|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 3:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Колега, прави си че това е работа И на МВР, но всичко започва то първите 7 годинки. Не може на всяко кръстовище да има полицай. Тва е въпрос на манталитет. А и има един друг момент. Когато контролния орган (разбирай КАТ) реши да си свърши работата както си пише по дебелите книги, и на теб примерно не ти свети единия фар, или единия стоп, като се прибереш, първата ти работа няма да е да слезнеш и да си го оправиш, а да напишеш тук как един КАТ-аджия на който жена му не му била пуснала е решил да се заяжда с теб (давам го само като пример, не че мисля че ше го направиш).
|
Пон Авг 14, 2006 10:02 am |
|
 |
maniakas
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 2:16 am Мнения: 38 Местоположение: Бургас
|
проблемите на КАТ и ДАИ са ясни на всички(предполагам) оснвата е че много от младите шофьори(наборите)си мислят че след като има проблеми при контролните органи,те могат да си карат както им доиде на акъла.Естествено че не може да има полицаи на всяко кръстовище,дори да може не е редно да има.
_________________ ко да направя човек....не работи
|
Пон Авг 14, 2006 8:16 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Няма го будното гражданско общество. Защото в до колкото ми е известно преди време имаше някаква инициатива на някоя от телевизийте и там казваха че ако видите някой откровен лумпен по улицата, пробвайте да заснемете магарийте му, изпратете ги в телевизията, пък те щели да се погрижат МВР да вземе отношение. Дръжки !!!
|
Вто Авг 15, 2006 12:03 am |
|
 |
sclera_bg
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 6:52 pm Мнения: 23 Местоположение: София 04 Оборище
|
Crash73 написа: ......
Бях писал в една друга тема: Трябва държавата в лицето на МВР, чрез медиите, МНОГО ОТГОВОРНО И СЕРИОЗНО ДА СЕ ЗАЕМЕ С ПРЕВЪЗПИТАНИЕ НА ИНТЕЛЕКТА НА БЪЛГАРСКИЯ ШОФЬОР. Друг начин няма... Както и ДА СЕ ВЪВЕДАТ МНОГО СОЛЕНИ ГЛОБИ ЗА ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ!
Просто съм отегчен от такова безхаберие, съжалявам ако съм ви отегчил и с написаното...
Превъзпитанието в България (а всъщност - навсякъде по света) е изключително просто и елементарно и се свежда единствено до написаното със зелени букви (аз промених цветовете ;) ). Уверявам ви че не е необходимо нищо друго!
Но има едно-две МНОГО ВАЖНИ УСЛОВИЯ - много солените глоби не само да се въведат, а и да се прилагат и събират. И второ: да няма двоен стандарт - мутри, ченгета, президенти, ДУПЕТАТИ и вся осталная сволочь да си карат както си искат, или да си карат, на да си ги и глобяват.
Това е всичко. Много е просто. 
_________________ Lancia Dedra SW 1.6 159B.9000
|
Вто Авг 15, 2006 9:07 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
The_Wicker_Man написа: А и има един друг момент. Когато контролния орган (разбирай КАТ) реши да си свърши работата както си пише по дебелите книги, и на теб примерно не ти свети единия фар, или единия стоп, като се прибереш, първата ти работа няма да е да слезнеш и да си го оправиш, а да напишеш тук как един КАТ-аджия на който жена му не му била пуснала е решил да се заяжда с теб (давам го само като пример, не че мисля че ше го направиш).
Признавам, не бих го направил.
Никога не допускам да остана без светлини, и никога не бих си позволил да се правя на луд пред катаджия. По простата причина че няма да изляза с колата без да си сменя крушките.
А относно поведението на някои катаджии (поведение на "Шериф"), няма да коментирам...
Вто Авг 15, 2006 10:38 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Току що чух по радиото реклама "Да спрем войната по пътищата", съвместна кампания на МВР и Фондация "Спасение". В рекламата съобщават колко жертви на година се дават по нашите улици, колко деца загиват, и колко остават инвалиди.
Крайно време беше, само дето рядко я пускат. Мисля че по ТВ би имала по-силен ефект...
едит: Рекламата върви и по кабелните канали. Дано да има ефект!
Само дето рядко я пускат....
Съб Авг 26, 2006 2:26 pm |
|
|