|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 8:17 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Внимавайте с фаровете за мъгла(халогените)
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
toko написа: а защо казавате че халогените са гъзария? те в България са си необходимост с тези дупки :roll: за мен всяка вечер карана без халогени е равносилна на по 25лв. на джанта! The_Wicker_Man за първи път чувам някой да се оплаква че го заслепяват фаровете за мъгла, но може и да си прав!
Мен предни не ме заслепяват, но много мразя пред мен да се движи някой с включена задна допълнителна светлина за мъгла. Това ярко червено направо ме влудява.
|
Пет Мар 10, 2006 5:39 pm |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
Mitko написа: toko написа: а защо казавате че халогените са гъзария? те в България са си необходимост с тези дупки :roll: за мен всяка вечер карана без халогени е равносилна на по 25лв. на джанта! The_Wicker_Man за първи път чувам някой да се оплаква че го заслепяват фаровете за мъгла, но може и да си прав! Мен предни не ме заслепяват, но много мразя пред мен да се движи някой с включена задна допълнителна светлина за мъгла. Това ярко червено направо ме влудява.
Тука съм на сто процента с тебе!Как след като може да се глобява заради халогени които заслепяват би следвало да се проконтролира отвратително силната червена светлина?Има много "играчи" които ако не включат въпросната светлина немогат да "сменят скоростите" и да карат;)!Как КАТ се отнася към това?Мисля че нищо не могат да направят!
|
Нед Мар 19, 2006 8:52 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
Абе заслепяват си халогените и то супер много. Просто светлината им е доста по силна и дори като гледат надолу, пак си заслепяват. Особено на по-новите коли направо пържат очите :evil: Аз нямам халогени, но дори и да имам никога не бих ги пускал освен ако няма мъгла.
Пон Мар 20, 2006 2:44 am |
|
 |
KPAHK
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 2:25 pm Мнения: 78 Местоположение: София 15 Младост
|
Immortal написа: The Secret Lover написа: ... ако бах аз щяхда кажа че вечерно време поради тъмнината видимостта е намалена и е по добре да си пусна халоените за да виждам качествено отколкото да хакна някой. Това съм го пробвал и не проработи  Написаха ми обаче само фиш. Но понятието "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФАРОВЕ" в закона може да се окаже разковничето. Моите фарове не са допълнителни, а фабрично монтирани. :roll: Ако ми бяха написали акт, щях да го обжалвам с този аргумент. Между другото на Мерцедес 190 фаровете за мъгла са монтирани вътре в общото стъкло на фаровете. Не съм чул досега някой с такъв Мерцедес да са го глобили за "халогени".
ХАХА ще се сетите
аз понеже доста често пътувам София-Варна-София с Бенца и то нощем по простата причина липса на климатик ПОСТОЯННО карам с включени халогени и досега не са ми правили проблем.
а и не ми е ясно какъв е проблема - доста по-кофти е някой да кара срещу теб на дълги отколкото с халогени които светят на близко долу
Пет Авг 11, 2006 5:04 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
KPAHK написа: Immortal написа: The Secret Lover написа: ... ако бах аз щяхда кажа че вечерно време поради тъмнината видимостта е намалена и е по добре да си пусна халоените за да виждам качествено отколкото да хакна някой. Това съм го пробвал и не проработи  Написаха ми обаче само фиш. Но понятието "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФАРОВЕ" в закона може да се окаже разковничето. Моите фарове не са допълнителни, а фабрично монтирани. :roll: Ако ми бяха написали акт, щях да го обжалвам с този аргумент. Между другото на Мерцедес 190 фаровете за мъгла са монтирани вътре в общото стъкло на фаровете. Не съм чул досега някой с такъв Мерцедес да са го глобили за "халогени". ХАХА ще се сетите аз понеже доста често пътувам София-Варна-София с Бенца и то нощем по простата причина липса на климатик ПОСТОЯННО карам с включени халогени и досега не са ми правили проблем. а и не ми е ясно какъв е проблема - доста по-кофти е някой да кара срещу теб на дълги отколкото с халогени които светят на близко долу
Колега .. понятието е "Допълнителни Фарове За МЪГЛА". Ти хубаво си мислиш че си намерил вратичка в закона но дали е така?. В закона и в приложението си пише че тези фарове се използват при намалена видимост (като е казано че тази намалена видимост е мъгла от която не се вижда под 50 м, обилен снеговалеж, или силен дъжд). То по тая логика и ладичките могат да карат на дълги щото и това не са допълнителни ами фабрични. Може да се погледне и под друг ъгъл. ДОПЪЛНИТЕЛНИ. Колко от халогените са монтирани допълнително и колко са фабрично ? Просто нека да не си играем с огъня. И хляба е в полицаите и ножа. В правото си са да ни наказват, но това че не го правят .... нека да не дърпаме дявола за опашката.
|
Пет Авг 11, 2006 7:17 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Халогените заслепяват и то много неприятно! Дори да са насочени надолу, пък ако ще и "под колата" да са сложени...
Били виждали по-добре, айде моля...! Като недовиждат без халогени - да идат на очен преглед, не да тормозят другите по пътищата!
Като се заредят 3-4 (че и повече) "слепци" насреща, какво правим? Намяламе, убиваме скоростта на минимум докато отминат гъзарите... Защо? Защото ни е мил животът...
Съб Авг 12, 2006 1:23 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
И аз съм на това мнение, някои го приеха и ми отговориха с насмешка.
|
Съб Авг 12, 2006 9:19 am |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
Crash73 написа: Халогените заслепяват и то много неприятно! Дори да са насочени надолу, пък ако ще и "под колата" да са сложени... Били виждали по-добре, айде моля...! Като недовиждат без халогени - да идат на очен преглед, не да тормозят другите по пътищата! Като се заредят 3-4 (че и повече) "слепци" насреща, какво правим? Намяламе, убиваме скоростта на минимум докато отминат гъзарите... Защо? Защото ни е мил животът...
Напълно сте прав колега! На всичкото отгоре когато им превключа къси - дълги изобщо не им прави впечатление че заслепяват отсрещния , но аз вече започнах да практикувам така - карат ли на халогени включвам ги и аз до разминаване па белким са сети да ги изключи :mrgreen:
|
Съб Авг 12, 2006 10:10 am |
|
 |
The Secret Lover
Кара кола
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 7:48 pm Мнения: 219 Местоположение: tyu
|
Аз твърдя че моите халогени НЕ заслепяват! Регулирани са правилно и светят точно 2 метра пред колата като снопа светлинни лъчи не се разпръсква наоколо.
Ако вас ви заслепяват халогине значи или отсрешния ги е вдигнал много нагоре като къси /което губи смисъла от тях/, или очите ви са изморени.
Мен досега халогени не са ме заслепявали и ми се струва че преувеличавате.
|
Съб Авг 12, 2006 11:54 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
Да бе, всички ги заслепяват само тебе не. И тогава наще очи били изморени а твоите са тип топ. Е за туй евала им правя на КАТ-аджий като почне да пише акт само за халогени.
|
Нед Авг 13, 2006 8:16 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
The Secret Lover, еми явно твоите не се измарят понеже караш на халогени и си виждаш като ПИЧ... Нормално е моите да се изморят, след като ПИЧОВЕТЕ карат срещу мене на халогени...
Изобщо не преувеличаваме. Халогените са за специална употреба (а именно мъгла и намалена видимост) а не за постоянно каране с включени такива...
Нед Авг 13, 2006 10:35 pm |
|
 |
AlBundy
|
Че как ще се гъзарим без халогени бе колеги?
|
Пон Авг 14, 2006 12:37 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
На Типо възможно ли е да се настройват халогени? Мисля че моите си светят само надолу и на около 2-3 метра от пътя. Мисля че лошо регулирани фарове и денивелацията на пътя водят до заслепяване. Пример - по магистрала Тракия, като идваш от Пловдив, преди София има наклон надолу, всичко ме заслепява там. И всички са кой с ксенони, кой с фарове като локомотив...
Аз включвам дълги като ме заслепяват за да туширам насрещната светлина поне малко. Иначе ми е трудно да си държа курса.
|
Пон Авг 14, 2006 12:46 pm |
|
|