|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 11:04 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
От 12 колони имам 2 и едната не бачка!
Автор |
Съобщение |
Blue
Кара Фиатче 126
|
 От 12 колони имам 2 и едната не бачка!
Колеги, сега ми разкодираха радио-то на бравото. Оказа се, че първо някакво предпазителче било изгоряло, после го няма картончето с кода за радиото. После ида пича и ми каза, че само 1-та колона ми работи, при което на мен ми увисва ченето до земята и казвам "Ама те са 12!" и той "Ааа, 2 са - във вратите и едната не работи."  А аз не съм видяла, че всъщност на 8 от местата за колони има само плат, но НЯМА КОЛОНИ!  На всичкото отгоре, работи само тази на шофьорската врата! Чудя се кой да псувам - италианеца, който си е слагал колоните и евентуално ги е свалил, или тези от автокъщата са ги свалили и тях да псувам. При всички случаи само с 1 колона е много куцо и трябва поне втората да си оправя на този етап. После ще си сложа още 2 на кората, на останалите - майната им! Приемам всякакви съвети как да се оправи колоната, идеи защо не работи и предложения за задните колони като марки и цени.
Благодаря! 
|
Пет Юли 14, 2006 6:03 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
да се ремонтира според мен не си заслужава, по добре да се сложат две нови. А иначе като марка за колони препоръчвам Pioneer, за вратите незнам с какъв диаметър трябват, но на кората 8 инчови ще си паснат като дупе и гащи :mrgreen:
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Пет Юли 14, 2006 6:17 pm |
|
 |
VeSSkO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 7:07 pm Мнения: 198 Местоположение: Козлодуй
|
5x7" елипси за вратите и отзад режеш кората и слагаш каквото ти е на душа
Аз лично сложих най-големия модел от кръглите говорители на JBL(8") и всеки 2-ри ме пита дали не съм с бас в багажника :mrgreen:
_________________ Bravo HGT
VsK™
|
Пет Юли 14, 2006 7:12 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
И аз май съм за JBL.Със сигурност няма да съжаляваш,но гледай преди всичко честотните характеристики и ако можеш да чуеш как свирят и сравниш преди това,ухото ти ще покаже какво да избереш!
|
Пет Юли 14, 2006 10:15 pm |
|
 |
dani389
Кара кола
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 9:28 pm Мнения: 241 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
За предни във вратите може да погледнеш в тема продава един колега продава пайнер които стават за вратите и то на сносна цена.
_________________ FIAT BRAVA 16.16V.ELX
|
Съб Юли 15, 2006 12:22 pm |
|
 |
Pavel Krastev
Кара балканче
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 4:09 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
Един приятел скоро си купи един пасат пак италиянски внос на него му бяха свалили освен колоните ми и метановата уредба радиаторчето на парното(което ми стана много странно тъй като то не се сваля много лесно) че и моторчето на задната чистачка така че помияри колкото щеш
_________________ Луд фен!!!
|
Съб Юли 15, 2006 1:56 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Pavel Krastev написа: Един приятел скоро си купи един пасат пак италиянски внос на него му бяха свалили освен колоните ми и метановата уредба радиаторчето на парното(което ми стана много странно тъй като то не се сваля много лесно) че и моторчето на задната чистачка така че помияри колкото щеш
Това е защото колата преди да му я продадат е била в някоя морга и на който му е трябвало нещо си е свалил. После е дошъл търгаша, видял е пасатора, спазарил го е за 50Е и го е докарал 
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Съб Юли 15, 2006 5:09 pm |
|
 |
filiar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 3:48 am Мнения: 99 Местоположение: София 20 Връбница
|
Кяк точно не ти работи втората предна колона, пърди ли или въобще не издава звук. Ако е второто има вариант просто да и се е откачил кабела.
Един страничен въпрос. Сигурна ли си, че в колата са свирели 12 колони. Това със заводското радио на практика няма как да стане, ще горне веднагически. Ако не е било заводското, е почти сигурно, че предния собственик е карал с луда музика и са му я отарашили, но пък тогава не върви да свалят само едната от предните, тъй че втората би трябвало да си я имаш.
_________________ Bravo 1,8 GT 16V - 96 г. - Метан
www.foot-stat.com
Българският портал за футболна статистика и прогнози.
|
Пон Юли 17, 2006 7:49 am |
|
 |
Blue
Кара Фиатче 126
|
Оправихме я втората. Оказа се, че й е прекъснат кабела.
Имам пуснати нови кабели за 12 колони. Сигурно е имало як усилвател. Има по 3 във вратите (кръгли) - общо 6, две малки отпред на таблото, две малки отзад, но не на кората, две малки пищялки отзад над кората... Кората изглежда нова и запазена, сигурно е имало друга с мощни колони. Иначе проблема е никакъв-кабелите са пуснати, само говорители ми трябват. 
|
Пон Юли 17, 2006 9:42 am |
|
 |
filiar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 3:48 am Мнения: 99 Местоположение: София 20 Връбница
|
Това звучи малко като, "Имам си копче, само остава да ми пришият сако към него."
Иначе е гот, че втората си е на мястото.
_________________ Bravo 1,8 GT 16V - 96 г. - Метан
www.foot-stat.com
Българският портал за футболна статистика и прогнози.
|
Пон Юли 17, 2006 5:22 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|