Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 2:14 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Неделя вечер 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение 
неставаше въпрос за тебе. Ситуацията беше проста и въпросната личност беше дупе, гордостта му попречи и заради това се стигна до там...движех се с 10км. незнам дали може въобще и за засичане да говориме, както и да е...различни хора... Просто на никой не пожелавам да му се случва, защото несмятам за правилно да е бъкано с газета дето чупят, бягат и в крайна сметка закона неможе да ги застигне.

Изображение

Сря Авг 30, 2006 4:14 pm
Профил ICQ
Мнение 
Нека уточним - правиш маневра, престояваш се ... и някакъв отзад се наденва в багажника ти.
това е случай от моята практика, а маневрата е на магистрала. Престрояването от средна в крайна лява лента.
Та какво се получава - идва катаджията и отсъжда.
виновен е този който се движел направо в крайната лява лента, защото не е спазвал предимството и се е движил с несъобразена скорост.
Оня дето се изнася бавно от средната лента без да се огледа в крайна сметка е правият.
Ударът след като е фронтално в задницата на престрояващият се - виновен е бързакът в лявата лента.
Ако е бил страничен, тогава чак е виновен този дето се престроява. Изблъсквал демек.
Факт.
Акта отнесохме ние, дето се движехме направо и в нашата си лента, а пловдивското БМВ дето се престрояваше без мигач и без да погледне в огледалото - по живо, по здраво.
Та ... кой на кого налитал на бой?

Сря Авг 30, 2006 6:19 pm
Фиат идол
Фиат идол

Мнение 
абе точно пък на мотористите все автомобилистите са им виновни. няма да казваме как карат със 140-150 в града, как на малки улички в квартала минават със 100, как минават по цариградско/ако не са го променили е забранено за мотори/, как не си включват фара. настигаш някой, поглеждаш в огледалото, сменяш от 5 на 4 и тръгваш да го минаваш- 1 сек. време. обаче състезателя те настигнал вече щото кара с 200 по сливница. изглежда всички тряа да сме селяни и тоя слезе ли при такава ситуация бъркаш зад седалката, вадиш щангата и да става мелето. то друг начин има ли?

Чет Авг 31, 2006 7:51 am
Профил
Кара кола
Кара кола

Мнение 
Stilo написа:
Акта отнесохме ние

А ти с колко караше?

P.S. Относно мотористите и аз мисля, че няма начин да не го засечеш след като оня ти изниква отзад с 240 км. Ми как да го видиш като приди 1 сек. го е нямало в огледалото. Така, че много моля мотористите да не се сърдят, след като винаги те са в нарушение. Който иска да се трепе - ОК, ама в крайна сметка и другите хора зависят от вас :wink:

Чет Авг 31, 2006 9:51 am
Профил
Мнение 
chris написа:
Stilo написа:
Акта отнесохме ние

А ти с колко караше?

P.S. Относно мотористите и аз мисля, че няма начин да не го засечеш след като оня ти изниква отзад с 240 км. Ми как да го видиш като приди 1 сек. го е нямало в огледалото. Така, че много моля мотористите да не се сърдят, след като винаги те са в нарушение. Който иска да се трепе - ОК, ама в крайна сметка и другите хора зависят от вас :wink:

има начин да не го засечеш,аз как до сега не съм засекъл нито един ??? а винаги съм ги виждал и се дърпам колкото мога в дясно

незнам защо "всеки" си мисли,че моторите се движат с "240" (това е много рядко).

