|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 5:15 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
 Генератор
Интересува ме някой срещал ли е и къде ако е, да се продават генератори? Ако имате под ръка някой сайт напишете да разгледам цените! Благодаря!
|
Пон Юли 31, 2006 2:55 pm |
|
 |
Sko
|
:arrow:
Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 4:12 pm, променена общо 1 път
|
Пон Юли 31, 2006 3:27 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
|
Дали мога да се обърна към Хит-ко за генератор???
|
Нед Авг 06, 2006 11:29 pm |
|
 |
Shefa
Кара балканче
Регистриран на: Съб Мар 19, 2005 12:50 pm Мнения: 48 Местоположение: София 04 Оборище
|
Ако е за колата от аватара ти със сигурност ще ти трябва алтернатор, а не генератор 
_________________ Италианските коли са номер 1
|
Нед Авг 06, 2006 11:46 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
|
Shefa написа: Ако е за колата от аватара ти със сигурност ще ти трябва алтернатор, а не генератор 
Би ли обяснил на невежите, като мен разликата между двете?
А аз пак си питам някой знае ли каде мога да потърся генератор или само ротор?
|
Пон Авг 07, 2006 11:17 am |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
Не съм специалист в тази област, но мисля че няма разлика в принципа на действие на механичните елементи на алтернатора и генератора. Но има разлика в електрониката към двете устройства.
Алтернатора мисля че вади на изхода си прав ток с постоянно напрежение независимо от оборотите на ротора, като само максималния ампераж в момента зависи от оборотите.
Генератора вади на изхода си променлив ток, на който честотата зависи от оборотите - примерно при 3000 оборота 50Hz.
Има си разлика. Прието е за автомобилите да се казва алтернатор, а за резервното захранване за домакинството - генератор.
Писах в тази тема не защото съм специалист, а защото не виждам много хора да отговарят. Може да има някоя грешчица в написаното от мен, но нека някой който разбира повече ме поправи.
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Съб Сеп 02, 2006 2:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|