|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
Mazgarev написа: а задните гуми така или иначе спират много по-малко от предните.
"И малкото камъче обръща колата" - нали знаеш. Това малко е достатъчно да завърти колата, а оттам и живота ти.
С тия неща не си правете експерименти, колеги, дайте по-сигурно на пътя, защото на него не сте само вие, а и други невинни.
Не ви нападам, просто съм ядосан от последната тема,която пуснах в "Хроника на смъртта"
|
Съб Сеп 02, 2006 11:08 pm |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
крайно времее да разберете, че има 2-3 модела ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ. най - добрите за мен /цена - качество/ са - VREDESTEIN - QUATRAC 2. http://www.vredestein.com/Banden_Bandty ... dtypeID=14
тези гуми ги карам отзад на уното 70 000 км. - целогодишно. на сняг не мога да го завъртя дори и на ръчна. гумата е супер и става за целогодишно каране. лошите страни са и само спирането на мокро - по скоро влажно и това, че е шумна. по - скъпа е от лятна и зимна гума на един и същ размер, но търкаляш цяла година.
тази марка гуми се продава в центрове за гуми "европа".
с това съм се занимавал 5 години, 9 месеца и 10 дни. и трябва да седна да напиша една темичка, за да не се пишат повече глупости във форума.
ЖОРКО, няма начин баце да си прав, прочети внимателно мнението на колегата СТЕФ - и на него му е ясна тази.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Нед Сеп 03, 2006 12:42 am |
|
 |
jorko
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 6:26 pm Мнения: 290 Местоположение: София 07 Слатина
|
chuni написа: Разбрах че само за задните, но не мога да се съглася че на сняг е по сигурно и безопасно да караш с предни зимни и летни задни  everton написа: ЖОРКО, няма начин баце да си прав, прочети внимателно мнението на колегата СТЕФ - и на него му е ясна тази.
И до двамата , не ми пука какво чели или пробвали , аз съм опитвал доста варианти и знам кое се отразява най-добре при мен , това е ... нито казвам на някой да кара така , нито нищо :evil: :? ...
Нед Сеп 03, 2006 9:46 am |
|
 |
Sko
|
Спорелете малко мнения за зимните гуми - каква марка и модел да предпочетем. Аз имам преки впечатления само от GoodYear UltraGrip, но ми идват малко солено. Как стоят нещата при по-бюджетните марки - въртят ми се в главата Debica и Matador?
Мерси :mrgreen:
|
Нед Сеп 03, 2006 11:26 am |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
Sko написа: Спорелете малко мнения за зимните гуми - каква марка и модел да предпочетем. Аз имам преки впечатления само от GoodYear UltraGrip, но ми идват малко солено. Как стоят нещата при по-бюджетните марки - въртят ми се в главата Debica и Matador? Мерси :mrgreen:
ти от най скъпите си се ориентирал към най евтините. има много марки в средния ценови клас които се доближават до най качествените и скъпи марки - vredestein, kleber, viking, gislasved и др.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Нед Сеп 03, 2006 1:44 pm |
|
 |
chuni
|
jorko написа: chuni написа: Разбрах че само за задните, но не мога да се съглася че на сняг е по сигурно и безопасно да караш с предни зимни и летни задни  everton написа: ЖОРКО, няма начин баце да си прав, прочети внимателно мнението на колегата СТЕФ - и на него му е ясна тази. И до двамата , не ми пука какво чели или пробвали , аз съм опитвал доста варианти и знам кое се отразява най-добре при мен , това е ... нито казвам на някой да кара така , нито нищо :evil: :? ...
И аз това исках да кажа при теб може да е по добре :roll: но аз се чуствам по сигурен на пътя през зимата със зимни гуми а не с летни и горещо препоръчвам на всички колеги ако имате възможност слагайте зимни гуми не се колебаите то затова се произвеждат тези гуми .
|
Нед Сеп 03, 2006 8:38 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
На няколко пъти чета неща против т.нар. 4-сезонни гуми. Ще споделя нещо от личен опит: точно с 4 сезонни гуми и то не някакви супер скъпи - Debica Navigator, си карах опела 4 години. Качвал съм се без проблем зимно време без вериги на Юндола. А който е ходил там, знае за какви пътища и какъв сняг става дума.