какво искаш да кажеш че ВИНАГИ са в нарушение

пп.и мотора си е МПС на което му е необходимо цяло платно(лента),особенно при завой

някой екземпляри виждат мотор и решават да го изпреварят (няма лошо) и в последствиое незнам от кеф ли че са го изпреварили го засичат-на такъв как да не му счупиш кратуната или -след дъжд нарочно да мине през голямата локва докато ти минаваш през-около нея и да те направи целия във вода-случвало ми се е и пича си изяде шамарите,защото след като мина през локвата ми се изсмя показа ми един среден пръст и даде газ ??? даже незнам и за какво я даде като спря на светофара и там си получи заслуженото,или друг случей карам си (със 50-60 макс) пред мен няма кола в дясно някакъв с едно уно ме гледа и решава да прави обратен завой и кво стаа-спирачки мотора тръгва настрани и незнайно как го изправям и какво следва спирам треперейки и го гледам онзи и ми се извинява-е ако бях се пъхнал под него -кво ще ми се извинява или опява???оппп още един случей в който незнам дали момичето е добре сега-момче с Форд Ескорт или Мондео незнам,прави ЗАБРАНЕН ляв завой (има табелка само за направо и лентата е непрекъсната м/у 2-те платна-София/Дружба/Практикер на гърбът) завива си спокойно човека но НЕ ВИДЯЛ идващия към него достатъчно голям скутер с 2-ма човека,скутера се удря в колата момичето прескача колата и пада посредата на пътя момчето не го видях как падна-но му нямаше "нищо",момичето си беше глътнало езика и момчето с форда и приятелят и го извадиха,после си седеше на пъта и само дишаше без да мърда и да говори-дойде линейка и ги откара 2-мата,на скутера му събираха "карантийте" половин час не мисля че има нужда да го казвам но от скутера нищо не ставаше,на форада му беше огъната вратата и задния калник.

С такива случки в които винаги са виновни колите може да се задръсти форума-има още 2-пресни в Люлин онзи ден(момчето е починало-този пе**л с колата е бил пиян) и преди 1 седмица на Панчарево пак същата ситуация и в двата случея отнемане на предимство на мотора

Чет Авг 31, 2006 11:46 am
Аватар

Мнение 
Бате още двайсе такива случАЯ може да си разкажем...но докато на светофар колите едвам се движат с 15/20км мотористите ми минават в средата с 50/60 нема оправдание. Все едно някой пешеходец ХОП от нищото да изкочи през някоя кола от бордиура без зебра аз ще съм виновен пак нали...ае молявисе от 100 мотора в тая софия 90 карат с превишена скорост

Изображение

Чет Авг 31, 2006 12:05 pm
Профил ICQ
Мнение 
bscsystem написа:
Бате още двайсе такива случАЯ може да си разкажем...но докато на светофар колите едвам се движат с 15/20км мотористите ми минават в средата с 50/60 нема оправдание. Все едно някой пешеходец ХОП от нищото да изкочи през някоя кола от бордиура без зебра аз ще съм виновен пак нали...ае молявисе от 100 мотора в тая софия 90 карат с превишена скорост

А повече то коли сигурно не карат с превишена скорост и не засичат ;)

Чет Авг 31, 2006 12:23 pm
Мнение 
Abarth. написа:
bscsystem написа:

А колко коли карат с превишена скорост ;)

а такааа

та моторите минават до теб не пред теб,що данеби да се дразниш че за моторите почти няма задръствания ??? купи си и ти мотор тогава

ще минава много ясно.пречи ли ти,в задръстване със скорост 15-20 км/ч и да удариш някой-това просто е тъпо

и като карат с превишена скорост кво,дай да ги трепаме

Чет Авг 31, 2006 12:25 pm
Мнение 
ми така и коли и мотори и колела ще карат с превишена скорост докато не се промени ограничението и на някой хора стилът на каране(никой не искам да засягам),най спокойно градско може да се направи 70км/ч,квартално 50, и ако тъ**те пешеходци използават зебри,светофари,подлези и третоари то няма да има проблеми,както и шофьорите да спират на ЧЕРВЕНО на пешеходен светофар,а не да се поогледат и газ-но това май никога няма да стане

Чет Авг 31, 2006 12:31 pm
Аватар

Мнение 
Е ти още малко ще изкараш мотористите участващи в движението със същата скорост като колите, аз не карам 600коня кола ман само 80 е

Изображение

Чет Авг 31, 2006 12:35 pm
Профил ICQ
Мнение 
конете няма значение моя е 65коня и бия с много малко голф 139коня или 136 беше :!:

