Дата и час: Пет Сеп 19, 2025 12:01 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
MНОГО МЕ Е СРАМ !!! 
Автор Съобщение
Член на клуба
Член на клуба

Мнение MНОГО МЕ Е СРАМ !!!
Днес за първи път карах Тойота Селика ... Много се зарадвах ... оставиха ми ключовете и ме оставиха около 5 минути да покарам ... НО ... 3 пъти ми изгасна !!! Има доста възможни причини, като май всичките са основателни ...
Според мен те са тези:
1. Климатика работеше и леко я спъваше
2. Климатика шумеше и не чувах двигателя
3. Климатика беше прекалено сложен и неможах да намеря как се спира :) :) :)
4. Свикнал съм на тежестта на педалите на чинкуечентото (понеже е без хидравлики и т н, а само със серво на спирачките) ... Това беше причината да отпускам съединителя малко по-рязко ...
5. Педала за газта е много мек и като го натисна леко форсираше доста здраво ... И затова гледах да тръгвам с малко газ, за да не форсирам ...
та кажете ми ... Причините основателни ли са, или просто аз немога да карам ?
Досега от 2-3 години не бях гасил кола ... Вчера карах Хонда Сивик V-tech 4х4 и не ми изгасна... освен това карах и ситроен берлинго (първия дизел, който съм карал) и той също не ми угасна ...
Благодаря за отговорите (ако има такива :) )

Чет Авг 17, 2006 10:36 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Не се притеснявай, няма нищо ненормално в това да угасиш непознат автомобил. Не знам за хондата, ама дизелът не е никакъв критерий. То се иска старание да угасиш дизеляк...

Чет Авг 17, 2006 11:01 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
vesko написа:
Не се притеснявай, няма нищо ненормално в това да угасиш непознат автомобил. Не знам за хондата, ама дизелът не е никакъв критерий. То се иска старание да угасиш дизеляк...

Всъщност сега се сетих, че УСПЯХ да изгася и берлингото ... но само 1 път и то като го качвах на тротоара на задна ... додох малко газ (със заблуждението, че на по-ниски обороти дизелите имат по-голяма мощност ...) и той изгасна ... ама нищо от тогава знам, че при дизелите няма почти никаква разлика в карането ... само, че са малко по-тромави ... направо ще направя на нищо един съсед, че не ми даде кръгче с форда и мерцедеса ... (каква комбинация за колите, а ? :) )

Чет Авг 17, 2006 11:14 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение 
не са ти свикнали краченцата колега. като покараш различни автомобили, като навъртиш малко километри и като се качиш на непознат автомобил след две три натискания на педалите всичко ще е наред.

Чет Авг 17, 2006 11:36 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
everton написа:
не са ти свикнали краченцата колега. като покараш различни автомобили, като навъртиш малко километри и като се качиш на непознат автомобил след две три натискания на педалите всичко ще е наред.

Ами вече съм карал над 10 различни автомобила ... Горе-долу съм свикнал да сменям непрекъснато "средата" :)
Но селиката си беше вече друго нещо ... просто ми беше първата кола с пълна хидравлика ...
И все пак като покарах 1-2 минути вече и свикнах ... угасна ми когато направих обратен завой и трябваше с малко газ да довърша завоя, понеже имаше бордюр и трябваше да се кача и да сляза от него (нисък беше) ...
Все пак наистина имам още много педали да натискам (атомобилни), докато набера достатъчно опит ... :)
/оффтопик брей какво ми става тази вечер ? Какви са тея глупости дето ми идват на ум ? :)

Чет Авг 17, 2006 11:41 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Тва ми напомня за моя случай. Преди да си купя пунто-то, карах една жигула. Като купих пунтото и го карах 1 година и ми се наложи един път да слезна да преместя жигулата пред блока. Леле .. мъка. Свикнах на малкия волан на пунто-то .. и тоя големия на жигулата ми беше ...в стил ХАЙДЕ НА КОМБАЙНА. Да не говорим с педала за газ-та какво се случваше :) Буталата щяха да изкочат :) Ужас .. сигурно за едно паркиране отиде 1 литър бензин :)

