|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 6:25 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Бобина - Брава
Здравейте, колеги!
От съвсем скоро съм собственик на Брава 1.4
Преди да я купя не съм си търсил точно такъв модел, просто тази ми хареса много и я взех! Чух какви ли не критики към мотора, и колата като цяло, но каквото и да говорят колата ме плени от всякъде и вече не ми се слиза от нея
За съжаление обаче, преди 2 дена започна да придърпва и не след дълго заработи на 3 цилиндъра!(':idea:')
Отворих капака на тъмно и установих че не прескачат искри от кабелите на свещите, по-лошото е че видях как в бубината е някаква дискотека! От нея прескачаше искра към двигателя!
Смених свещите(едвам ги развих) но проблема си остана, констатирах че бубината е сдала багажа!
Защото не подаваше ток на 3-ти цилиндър!
Някой от вас може ли да ми каже, понеже съм много скаран с електротехниката, това нещо подлежи ли на ремонт и ако не, скъпо ли е като резервна част! Свалих го и ми се струва че корпуса му там където предаваше искра на двигателя е леко нарушен!
Ако се продава втора употреба къде да потърся?
Споделете и от кои кабели сте доволни че и те са за смяна!
Благодаря ви предварително:)
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Съб Авг 19, 2006 5:15 pm |
|
 |
oduh
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 10:08 pm Мнения: 182 Местоположение: София 05 Сердика
|
 Re: Бобина - Брава
Stoyo написа: Някой от вас може ли да ми каже, понеже съм много скаран с електротехниката, това нещо подлежи ли на ремонт и ако не, скъпо ли е като резервна част! Свалих го и ми се струва че корпуса му там където предаваше искра на двигателя е леко нарушен! Ако се продава втора употреба къде да потърся?
Не знам дали е удачно да взимаш на старо, но пък от друга страна струва доста пари. За Браво 1.8 струва 170лв (производител Хитачи - такива са и оригиналните). Същия чарк можеш да намериш и за 250лв в "по-добрите" магазини.
Силно се надявам да има разлика в цените за 1.8 и 1.4, но не вярвам да е голяма.
_________________ Fiat Bravo GT -> дзверчето
|
Съб Авг 19, 2006 7:36 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
Пробвах да ремонтирам бубина на сеат, и въпреки че знаех къде е дефекта / в крайния транзистор/ неможах да го ремонтирам, всичко вътре е залято с гел а и отварянето ми отне към 1 час.мисля си че нарочно ги правят така иначе като схемотехника е доста просто
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Нед Авг 20, 2006 12:30 am |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 бубина
И при мен не работеше едната бубина и си взех на старо но от 5 бубини избрах една
бях прочел от интернет стоиностите и с уред мехих изводите . иначе тези кадето продават може да ти набутат
дефектна много от тях не знаят какво продават.
едната ми беще 120лв аз дадох20лв и си работи добре
Трудно може да се отремонтира и неси заслужаватруда.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Нед Авг 20, 2006 5:57 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
За 1.4 бобината е само една и се намира по магазините от 90 до 150 лв. Аз си бях намерил за 110.
Пон Авг 21, 2006 1:33 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
 БОБИНА
Благодаря колеги!
Понеже в Неделя нищо не работеше, днес ще направя маркетинг!
После ще споделя с вас какво съм закупил!
|
Пон Авг 21, 2006 8:41 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
|
 Боообина:)
Закупих бобина втора употреба за 60 кинта, от една морга на околовръстното между Симеоново и Драгалевци.
Нова върви от 130лв нагоре!
Естествено че със старата рискувам, но уви в момента се налага да правя компромис с това макар, че небива :?
Ако някой може да препоръча читави кабели, моля да сподели. 
|
Сря Авг 23, 2006 12:23 am |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
Защо пък и кабели ще сменяш. Аз така направих грешка. Първо свещи, после кабели си сменям а се оказа че бобината е заминала. Проба-грешка не е удачен метод, много пари отиват...
Сря Авг 23, 2006 3:27 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
|
 Кабели
Единствената причина да се налага да си търся кабели е че, когато реших да проверя свещите като първопричина за неработене на 1 от цилиндрите, не успях да извадя 2 от лулите!
Отидох при един майстор, реших че може да помогне, и той така ми "помогна", че изкуба останалите 2 кабела с клещи и ответрки и направо им разказа играта!
Ужасна работа, аман от такива майстори, вместо да каже:" Не мога да ти помогна" или "Ще се прецакат кабелите...", той тегли ли тегли с клещите....
Вчера взех едни кабели, обаче нещо не ми хареса какво се вижда като отвориш капака  на тъмно и отивам да ги сменям (ако стане):)
|
Сря Авг 23, 2006 11:05 am |
|
 |
net_scooter
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Ное 14, 2004 11:22 am Мнения: 91 Местоположение: Burgas
|
 Re: бобина
kluchar написа: бях прочел от интернет стойностите и с уред меррих изводите ....... Трудно може да се отремонтира и не си заслужава труда.
можеш ли да ме насочиш къде в интернет да потърся стойности за замерване на бобини, по точно интересувам се за стойностите на бобина за BRAVO 2.0 20V.
Благодарско предварително !!!

_________________ Lancia Y 1.2 16v 86++ HP
176B9.000
Последна промяна net_scooter на Нед Сеп 24, 2006 6:32 am, променена общо 1 път
|
Сря Авг 30, 2006 10:53 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
 Re: бобина
net_scooter написа: ...интересувам се за стойностите на бубина за BRAVO 2.0 20V...
Виж ЛС. 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Чет Авг 31, 2006 12:48 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
 Re: бубина
Pecho написа: net_scooter написа: ...интересувам се за стойностите на бубина за BRAVO 2.0 20V... Виж ЛС. 
не мога да разбера какво е това виж на Л.С.
все едно другите с браво не ги интересува !
сори за 
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Чет Авг 31, 2006 2:02 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
 Re: бубина
tomazo написа: ...не мога да разбера какво е това виж на Л.С. все едно другите с браво не ги интересува !... Не предполагах, че стойностите на бобината на Браво 2.0 20V представляват такъв интерес!  За да не се чувства никой ощетен, ето какво изпратих на net_scooter: Цитат: Здравей! Според Autodata: съпротивление на първичната намотка - 0,4 Ома (за Бош), на вторичната - 8500 Ома (ама май не може да се мери). В прикачения файл са данните, експортирани от Autodata 2004 (в zip-а са 2 файла - надявам се имаш инсталиран Acrobat Reader или друга програма, с която да отвориш pdf-ите). Вторият файл е конкретно за бобината (пак от Autodata). Поздрави! Петър (Pecho)
По-долу е и файлът. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Чет Авг 31, 2006 12:26 pm |
|
 |
u4kuna
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Авг 04, 2006 1:30 pm Мнения: 5 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Сигурен ли си че е от бобината да и моето браво работеше на три цилиндъра но проблема беше в кабела .Провери си и кабелите на свещите после бобината.
_________________ BRAVO 1.6 16V SLX
|
Съб Сеп 23, 2006 6:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|