|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 4:40 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
reiban
Кара Фиатче 126
|
ами да припушва бяло и със особена миризма .Какво ли ще е, и ако може да ми обсниш и за добавката
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Сря Авг 23, 2006 11:21 pm |
|
 |
phoenix
|
еми друго освен мерси не мога да кажа, а иначе понеже имам доста литература за колите, а не се старая да помня справочна литература, но може да се намери..... а и доста коли сме ремонтирали с баща ми, в гаража дори стенд си имахме до скоро, ама засега съм много зает в нашата фирма и само карам......по-готино е...освен това планираме едно голямо пътешествие из българия....просто супер
|
Сря Авг 23, 2006 11:23 pm |
|
 |
doofiat
|
Е колеги, тази тема определено трябва да се постави на видимо място. Тук се събрахте от компетентни по-компетентни. Това много ме радва. Благодаря Ви за съветите. Ще проверя свещите и евентуално ще ги сменя. Ще проверя и къде точно засмуква въздух щом така си вдига оборотите.
|
Сря Авг 23, 2006 11:24 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
аз днес сложих един прозрачен маркуч точно преди помпата, като е изфорсирвах не се видя да прави балончета но ще видя като стои до утре сутринта дали не са се появили някой.
|
Сря Авг 23, 2006 11:27 pm |
|
 |
phoenix
|
по принцип това са най лесните и евентуални проблеми на дизелите.....има още едно нарича се ГНП гориво-нагнетателна помпа, някога прави проблеми ама това става ясно само и единствено на стенд за диагностика....мисля че всеки като си вземе дизел трябва да провери поне тези две неща, свещите и дюзите, свещите си ги тествате сами, а дюзите ги тестват на стенд, за по 4-5 лв. на дюза(за цената не съм 100% сигурен, ама преди година две беше толкова), не вярвам да е съпер скъпо, а и те са само 4 на брой  така че това е като за начало, края е много далеч....но по принцип това е достатъчно, а въздуха ясно....НЕ трябва да смуче въздух от никъде
|
Сря Авг 23, 2006 11:33 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
а нещо за добавките помагат ли
|
Сря Авг 23, 2006 11:35 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
Nino
мерси за иформацията утре още ще отда да е купя и после ще пиша за последствията.Дано да са положителни 
|
Сря Авг 23, 2006 11:41 pm |
|
 |
phoenix
|
ако имаш някой от проблемите по-горе всмисъл да смуче въздух или изгоряла подгряваща свещ, няма да помогнеединствено при лек проблем на дюзи има някакъв шанс, ама не е сигурно, всеки случай от както баща ми кара шел ви пауер супер дисел или там каквото беше най скъпото колата се оправи някак си или по точно заработи много по-добре отпреди....така че ако не помогне то поне няма да навреди......
|
Сря Авг 23, 2006 11:42 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
phoenixаз свщите ги проверих сложих прозрачен маркуч да видя за въдух дали взима остана да пробвам и добавка и това ако не стане трябва ходя в сервиз
|
Сря Авг 23, 2006 11:54 pm |
|
 |
doofiat
|
Понеже темата е много полезна, аз ще я обогатя с информация за дизеловите двигатели http://www.bolimefara.com/bg/nstat.php?id=3
|
Чет Авг 24, 2006 12:03 am |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
..............
Последна промяна 1115 на Съб Сеп 23, 2006 3:40 pm, променена общо 1 път
|
Чет Авг 24, 2006 7:46 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
а тази кутия за какво е също так и над третата свещ има някакъв маркуч той за какво е и може ли да се откачи. Днес си купих такава добавка STP но още не съм е сложил пише че е за 60 литра но можели да е сложа на 4- 5 пъти
|
Чет Авг 24, 2006 3:28 pm |
|
 |
phoenix
|
здрасти колега.....все пак аз си мисля че имаш нерабтоща правилно свещ....понеже колата прави този номер само когато се пали мотора, което според мен твърдо е свещ, която дори да не е изгоряла трябва да се свалят и да се проверят дали се загряват наистина, понеже се е случвало да работи свещ или така изглеждаше като я мерхме, но се оказа че не загрява...... дано да помогне присадката, все пак понякога проблема не се оказва там където го очакваш.....но присадката изчиства дюзите и помпата, а ако имаш проблеми с тях то щеше да прекъсва без значение дали сега палиш или е загряла колата........пиши какво е станало
|
Чет Авг 24, 2006 3:45 pm |
|
|