа:
значи Vladim би трябвало да се върне днес
така пишеше в пресата
късно вечерта на 20-ти
до 2-3 дни все ще се появи тук :D

:36_2_25:

Чет Сеп 21, 2006 10:48 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща