Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 8:56 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Защо слагаме зимни гуми? 
Автор Съобщение
Мнение 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 4:14 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 05, 2006 2:50 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Sko написа:
Благодаря за мненията на всички. Клоня към Vredestein и Nokian (около 100 кинта) за момента, но ако положението е тежко ще взема нещо по-тънко. Мерси пак :)

ако ще са зимни - помисли и за Барум
освен ако не си екстремен зимен шофьор и всяка седмица си на път из високите части на страната
около 85 лева са за 14"

Вто Сеп 05, 2006 3:05 pm
Профил ICQ
Мнение 
Аз съм за Корморан и Дебика.Много добри зимни гуми предлагат и не сса от най скъпите.Някой знае ли сайтче да проверя цените все пак.

Вто Сеп 05, 2006 3:49 pm
Мнение 
Tornado написа:
Аз съм за Корморан и Дебика.Много добри зимни гуми предлагат и не сса от най скъпите.Някой знае ли сайтче да проверя цените все пак.

Пускаш на търсачка "гуми" и си зяпаш

Вто Сеп 05, 2006 4:23 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Tornado написа:

ето
това е от днес - Диана
първата цена е "вътрешни" хора
втората - за всички останали + безплатен монтаж

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Сеп 05, 2006 4:30 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
някой карал ли е Дейтън? Тази година март-април някъде малко преди да сложа летните ми се прецака едната зимна и си взех 2 Дейтън - това най много ми хареса като шарка, а нямах време да се ровя, да обикалям и да проучвам. Та затова сега ме интересува какво да очаквам от тях

Вто Сеп 05, 2006 5:25 pm
Профил ICQ
Мнение 
sev написа:

ето
това е от днес - Диана

ако можеш качи листата като нормално файлче, не като картинка.
да видим какво имат и какво предлагат

Вто Сеп 05, 2006 6:41 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
x 1/9 написа:
sev написа:

ето
това е от днес - Диана

ако можеш качи листата като нормално файлче, не като картинка.
да видим какво имат и какво предлагат

имам го само на хартия
иначе по телефона също дават информация
казваш размера и те ти предлагат това което е налично в момента
но май това са миналогодишни гуми
рано е още за нова доставка

Сря Сеп 06, 2006 5:05 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Аз си карам с така наричаните "всесезонни гуми" от зимата досега.Марката е Тигър и като производител са сръбски.Произвеждат се по някаква американска технология в изцяло обновен по американски стандарт завод в Сърбия.ЦЕната на една такава гума размер 165/80/13 е средно 45-50лв.Аз лично съм доста доволен от гумата в смисъл поведение на колата на пътя в различни условия.Зимата никъде не съм се хлъзнал или да съм забуксувал.Лятото единствения проблем е че поскръцват при по-екстремно спиране защото гумата им е по-мека от на нормалната лятна гума.При дъжд веднага щом се намокрят нямат равни и се държат по същия начин както при сухо време.Аз лично съм доста доволен и независимо от това ще мина на вариант летни/зимни а тези отиват за задни макар че са на около 3000km

Сря Сеп 06, 2006 7:20 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение 
sstanchev написа:
Всесезонни правят всички фирми производители на гуми някои от тях много сполучливи за БГ климата.Караш 3 години и изхвърляш :D

грешка. малко фирми правят истински всесезонни гуми. няма такава под 85 - 90 лв.

Сря Сеп 06, 2006 9:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
snake написа:
sev написа:

аз тези приказки не ги слушам
тия гумаджии да не би да работят като тестери на гуми :D

Много точно, изпревари ме с мнението си :) Повечето от така наречените "гумаджии" са абсолютно случайни хора, които нямат никаква представа от производствените характеристики на гумите, а само чули недочули се правят на разбирачи. На мен и за DEBICA ми разправяха, че били "пластмасови", а аз съм много доволен от тях.

точно затова ходете в големите фирми, а не в гаражите, защото пращат хора на обучение по големите европейски заводи /това се случи и с мен/.
дебицата наистина е пластмасова, но много вдигнаха качеството от както ги купи гудиър и са добри - съотношение цена - качество.