Все пак моята рецепта е: от март до октомври с 4-сезонни, от ноември до февруари на двигателните колела със зимни.
Е, който има излишни пари и вярва на рекламите, разбира се може да си има по един зимен комплект 4 гуми+4 джанти и един летен такъв. Но освен парички се иска и място, където да държиш другия комплект, а не всеки разполага с такова.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Сеп 05, 2006 11:15 am |
|
 |
doofiat
|
Sko написа: Спорелете малко мнения за зимните гуми - каква марка и модел да предпочетем. Аз имам преки впечатления само от GoodYear UltraGrip, но ми идват малко солено. Как стоят нещата при по-бюджетните марки - въртят ми се в главата Debica и Matador? Мерси :mrgreen:
На твоето Пунто добре ще му се отразят Lassa Snoways II. Не са скъпи, а са с добри характеристики. Аз съм с такива и зимата са перфектни. Виж тук http://www.avtogumi.com/
|
Вто Сеп 05, 2006 11:53 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
миналата година си купих Kormoran SnowPro
екстра са
ходих до Цигов Чарк в доста зимна обстановка
и са на добра цена
Вто Сеп 05, 2006 12:00 pm |
|
 |
doofiat
|
Специално като избирах да си взимам зимни гуми преди година-две, ходих по гумаджиите и ги разпитвах какви впечатления имат от Корморана и разправяха,че имат повечко пластмаса и по-малко гума и би като шейна. Не знам доколко е вярно, но аз лично Ласса-та съм ги пробвал вече две зими на Суифт и на Брадвата. Много съм доволен. Гледам все пак да са добри гумите, щото в Горна баня няма кой да разчисти през зимата.
|
Вто Сеп 05, 2006 12:30 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
doofiat написа: ...ходих по гумаджиите и ги разпитвах какви впечатления имат от Корморана и разправяха,че имат повечко пластмаса и по-малко гума и би като шейна...
Бе то и аз като обикалях да си купувам кола, разбирачи ми казаха да не си купувам Ферари,
щото били "много ниски за нашите пътища и много харчели"...
|
Вто Сеп 05, 2006 12:40 pm |
|
 |
sstanchev
Кара Фиатче 126
|
Всесезонни правят всички фирми производители на гуми някои от тях много сполучливи за БГ климата.Караш 3 години и изхвърляш 
|
Вто Сеп 05, 2006 12:51 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
doofiat написа: Специално като избирах да си взимам зимни гуми преди година-две, ходих по гумаджиите и ги разпитвах какви впечатления имат от Корморана и разправяха,че имат повечко пластмаса и по-малко гума и би като шейна. Не знам доколко е вярно, но аз лично Ласса-та съм ги пробвал вече две зими на Суифт и на Брадвата. Много съм доволен. Гледам все пак да са добри гумите, щото в Горна баня няма кой да разчисти през зимата.
аз тези приказки не ги слушам
тия гумаджии да не би да работят като тестери на гуми 
Вто Сеп 05, 2006 12:58 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
sev написа: аз тези приказки не ги слушам тия гумаджии да не би да работят като тестери на гуми 
Много точно, изпревари ме с мнението си  Повечето от така наречените "гумаджии" са абсолютно случайни хора, които нямат никаква представа от производствените характеристики на гумите, а само чули недочули се правят на разбирачи. На мен и за DEBICA ми разправяха, че били "пластмасови", а аз съм много доволен от тях.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Сеп 05, 2006 1:57 pm |
|
 |
doofiat
|
ОК де. Прави сте! Според мен Ласса са по-добри от Корморан. Вие също си имате мнение и не ви налагам моето.
|
Вто Сеп 05, 2006 2:05 pm |
|
|