|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Сухи акумолатори ала бала
Автор |
Съобщение |
Tornado
|
 Сухи акумолатори ала бала
Акумолатори без обслужване няма. Какво ми се случи след гасненето на колата.Литър дестилирана вода долях заредих го 12 часа и днес го тествах на апарат бош.Иначе се бях навил да купувам нов.Акумулатора е Магнет марели 60 ач. и не знам на колко години е, но като ви се случи нещо подобно първо разлепете лепенките и отваряйте смел, да доливате.Между другото какъв трябва да е на мареа 1,9тди 60 или 70 ач., защото ме съмнява че по голям от 62 ач. не се събира.
|
Вто Авг 01, 2006 7:35 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
На моята Марийка беше "Leader" 60Аh а размерите са: 175 х 190 х 240 (W x H x L).
Сега обаче съм с 70Аh "Шнайдер" тип Ca-Ca и до колкото си спомням размерите бяха малко по-големи, но нямам спомен за точните размери, но само се сещам, че ако новия акумулатор беше с 1 идея по-голям нямаше да може да се побере... така, че масимума е около 70Аh :twisted: Предполагам, че и при TD (между другото ФИАТ няма TDI двигател) е същата история.
_________________ FIAT Marea
|
Вто Авг 01, 2006 9:51 pm |
|
 |
sacho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Юли 08, 2005 2:19 pm Мнения: 124 Местоположение: Плевен
|
Има ГЕЛОВИ акумулатори които наистина са НЕОБСЛУЖВАЕМИ . Но незнам как са цените и дали си струва.Мисля че обикновен на Монбат или Искра който ще кара да речем 5 години е нормален избор 
_________________ АЛ.ПЕТРОВ
FIAT UNO 1.5 ie SX
минал школата на Москвич 2140 и Лада 2104
|
Чет Авг 03, 2006 3:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|