не ги изкарвам че карат със същата скорос,а малко по голяма и какво от това-пак те питам трябвада ги трепа ме ли

Чет Авг 31, 2006 12:40 pm
Аватар

Мнение 
ми явно караш много бързо колата си, аз съм от спокойните шофиори и до сега не си спомням да съм задминал мотор освен спряли е може и да съм, но смятай щом не си спомням... За сметка на това мене са ме задминавали с такива скорости на какви ли не места, вече като чуя мотор да ръмжи ме е страх да погледна в огледалото хващам волана и се моля нищо да не стане. Аз не съм на Тодор със сиерата щото май само той може да си позволи да се бяга с мотористи.

Виждам те че си с мотор и ти за това и говориш така, но е малко безмислено да ги приравняваме към нормалните шофиори...просто защото не са! Все едно да си купиш бмв 300 коня и да го караш бавно...айде стига сме спорили всеки знае как карат мотористите. Лошото е, че и аз съм чувал как газарията топли ама поне да не ми се правят на нинжи да чупят стъкла и т.н. нека да си карат с 1000 ако искат ...

Изображение

Чет Авг 31, 2006 12:50 pm
Профил ICQ
Мнение 
bscsystem написа:
ми явно караш много бързо колата си, аз съм от спокойните шофиори и до сега не си спомням да съм задминал мотор освен спряли е може и да съм, но смятай щом не си спомням... За сметка на това мене са ме задминавали с такива скорости на какви ли не места, вече като чуя мотор да ръмжи ме е страх да погледна в огледалото хващам волана и се моля нищо да не стане. Аз не съм на Тодор със сиерата щото май само той може да си позволи да се бяга с мотористи.

Виждам те че си с мотор и ти за това и говориш така, но е малко безмислено да ги приравняваме към нормалните шофиори...просто защото не са! Все едно да си купиш бмв 300 коня и да го караш бавно...айде стига сме спорили всеки знае как карат мотористите. Лошото е, че и аз съм чувал как газарията топли ама поне да не ми се правят на нинжи да чупят стъкла и т.н. нека да си карат с 1000 ако искат ...

Виж сега,неможеш да съдиш по един за всички,от моторист до моторист има голяма разлика ;) А относно 300коньовата кола защо си мислиш,че като е 300коня е задължително да се кара бързо? :roll:

Чет Авг 31, 2006 1:02 pm
Кара кола
Кара кола

Мнение 
Абе и аз никога не съм засичал моторист, даже винаги ги пазя, въпроса е в тва, че не всички шофьори са дастатъчно отракани и мотористите тва не го осъзнават. И мой приятел така загина щото некъв правил обратен завой.
Трябва не само ние да ви пазим, пазете се и вие бе хора - не карайте така лудо :wink:

Чет Авг 31, 2006 1:48 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Абе има ли значение кой е виновен като стане катастрофа с мотор. Важното е, че неминуемо го отнася човека с мотора. За тва такива приказки от рода на "трябва да ги трепем ли?" според мен са излишни. Никой не е тръгнал да гази нарочно моторист. Просто каквото и да стане ясно е кой ще пострада. Има и друга истина - ако моторите се карат с нормална скорост шансът при ПТП за моториста е много по-голям. Каквото и който да говори доста голяма част от мотористите карат много ненормално. Правилата се наушават нон стоп и при едни и същи ситуации с мотор и с кола винаги последствията при участие на мотор са по-големи. За това не е въпроса да се ограничат случаите на засичане на мотори или подбни, защото те не са теденциялно насочени към мотористите, а въпроса е да им се влее в главите на рейсърчетата на мотори, че от цялата работа ЕДИНСТВЕНО ТЕ ще страдат. А това за спазването на правилата е една друга и много обширна тема, която скоро време няма да има развитие. Така, че момчета с моторите ПАЗЕТЕ СЕ, защото има всякакви лоши шофьори, които могат да ви отнесат. Срещу тях няма оправия. Поне вие сами намалете риска да стане нещо.

Чет Авг 31, 2006 4:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща