|
 |
 |
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 7:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Искат повече видеокамери в центъра на София
Автор |
Съобщение |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Тия камери до колкото знам хващат само "ултра каруцарските изпълнения". Сега съгласи се че на тоя трафик в София, само на Орлов мост, за 1 мин стават сигурно стотици нарушения. Ако всичките се наказваха ще остане ли за 1 година шОФЕР в София ? 
|
Съб Сеп 16, 2006 6:07 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Е тук мисля че мога да се изкажа най-компетентно като човек,работещ точно в тази област.За София не успяхме да спечелим търга но в Добрич успяхме.....никой не ги гледа тези камери....хората дадоха маса пари за техника,назначиха се специални хора които да гледат денонощно системата,сглобиха им се видеосървъри с терабайти пространство за поне 2 седмици архив....резултатът е че никой не гледа какво се случва.При евентуална жалба чак тогава се търси вече из записите и т.н.
В София е същото положението защото просто е невъзможно да се гледа едновременно навсякъде и тези камери не са толкова да се гледа колкото да се търси информация при станало събитие както повечето системи за видеонаблюдение.Колко струва една такава система като тази в София няма да казвам изобщо а само ще дам една елементарна сметчица да видите колко пари се хвърлят в тази работа - на Орлов мост има три въртящи се камери като най-ниския клас такива струват около 1500$ а тези са си маркови.Има поне 10 обикновенни които са на скромната цена от около 500$ всяка с кужуха и т.н. Значи само Орлов Мост без кабелите и другите работи а като голи камери излиза на цената от около 10 000$ без да слагаме метрите кабел които не са за подценяване,локалната машина за записи и предаване на информацията и т.н.
Такава система е сладка работа стига да е направена грамотно (в нашия случай стрнното е че е направена много грамотно и с доста маркова техника) и да се използва адекватно (гарантирам че не се използва адекватно).Няма лошо да се слагат и още камери защото в Лондон например има около 500 000 камери които записват всяко нещо и след атентатите са ги увеличили още повече.Обаче там вярвайте ми има си много кадърни хора които да боравят с тази техника и да познават системата в детаили.
Дори 2 камери монтирани подходящо и управлявани от подходящ добре обучен персонал правят чудеса.
Изумен съм че за 1-ви път в тази държава едно нещо поне се случва като хората и се спазват някакви стандарти.....пък как се ползва е отделен въпрос който е от по-голямото значение всъщност.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Съб Сеп 16, 2006 11:52 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Абе не знам къде си виждал само 3 камери на Орлов мост, (става въпрос за такива дето се въртят) аз съм виждал поне 5 !!! Само за Орлов мост. Да не говориме от другите статичните колко има 
|
Нед Сеп 17, 2006 12:01 am |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Еми аз обикновенно гледам пътя и съм видял само 3 може и повече да са....което е още по-зле.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Нед Сеп 17, 2006 8:30 pm |
|
|