Пет Авг 18, 2006 12:21 am
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
The_Wicker_Man написа:
Тва ми напомня за моя случай. Преди да си купя пунто-то, карах една жигула. Като купих пунтото и го карах 1 година и ми се наложи един път да слезна да преместя жигулата пред блока. Леле .. мъка. Свикнах на малкия волан на пунто-то .. и тоя големия на жигулата ми беше ...в стил ХАЙДЕ НА КОМБАЙНА. Да не говорим с педала за газ-та какво се случваше :) Буталата щяха да изкочат :) Ужас .. сигурно за едно паркиране отиде 1 литър бензин :)

при мен случая е малко различен ... селиката има много повече екстри и улеснения от чинки ... но като се има предвид, че съм се учил на жигула и вартбург най-вече - сигурно съм свикнал на трудностите и не ми е лесно да ми е лесно (оф как прозвуча :) ) :)

Пет Авг 18, 2006 12:23 am
Профил ICQ
Мнение Re: MНОГО МЕ Е СРАМ !!!
kiler_4o написа:
Днес за първи път карах Тойота Селика ... Много се зарадвах ... оставиха ми ключовете и ме оставиха около 5 минути да покарам ... НО ... 3 пъти ми изгасна !!! Има доста възможни причини, като май всичките са основателни ...
Според мен те са тези:
1. Климатика работеше и леко я спъваше
2. Климатика шумеше и не чувах двигателя
3. Климатика беше прекалено сложен и неможах да намеря как се спира :) :) :)
4. Свикнал съм на тежестта на педалите на чинкуечентото (понеже е без хидравлики и т н, а само със серво на спирачките) ... Това беше причината да отпускам съединителя малко по-рязко ...
5. Педала за газта е много мек и като го натисна леко форсираше доста здраво ... И затова гледах да тръгвам с малко газ, за да не форсирам ...
та кажете ми ... Причините основателни ли са, или просто аз немога да карам ?
Досега от 2-3 години не бях гасил кола ... Вчера карах Хонда Сивик V-tech 4х4 и не ми изгасна... освен това карах и ситроен берлинго (първия дизел, който съм карал) и той също не ми угасна ...
Благодаря за отговорите (ако има такива :) )

Споко,всичко е практика :)

Пет Авг 18, 2006 12:32 am
Мнение 
Единственото което понякога бъркам е задната.
Ква беше Селиката?

Пет Авг 18, 2006 1:30 pm
Аватар

Мнение 
Проблема е в теб, приятелю, не са ти виновни колиците :) Малко повече практика и 100-200 хиляди км. стаж и ще си без проблем отвсякъде :)

Пет Авг 18, 2006 2:05 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол

Мнение 
не би трябвало да я гасиш

Пет Авг 18, 2006 2:55 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
Ами не би трябвало, но се получи така ... а селиката е от последния модел, не си спомням коя година ама като я взе беше още поръчкова и беше $50000 ...
Ама и свикнах тогава след 2-3 кръгчета, де ... иначе сега се надявам да пробвам RAV-4, пак на същия човек, един микробус Ивеко, който ако някой с уно примерно иска може да се пробва срещу него на божурище ... няма да е за първи път .,.. с него са победили опел кадет капка ... Ако някой иска може да ми пише лс и ще говоря с някой колега от шофьорите ... само имайте предвид, че все пак това е микробус, да не ми дойдете с някое браво 2,0 20 клапана и да слагате бинокъл, за да видите буса ...

Пет Авг 18, 2006 7:04 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Боже срам! Ти ела мене да видиш. Вчера ми купиха кола и като седнах първия път само докато я изкарам я загасих 3 - 4 пъти. Е взех да и свиквам вече :)

Пет Авг 18, 2006 7:17 pm
Профил ICQ
Мнение 
хи хи хи, с напредването на егн-то и изминатите километри ще свикнеш на всичко, аз един път ми се наложи да прибирам газ-ка почти без съединител, че нещо се скапа и съм сменял скорости почти само на обороти.....но като покара човек и свиква с всичко.....иначе верно си има разлика де с пълните хидравлики по управлението, така че небой се

Пет Авг 18, 2006 7:25 pm
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
Явно по егн-то не съм получил нищо в шофирането от майка ми, а съм получил всичко от баща ми ...

Съб Авг 19, 2006 1:42 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща