|
|
Дата и час: Съб Сеп 20, 2025 7:11 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
В 7 клас се ”урентират прекрастно в центара”
03 юли 2006 / News.dir.bg
Седмокласниците не могат да мислят логично - срещат трудности при решаването на задачи, при които от дадени в таблица данни трябва да се правят изводи. Това сочи анализ на Министерството на образованието. Средният успех от изпита по математика в цялата страна е 3.67, а по български език и литература - 3.75.
Тревожно е, че децата не разбират задачи от проценти, допуснати са масово грешки и при решаване на геометричните задачи, особено при тези, при решаването на които се иска малка съобразителност. Съществени пропуски се наблюдават и при създаването на текст. Правописните грешки при редукция на гласни звукове са масово явление: утвори; надоло; корорти; куефицент; убичам; удобрявам; окрасява (окраса); очтиво (очтиви); осигорят; обедя (обедиш); мунитор; осилвател; осъвършенстване; очители; олеснила; озная; учаквам; упише; скочая; урентират; утидем (утидеш); статоята; авгост; яноари; веруятно; убочавам; усигорявам; подарак; близак; сабужда; удошевен; котийка; центара; наванка; саветска; съображения; нетарпение. ;саборени; кадето; компютар (компютарат). згради; цъвтят; извесVна; изкам; оVдавна; привед; Египед; прекрастно (прекрастна); испращане; искарвам. Освен правописните, децата правят и граматически грешки, сочи анализът, който трябва да се има предвид при съставянето на тестовете през учебната 2006-2007 година. Резултатите от изпитите са качени в сайта на МОН.
-----
Ние не сме седмокласници, нали...? 
Пет Юли 07, 2006 2:25 pm |
|
 |
Vladim
|
Честно казано е грубо неуважение към останалите във форума да правиш по 6-7 технически и още толкова правописни грешки във всеки свой пост! Моля, pugsy не преиначавай нещата! Не става въпрос за за една-две грешки, които могат да се случат на абсолютно всеки! И не ме карай да поствам screen shot-ове, знаеш за какво говоря!
Последна промяна Vladim на Пет Юли 07, 2006 10:51 pm, променена общо 1 път
|
Пет Юли 07, 2006 2:50 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Както някои се дразнят от забележките, така пък аз се дразня от тези правописни грешки, които издават пълната неграмотност на авторите си. Но в интерес на истината с никой ВСЕ ОЩЕ не съм се заяждал на тази тема персонално.
Абе няма пълно щастие, всеки намира от какво да се дразни 
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пет Юли 07, 2006 3:25 pm |
|
 |
pugsy
|
аз съм неграмотник,  както и всички които допускат грешки
|
Пет Юли 07, 2006 7:12 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
pugsy написа: аз съм неграмотник,  както и всички които допускат грешки
Ти май упорито не възприемаш това което казваме ние...?!?!?!?
...а? ;)
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Юли 07, 2006 7:18 pm |
|
 |
pugsy
|
bahricin написа: :) ей сега пробвам й вйж какво йзлйза натйскам *ı* =*о* на *BP* 
ха я си преинсталираи Flex Type-а
|
Пет Юли 07, 2006 7:21 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Павка тоя човек е в Турция, пише на някаква клавиатура без български букви с Кредора... и намира начин па макар и грешно.
Иначе наистина е дразнещо тука колеги в България с тия 4 и 6-тици... А иначе за правописа - човек като не се е научил в училище доста трудно ще го направи сега, така че аз лично не се дразня от правописните грешки, но има наистина теми дето човек може да падне... Ама все пак важното е толерантност да има не да се псуваме така че да хване някой да я заключи темата и дано няокй си вземе поука!
|
Пет Юли 07, 2006 11:17 pm |
|
 |
beer
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 16, 2005 9:32 pm Мнения: 180 Местоположение: Варна 03 Младост
|
Искам да вметна само,че голяма част от регистрираните потребители не пишат у форума щото се притесняват,че ще ги порицаят за пропусната запетая!!!И ще се изложат!И точно затова,не пишат нищо!Макар и да имат какво да кажат.
А това не е добре според мен!Предпочитам да чета граматически не издържани мнения,но интересни и свързани с насоченоста на форума!А не за разни печки и всевъзможни глупости дето нямат нищо общо с коли,камоли с ФИАТ!

|
Пет Юли 07, 2006 11:22 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
beer написа: ....Предпочитам да чета граматически не издържани мнения,но интересни и свързани с насоченоста на форума!.....

_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пет Юли 07, 2006 11:28 pm |
|
 |
bahricin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 3:59 am Мнения: 174 Местоположение: друг
|
pugsy написа: bahricin написа: :) ей сега пробвам й вйж какво йзлйза натйскам *ı* =*о* на *BP*  ха я си преинсталираи Flex Type-а не става колега клавйатурата е комбйнацйя *лат/тр* може бй за това,мерсй за съветйте 
_________________ EX PALİO 1.2 16 V...
|
Пет Юли 07, 2006 11:30 pm |
|
 |
Nino
|
beer написа: Искам да вметна само,че голяма част от регистрираните потребители не пишат у форума щото се притесняват,че ще ги порицаят за пропусната запетая!!!И ще се изложат!И точно затова,не пишат нищо!Макар и да имат какво да кажат. А това не е добре според мен!Предпочитам да чета граматически не издържани мнения,но интересни и свързани с насоченоста на форума!А не за разни печки и всевъзможни глупости дето нямат нищо общо с коли,камоли с ФИАТ!
Аре, това са доста силни изказвания и неща в които не вярвам.Все-пак Българи сме мама му стара.Родния си език не знаем, а догодина ще влизаме в ЕС.Най-неграмотната част ли ще сме.Защо трябва да толерираме неща, за които въпросният индивид и персонаж трябва да положи съвсем малко усилия.Вие защитниците на толерантност в това отношение, толкова толерантни ли ще сте към децата си, които няма да могат да напишат две думи на кръст без правописни грешки.За черноработници и аутсайдери ли ще ги готвим.. щото неграмотността до какво води???!!!!Стига, не сте прави!!!!!
ДЕСЕТ ПЪТИ СЪМ ГО КАЗВАЛ.....ПИСМОВЕН ФОРУМ СМЕ! ЧРЕЗ ПИСАНЕ КОМУНИКИРАМЕ.Нека Митко да заключи тази "ШИБАНА" тема, ПРИТЕСНИТЕЛНИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, ДОКАТО НЕ НАУЧАТ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРАВИЛА НА ПРАВОПИСА НИ.. И ДА СЛОЖИМ ТОЧКА!!!!!
|
Пет Юли 07, 2006 11:45 pm |
|
 |
pugsy
|
аре да не я заключва,а и няма за какво
ми дай тези които "не го знаят" да не пишат да не го четат и т.н.,аз пък да ти кажа ако някой ми напраи забележка,напук пък ще си шлокам
|
Съб Юли 08, 2006 12:01 am |
|
 |
Nino
|
pugsy написа: аре да не я заключва,а и няма за какво
ми дай тези които "не го знаят" да не пишат да не го четат и т.н.,аз пък да ти кажа ако някой ми напраи забележка,напук пък ще си шлокам
Специално мен едва ли ще впечатлиш.Имам ги подобни персонажи в къщи ни по-малко, ни повече от ТРИ броя приятелю!!! Горе-долу, на твоите години.Така,че.... :roll:  сори, взеха за разбират, че "дръвчето не е вкусно"! Ама давай все - така, ще успееш! :mrgreen:
Успех!
|
Съб Юли 08, 2006 12:09 am |
|
 |
pugsy
|
ццц
пак ли ще се мерят "пишки" опа години
сега да не кажеш да слушам по старите
|
Съб Юли 08, 2006 12:12 am |
|
 |
Nino
|
pugsy написа: ццц
пак ли ще се мерят "пишки" опа години
сега да не кажеш да слушам по старите
Кой ти казва да мериш пишки... ами мери като искаш! Това за стари и млади съм го слушал много, много!! Не става дума за това, има неща които са валидни и за стари и за млади.Разликата е ,че там и на двете места "има" и "нема".. при младите и старите.Дето се вика "който си го нема, си то нема"!!!
Не вярвам, хората които ти опонират да получават всеки месец пощенски запис с пенсия! :mrgreen:
|
Съб Юли 08, 2006 10:00 am |
|
|