Дата и час: Пон Авг 18, 2025 7:54 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Монтаж на втори airbag 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Монтаж на втори airbag
Здравейте,

Търся си Браво с 2 airbag-а, но вече втора седмица обикалям по салони и не мога да намеря читаво.

Искам да питам: Възможно ли е да се монтира втори airbag при положение че е нямало такъв преди (имам предвид имало е само за шофьора)?
Някой може ли да каже ориентировъчна цена?

Съб Юли 22, 2006 2:28 pm
UNREAD_POST Re: Монтаж на втори airbag
mita написа:
Здравейте,

Търся си Браво с 2 airbag-а, но вече втора седмица обикалям по салони и не мога да намеря читаво.

Искам да питам: Възможно ли е да се монтира втори airbag при положение че е нямало такъв преди (имам предвид имало е само за шофьора)?

Станадратно с 2 Airbag-a са колите след 98-а, а при по-старите години 2 възглавници са версиите HGT.

Съб Юли 22, 2006 2:35 pm
UNREAD_POST 
Ясно, но прегледах доста 98-99 и от тях само 1-2 с 2 airbag-a. Има много читави с 1 та ме интересува може ли да се монтира втори.

Съб Юли 22, 2006 2:46 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Монтаж на втори airbag
Mitko написа:
mita написа:
Здравейте,

Станадратно с 2 Airbag-a са колите след 98-а, а при по-старите години 2 възглавници са версиите HGT.

Не е стандартно за колите след 98-а!
За всички е опция, но наистина малко имат.
Възможно е да сложиш втори AirBAG, но струва много пари. Вътре се монтира много лесно, само че самият комплект е скъп.
Като цяло са сигурни автомобили и без втория AirBAG. Гледал съм резултатите от краш-тестовете и са добри.

Съб Юли 22, 2006 2:57 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
А някаква ориентировъчна цена за комплекта? Знам че има отделен компютър за airbag-а. Нужно ли е смяната му, ако има монтиран за един airbag, а аз искам втори?

Съб Юли 22, 2006 4:59 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
mita написа:
А някаква ориентировъчна цена за комплекта? Знам че има отделен компютър за airbag-а. Нужно ли е смяната му, ако има монтиран за един airbag, а аз искам втори?

Мисля че смяната на компютъра не е нужна.
Погледнах в ePer-a и после потърсих за цената в Александър Ауто на втория AirBAG:
Оригинален N- 46738270 - Цена: 1326,66 лв.

Но не искам да те подвеждам! Най-добре се обади в някой от сервизите на ФИАТ и питай там!

И все пак: ако държиш на втория AirBAG - вземи си такава, която има.
И друг съвет: Това че има кутия за AirBAG не значи че всъщност го има. Чувал съм за много подобни случаи от колеги, които са си купили вероятно удряна кола. За това задължително през сервиз преди да си вземеш колата!

Съб Юли 22, 2006 5:55 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Освен втория еърбег ти е необходим и друг модул за управлението им и нова инсталация за включване на двата еърбега кабелите са специално защитени за да ти гарантират сигурно задействане буксите за връзка също са с специално заключване. Средна цена на еърбег е около 500 еуро за блока май пак е от тоя порядък помисли си дали си заслужава

Съб Юли 22, 2006 6:58 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Хм. Цените не ме радват въобще Yellow_Flash_Colorz_PDT_41

Както и да е. При тези цени става ясно че ще продължавам да търся с два airbag-а въпреки че това много стеснява избора...

Видях страхотно Bravo 2.0 GT , но ме притеснява поддръжката. Май е кофти, щото подочух че се вадил двигателя за щяло и не щяло...

Нед Юли 23, 2006 11:33 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
mita написа:
Хм. Цените не ме радват въобще Yellow_Flash_Colorz_PDT_41

Както и да е. При тези цени става ясно че ще продължавам да търся с два airbag-а въпреки че това много стеснява избора...

Видях страхотно Bravo 2.0 GT , но ме притеснява поддръжката. Май е кофти, щото подочух че се вадил двигателя за щяло и не щяло...

HGT e. Правилно си чул. Вярно че е бързичко, но откъм поддръжка излиза много скъпо.

Нед Юли 23, 2006 12:47 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
Вярно че е бързичко, но откъм поддръжка излиза много скъпо.

Последният път като проверих - сиренето беше с пари! :wink:

Пон Юли 24, 2006 3:17 pm
UNREAD_POST 
А аз дали не мога да си намеря сао кутия за втори аирбаг - много ми харесва как изглежда таблото така.

Пон Юли 24, 2006 3:23 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]