Сря Сеп 06, 2006 9:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sev написа:
Sko написа:
Благодаря за мненията на всички. Клоня към Vredestein и Nokian (около 100 кинта) за момента, но ако положението е тежко ще взема нещо по-тънко. Мерси пак :)

освен ако не си екстремен зимен шофьор и всяка седмица си на път из високите части на страната
около 85 лева са за 14"

барума е много слаб като основа и не издържа на дупки и бордюри колкото другите фирми. освен това като качество е далеч от нокиан, а за вредещайн да не говорим. като цена са около корморана /група мишлен/ и никога не бих си ги купил, особено ако корморана е произведен в англия или франция.
дейтъна са някви новоизлюпени и няма нужда от експерименти.
по не потвърдена информация тигъра са купени от мишлен, надписите на страницата на гумата на тигъра са със същия шрифт и размер като на легендарния модел на мишлен МХТ от близкото минало, което ме кара да си мисля, че е вярно.
ласата е турска пластмаса която кара много километри и няма нищо общо със бриджстоун /казва се от търговците за да те накарат да си купиш/, освен това, че бриджстоун са им дали пари и машини за да започнат производство /последното е на 90% сигурно/, но излезнаха добри гуми на добра цена на повечето размери.

Сря Сеп 06, 2006 9:17 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
everton написа:
sstanchev написа:
Всесезонни правят всички фирми производители на гуми някои от тях много сполучливи за БГ климата.Караш 3 години и изхвърляш :D

грешка. малко фирми правят истински всесезонни гуми. няма такава под 85 - 90 лв.

Грешка. Всички правят. А и да се разберем никой не е казал че трябва да струват под 85лв. а даже обратното по-скъпи са и от зимните и от летните. Предимството е че Не ги сменяш, а и времеро не може да те изненада. А ако караш като идиот може да се претрепеш и с най- яките зимни гуми :36_2_25:

Сря Сеп 06, 2006 10:48 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
everton написа:
sev написа:
Sko написа:

около 85 лева са за 14"

барума е много слаб като основа и не издържа на дупки и бордюри колкото другите фирми. освен това като качество е далеч от нокиан, а за вредещайн да не говорим. като цена са около корморана /група мишлен/ и никога не бих си ги купил, особено ако корморана е произведен в англия или франция.
дейтъна са някви новоизлюпени и няма нужда от експерименти.
по не потвърдена информация тигъра са купени от мишлен, надписите на страницата на гумата на тигъра са със същия шрифт и размер като на легендарния модел на мишлен МХТ от близкото минало, което ме кара да си мисля, че е вярно.
ласата е турска пластмаса която кара много километри и няма нищо общо със бриджстоун /казва се от търговците за да те накарат да си купиш/, освен това, че бриджстоун са им дали пари и машини за да започнат производство /последното е на 90% сигурно/, но излезнаха добри гуми на добра цена на повечето размери.

грешиш и за Барума и "турската пластмаса" и за всичко горе-долу
служебните ни коли търкалят зимен и летен Барум - с такива са 3-4 коли по 100 км всеки ден в София
Дайтон е марка на Бриджстоун - просто това са по-стари шарки на фирмата
ако не зависи от цената - ние знаем какви гуми да си купим
още нещо - тук "марковите" гуми са на доста завишени цени

Сря Сеп 06, 2006 10:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
sev написа:
грешиш и за Барума и "турската пластмаса" и за всичко горе-долу
служебните ни коли търкалят зимен и летен Барум - с такива са 3-4 коли по 100 км всеки ден в София
Дайтон е марка на Бриджстоун - просто това са по-стари шарки на фирмата
ако не зависи от цената - ние знаем какви гуми да си купим
още нещо - тук "марковите" гуми са на доста завишени цени

барума беше най - големия боклук до преди 3 - 4 години, не отричам, че може да са го пооправили :roll: . в 90% от случаите, когато една гума изкара повече от 45 000 - 50 000 км. на двигателни колела, тя е фрашкана с искуствен каучук / пластмаса/, такъв е случая с ласса. относно дейтъна, цената му е колкото на клебер и вредещайн и им отстъпва по всички показатели, и ако ще да е на НАСА, пак няма да си купя. незнам кво те лъжат в "диана" и "още нещо - тук марковите гуми" не са със завишени цени, защото продажната цена се определя от фирмата производител, а не от търговеца /90% от случаите в търговията/, както правят от тази фирма и разбиха пазара на автомобилни гуми в страната.

п.с. ти си вадиш изводи за дадена марка гуми от 10 - тина души, а мойте заключения са от хиляди хора които са ги карали :wink: . и ако имате пари просто не мислете - VREDESTEIN.
viewtopic.php?t=8942&postdays=0&postorder=asc&start=15 - второто мнение.

Чет Сеп 07, 2006 1:00 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща