|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 1:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Отново за разхода на гориво
Автор |
Съобщение |
Иво
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Яну 07, 2005 4:52 pm Мнения: 20 Местоположение: София
|
 Отново за разхода на гориво
Здравейте колеги!
Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал!
Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!
Последна промяна Иво на Пон Апр 25, 2005 6:22 pm, променена общо 2 пъти
|
Пон Апр 25, 2005 5:47 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Ами в момента имам Типо и Браво - Типото писах в една от темите колко харчи - направо нищо, а Бравото е 147 коня - харчи под 9 извънградско и около 13-14 в града, това газ:)
Имай предвид, че доста натискам педала:)))
Сгрешил съм - сега ми свърши газта и за шест пълнения на бутилката, които съм направил досега, като сметнах разхода, се оказва приблизително така:
Градско: 13.7 /между всеки два сфетофара със 120/
Извън: 11.2 /под 180 рядко падам/
_________________ Alles in Ordnung
Последна промяна Zaphod на Пон Апр 25, 2005 6:10 pm, променена общо 1 път
|
Пон Апр 25, 2005 5:55 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
 Re: Отново за разхода на гориво
Иво написа: Здравейте колеги! Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Точно според книжката.Кой ще ми покаже друга марка автомобил,1100 куб. 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко! Кой ще ме обори че италианските автомобили са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от Пунто!
мойта харчи градско ~ 11l/100km, а е 103 к.с , тоест почти колкото ти казваш че дават по книжка на твойто пунто, което ме насочва към следните мисли - 1) не може да се слагат под общ знаменател всички "италиянки" или 2) може би си в грешка за разхода /измерване, да си гледал за друг двигате или нещо подобно/
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пон Апр 25, 2005 5:58 pm |
|
 |
Иво
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Яну 07, 2005 4:52 pm Мнения: 20 Местоположение: София
|
[
мойта харчи градско ~ 11l/100km, а е 103 к.с , тоест почти колкото ти казваш че дават по книжка на твойто пунто, което ме насочва към следните мисли - 1) не може да се слагат под общ знаменател всички "италиянки" или 2) може би си в грешка за разхода /измерване, да си гледал за друг двигате или нещо подобно/[/quote]
Всичко е точно-виж във всички каталози-Фиат Пунто 1,1-разход в града-8.9.литра.
|
Пон Апр 25, 2005 6:11 pm |
|
 |
Pesho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 04, 2005 12:54 am Мнения: 99 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Re
Аз имам Браво 1,6 103к.с. и Типо 1,6 86к.с. Бравото ми харчи градско около 10/100, а Типото 7,5~8/100. И при двете това е разход с включен климатик!
_________________ Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter
|
Пон Апр 25, 2005 6:19 pm |
|
 |
Capoeira
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 8:39 pm Мнения: 179 Местоположение: София
|
аз май също влизам в малолитражките извънградско не съм го засичал никога над 6 редовно е под 5.5 градското е много непостоянно ако е само по центъра редовно е около 9 но ако се връткам по по крайните квартали стига и до 7.5. Е имало е и дни в който като кача 5 колеги в колата и докато стигнеме от медицинаска до Романса в симеоново и Перник и след Панчарево съм засичал 17литра при средни оброти е под 4000... Ама това не е каране а състезание
|
Пон Апр 25, 2005 7:07 pm |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 05, 2005 1:16 am Мнения: 153 Местоположение: София
|
Иво написа: Здравейте колеги! Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал! Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!
Ами неискам да те разочаровам още повече но моето Уно е със същата кубатура и конски сили както твоето Пунто.Зимата разхода ми беше 8/100 а миналата седмица го засякох 6.8/100 - говоря за градско на бензин.
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Пон Апр 25, 2005 7:13 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Пон Апр 25, 2005 10:05 pm |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
коцев написа: Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка. Иво написа: Здравейте колеги! Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал! Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!
Абе зависи от колата и как е подържана,а и от къде е вкарана...
Италианците не си пазат колите изобщо....
Мойта кола е вкарана от германия и е на 90000км оригинални...
Разхода ми е в рамките на 7градско при по-възпитано каране,иначе не мога да го кача над 10-11 даже когато карам като колин Макрей газ-спирачка и смяна на предавките на 6000об,/мин
Явно вие си имате дефект в колите,не е причината в модела.....
А извънградско съм м/у 5 и 10 литра/100км в зависимост дали съм с 100 или със над 180км....
При мене единствената причина да не си сменя колата е че за този разход който ми дава при вървежа който извличам от нея няма да намера друга кола.. :roll:
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Пон Апр 25, 2005 10:17 pm |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 05, 2005 1:16 am Мнения: 153 Местоположение: София
|
Италианците не си пазат колите изобщо....
Извинявам се че малко се отклонявам от темата но отностно това изказване поне за моето Уно не съм съгласен.Моето Уно е 92 г. внос от Италия и е на около 50000км. и е в няма такова перфектно състояние просто.Но зависи и от хората които са им били собственици.
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Пон Апр 25, 2005 11:49 pm |
|
 |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Отново за моя разход на Пунто 1,2 MPI ELX.Сутринта сложих газ на Топливо.Както винаги-25 литра.Брояча на километрите ми показваше 345 км.Карането ми е смесено (всеки ден 35 км. градско и 25 извънградско) с макс.скорост 100 км/ч.(обаче в София си вися в задръстванията,ама вече свикнах).Та разхода ми излиза на 7.24 л/100 при смесено каране.Ако както всички казват разхода на бензин е с 1-2 л. по малко от на газ,то тогава какво излиза... :roll:  Ама стига съм се хвалил,че....да не вземе да ми се опраси нещо 
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Вто Апр 26, 2005 9:11 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Вярно е, че ПУНТОТО харчи много, но най-вероятно става вьпрос за ПУНТОТО на Илия Царски!!! А , иначе, когато фактите говорят-и боговете мьлчат:www.punto.hit.bg
[
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Апр 26, 2005 1:56 pm |
|
 |
Tempra SX
Кара кола
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 2:42 pm Мнения: 282 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Selqatin написа: коцев написа: Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка. Иво написа: Здравейте колеги! Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал! Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО! Абе зависи от колата и как е подържана,а и от къде е вкарана... Италианците не си пазат колите изобщо.... Мойта кола е вкарана от германия и е на 90000км оригинални... Разхода ми е в рамките на 7градско при по-възпитано каране,иначе не мога да го кача над 10-11 даже когато карам като колин Макрей газ-спирачка и смяна на предавките на 6000об,/мин Явно вие си имате дефект в колите,не е причината в модела..... А извънградско съм м/у 5 и 10 литра/100км в зависимост дали съм с 100 или със над 180км.... При мене единствената причина да не си сменя колата е че за този разход който ми дава при вървежа който извличам от нея няма да намера друга кола.. :roll: Нашето Пунто, Темпрата... Внос от Italy  Пунтото харчи много по-малко от това на Иво :twisted: За Темпра-та пък да не говорим колко е запазена ! Нито е разбита, очукана...Какво като е внос от Италия :x
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
|
Вто Апр 26, 2005 4:41 pm |
|
 |
me_to_u
|
Ами за колите внос от Италия няма да коментирам, изказвал съм мнение друг път. Имах едно време Юго 45, което при много хора даваше разход под 8 градско. При мен, при условие, че двигателя го бях разглобил до последния болт, беше след хонинг и подменени бутални пръстени с бутала, карбуратор, РВ и много други след почти перфектна центровка ми даваше постоянно разход 10, понякога и повече. Мисълта ми е има много причини разхода да бъде завишен, трябва първо да се потърсят такива и тогава да си правим изводите според мен.
|
Вто Апр 26, 2005 6:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|