Дата и час: Пет Май 02, 2025 4:42 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Пак тоя дизелак 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Докато нямаше форум реших да взема да сменя свещите и ако пак имам проблеми тогава да ходя до Пловдив за диагностика на Лукаса.
Иначе маслото помогна според мен, защото почна да опъва повече при по-малко натиснат педал на газта. Иначе накрая доста припушваше, но според мен има ефект.

Сега ще се радвам ако някой ми каже къде да си сменя подгряващите свещи (в кой сервиз)? Ще си купя от тия "Искра". Какво мислете за тях струват 8-9 лева. Ето ги http://www.kosser.net/Products/Iskra.htm Nino беше казал,че сега добри.

Вто Авг 29, 2006 3:24 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Докато нямаше форум реших да взема да сменя свещите и ако пак имам проблеми тогава да ходя до Пловдив за диагностика на Лукаса.
Иначе маслото помогна според мен, защото почна да опъва повече при по-малко натиснат педал на газта. Иначе накрая доста припушваше, но според мен има ефект.

Сега ще се радвам ако някой ми каже къде да си сменя подгряващите свещи (в кой сервиз)? Ще си купя от тия "Искра". Какво мислете за тях струват 8-9 лева. Ето ги http://www.kosser.net/Products/Iskra.htm Nino беше казал,че сега добри.

мисля че Киро Алфата ще ти свърши работа
наблизо ти е - в Княжево
звънни му и виж дали е свободен, обясни му са свещите и ще се разберете
и свещи ще ти намери читави и труда не е скъп
088 9 889047

Вто Авг 29, 2006 3:34 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
reiban написа:
сложих добавката STP и минах 350км но сутрин пак си го прави този проблем да пуши и да прекъсва докато загрее , а после от време на време когато работи на място колата двигатела претрисава за миг, някой ще ме посаветва ли нещо друго

И аз го имам същото но виж какво пишат за свещите "Искра" и по принцип за подгряващите свещи, че дори и след като загрее докато е студена колата, те пак работят и подгряват. Вземи да си ги смениш, ако не си ги сменял от както си купил колата и после пак да си говорим. Аз така ще направя, защото при мен е голям проблем паленето. При теб, ако едната свещ не бачка добре може да ти притриса докато загрее. И при мен е така.

Вто Авг 29, 2006 3:40 pm
UNREAD_POST 
sev написа:
doofiat написа:

мисля че Киро Алфата ще ти свърши работа
наблизо ти е - в Княжево
звънни му и виж дали е свободен, обясни му са свещите и ще се разберете
и свещи ще ти намери читави и труда не е скъп
088 9 889047

Много ти благодаря. Ще му звънна до 1-2 часа.

Вто Авг 29, 2006 3:41 pm
UNREAD_POST 
Колега дано се окажат свещите при тебе защото аз имам същите симптоми на колата-смених и свещите-Нищо,сутрин пак се чуди-проверих дали не е спукан някой маркуч та да дърпа въздух-не е,сега чакам ти да кажеш нещо ново ,че иде зима-а при дизелите е доста страшно!

Вто Авг 29, 2006 4:51 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
при мен си ми претриса дори и като е загряла , а сутрин само пуши, ще видим какво ще стане при теб и после ако всичко ти е ок ще пробвам и аз .Успех

Вто Авг 29, 2006 4:55 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега на тебе тожа претрисане не ти е от свещите-няма връзка(да ме поправи някой ако греша).Свщите затоплят и изгасват след 10-15 сек,на тебе май някоя дюза ти се бъзика-поне така мисля аз щом при топла кола пак го прави-ако имаш възможност иди да ти ги прегледат!

Вто Авг 29, 2006 5:09 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
колко струвА горе доло диагностиката и ако и има нещо поправя ли се или се купува нова и ако може и цени да ми кажете

Вто Авг 29, 2006 5:17 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Аз също мисля че свещите неса,ама късно прочетох темата навремето имах ритмо дизел цяло лято си палеше добре и без свещи чак зимата ги смених иначе се мерят много лесно, мултицета ако е цифров показва около ом два
Моето мнение е че са дюзи Бравата ми е бензинова но я карам на газ оня ден е включих да покарам на бензин и драмата беше пълна -трудно пали сутрин и двигателя тресе и няма мошност. карам вече 50 километра с редекс и нещата си дойдоха на мястото.успех

Вто Авг 29, 2006 10:47 pm
Профил
UNREAD_POST 
еми колега ако колата ти прави магарии и когато е гореща тогава определено са дюзи, подгревните свещи наистина работят само когато колата се стартира и ако прекъсва или е дюза или е свещ, ако продължава с магариите и след като позагрее мотора значи е дюза понеже свещите вече не играят те работят само при запалването. Е ако е дюза имаш някакъв вариант да се разминеш с присадки, но все пак май не са безкрайно скъпи новите, все пак пробвай с присадка, поне няма да навреди ииии успех

Вто Авг 29, 2006 11:12 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
сега съм с присадка STP светлосиня ама още няма ефект а колко горе доло струва дйзата и ремонта по принцип, за да придобия някаква представа

Вто Авг 29, 2006 11:21 pm
Профил
UNREAD_POST 
еми те по принцип не се ремонтират ама така казват майсторите....аз съм пробвал дюзи настенда и някой се регулират чрез натягане.....но честно казано не съм запознат как стоят нещата при тези коли, но нищо чудно наистина да не могат да се регулират, то има еднин конус дето като се износи и дюзата започва да не разпръсква горивото...работещата дщза прави нафтата на много ситни капчици приличат на пара, освен това излиза под определен ъгъл, а повредената дюза "пикае" в следствие не се получава желаната гориво въздушна смес и започва да прекъсва, припушва....и т.н.като загрее метала си променя формата и качествата и в начлна фаза на износване може да прорадоти когато се стопли мотора........Относно цента мисля бяха по около 10-15 лв. на дюза, ама не съм 100% сигурен

Вто Авг 29, 2006 11:35 pm
UNREAD_POST 
При мен след като загрее колата и пали от раз, пак си при тръсква, ама само да взема заплата и ги сменям тия свещи. После ако няма резултат се грабвам до Пловдив на диагностика на Лукаса. Като говорих с пича първото,което ме пита беше дали тресе и аз викам да, и той ок ще я оправим. Така,че има варианти все още.

Сря Авг 30, 2006 12:35 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
е пък щом те се дават пари за свещи смени си ги то лошо няма. поне ги замери да не се харчиш на празно ако неможеш сам хвани някой познат дето разбира.

Сря Авг 30, 2006 12:45 am
Профил
UNREAD_POST 
да да послушай колегата Todor_Gagovski, все пак пари са тва ей

Сря Авг 30, 2006 10:59 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща