|
|
Дата и час: Нед Май 25, 2025 2:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
ФИАТ срещу другите коли...
Автор |
Съобщение |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
манеее ... днеска прибираме се от центъра и по околовръстното ... едно уно пред нас и като го натисна, с чинкуечентото отзад, нямахме равни коли ... задминахме една корса (която се чуваше повече от чинкуечентото)... накрая на околовръстното, след като карахме през цялото време зад уното - настигнахме го, задминахме го и то веднага след това пак отиде напред... просто на 5та скорост по баира не се отрази много добре ... но когато бе превключено на 4та го настигнахме и дойде завоя  какво нещо са малките фиати ... 
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Юни 19, 2006 9:37 pm |
|
 |
MatriX_Fucked
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 3:31 pm Мнения: 6 Местоположение: Кюстендил
|
|
Вто Юни 20, 2006 9:34 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Само така градски! :mrgreen:
|
Вто Юни 20, 2006 9:44 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
MatriX_Fucked, с какви двигатели са колите?
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Вто Юни 20, 2006 10:27 am |
|
 |
MatriX_Fucked
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 3:31 pm Мнения: 6 Местоположение: Кюстендил
|
charlie написа: MatriX_Fucked, с какви двигатели са колите?
ем пунтото 55, голфа 60, аудито 112
kiro_of_the_day Ше се стараем! 
|
Вто Юни 20, 2006 11:40 am |
|
 |
Deyan Marinov
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 7:09 pm Мнения: 108 Местоположение: Добрич-Град
|
Аз да се похваля с мойто слабо двигателче на Бравото-1.4-12V-80 коня как правих кушия с колите на едни аверчета-400-500 м с Рено 19-1.7, 90 коня и го задминах, с рено меган-купе-1.6-90 коня-и него задминах
пробвах се и с един голф 4- 1.9TDI-90 коня-ама ми зе акъла-издухваме като спрял-като вкючи 2ра и се изтрелва-усетих колко ми е слабо двигателчето :(
|
Пон Юли 31, 2006 6:14 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
Deyan Marinov написа: Аз да се похваля с мойто слабо двигателче на Бравото-1.4-12V-80 коня как правих кушия с колите на едни аверчета-400-500 м с Рено 19-1.7, 90 коня и го задминах, с рено меган-купе-1.6-90 коня-и него задминах пробвах се и с един голф 4- 1.9TDI-90 коня-ама ми зе акъла-издухваме като спрял-като вкючи 2ра и се изтрелва-усетих колко ми е слабо двигателчето :(
Според мен турбото доста му е помогнало ... нищо, че е дизел ... Според мен де 
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Юли 31, 2006 7:11 pm |
|
 |
Abarth.
|
kiler_4o написа: Deyan Marinov написа: Аз да се похваля с мойто слабо двигателче на Бравото-1.4-12V-80 коня как правих кушия с колите на едни аверчета-400-500 м с Рено 19-1.7, 90 коня и го задминах, с рено меган-купе-1.6-90 коня-и него задминах пробвах се и с един голф 4- 1.9TDI-90 коня-ама ми зе акъла-издухваме като спрял-като вкючи 2ра и се изтрелва-усетих колко ми е слабо двигателчето :( Според мен турбото доста му е помогнало ... нищо, че е дизел ... Според мен де 
Въртящ момент ;)
|
Пон Юли 31, 2006 7:23 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
|
Abarth. написа: kiler_4o написа: Deyan Marinov написа: Аз да се похваля с мойто слабо двигателче на Бравото-1.4-12V-80 коня как правих кушия с колите на едни аверчета-400-500 м с Рено 19-1.7, 90 коня и го задминах, с рено меган-купе-1.6-90 коня-и него задминах пробвах се и с един голф 4- 1.9TDI-90 коня-ама ми зе акъла-издухваме като спрял-като вкючи 2ра и се изтрелва-усетих колко ми е слабо двигателчето :( Според мен турбото доста му е помогнало ... нищо, че е дизел ... Според мен де  Въртящ момент ;)
Е нали при дизела въртящият момент е по-висок при ниски обороти ? Или нещо не съм разбрал ... Днес като се наложи да преместя едно берлинго тъкмо след като бях преместил един сивик (не работя на паркинг, а в компютърна фирма  ) пробвах първо на ниски обороти и като опря бордюра не дадох много газ (нафта де  ) и изгасна ... след това на около 2-3 000 оборота на полусъединител с малка засилка и без проблем качи бордюра ... та викам аз ли съм разбрал грешно, че по-голяма мощност имат при по-ниски обороти (понеже днес не бях убеден така) ...
Пък и турбото му дава допълнително ускорение, нали ?
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Юли 31, 2006 9:52 pm |
|
 |
AlBundy
|
Deyan Marinov написа: Аз да се похваля с мойто слабо двигателче на Бравото-1.4-12V-80 коня как правих кушия с колите на едни аверчета-400-500 м с Рено 19-1.7, 90 коня и го задминах, с рено меган-купе-1.6-90 коня-и него задминах пробвах се и с един голф 4- 1.9TDI-90 коня-ама ми зе акъла-издухваме като спрял-като вкючи 2ра и се изтрелва-усетих колко ми е слабо двигателчето :(
Нещо рената са били сдухани или шофьорите им. Дори по каталог си с 2 сек по бавен. За VW-то - дърпат яко. Вчера се гоних с една джета със същото моторче и показа добро ускорение за дизел. Естественно нямаше шанс, но ако бяхме с равни коне, можеше и да ме дръпне заради въртящия момент и турбото.
|
Вто Авг 01, 2006 10:24 am |
|
 |
SIII
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 05, 2005 11:23 am Мнения: 81 Местоположение: София
|
Като четях тая тема ми беше много смешно щото 90% някой се бегал с голф..ама това кола ли е бе???но вчера съдбата и мен ме събра с един голф 3 ТДИ по маистралата за Варна....видях го аз наглеца че иска да ме изпревари а аз не се движех бавно с 160и си викам я па тоя с тоя голф...натиснаь и стигнах ръба 180км/ч а явно и на него там му бяха силите щотото залепнахме един за друг и никой не напредва..Тъпака абсолютен голфаджия изпреварваше по бавните коли през аварииното платно и така много време докато не дойде леко нанадолнище където пунтото събра силици и изплълни километража и почнахда махам на голфето....нещастника толкова се вбеси че накрая ме изпревари в един от тунелите сигурно с 160...
ехх тия голфове и голфаджии
_________________ Punto HGT
|
Съб Авг 05, 2006 1:49 pm |
|
 |
Pavel Krastev
Кара балканче
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 4:09 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
Аз със голфаджии много не се занимавам по СФ щото все пак ми е голяма колицата,а и на газ, но извънграда съм доста горд не знам дали е реално но на километража ми пишеше 195 км толкова съм успявал да вдигна. Fiat Croma 2000 i.e
_________________ Луд фен!!!
|
Нед Авг 20, 2006 3:10 pm |
|
 |
ibar
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Авг 21, 2005 8:56 pm Мнения: 13 Местоположение: София
|
Последното беше 306 2.0/16
бая бой изяде от дизелчето
_________________ Lancia Dedra SW Integrale