|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 7:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Купувайте гуми докато е време
Автор |
Съобщение |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
 Купувайте гуми докато е време
Не съм много в час с пазара на автомобилни гуми, но ми се струва, че тази информация дава храна за размисъл:
Bridgestone Corp., вторият по големина в света производител на гуми, заяви че годишната му печалба може да отбележи спад за първи път от 5 години насам поради 50 %-ен скок на цените на естествения каучук. Нетната печалба може да падне с 64% до 65 млрд. йени (559 млн. щ.д.) за годината, приключваща на 31 декември, спрямо миналогодишния резултат от 181 млрд. йени, казаха от токийската Bridgestone. Компанията свали прогнозите си за печалба с 35%. Покачващите се цени на петрола и каучука увеличават производствените разходи на Bridgestone, Goodyear Tire & Rubber и Michelin & Cie., което ги принуждават да вдигат цените. Източник: Блумберг
Та мисля, че който е за гуми - да не се размотава, защото логично цените ще се вдигнат и на нашия пазар. Който знае повече - да пише!
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Юни 28, 2006 12:28 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
От евентуалното увеличение да се възползват колегите които имат "малко живот" в гумите си - да си ги подменят.
Иначе... Що да купуваме, колко гуми ще си купим? 4 зимни и 4 летни - като резерва. Но и те ще се изтъркат след време...
После пак - каквито и да са цените... :roll:
Сря Юни 28, 2006 3:19 pm |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Сря Юни 28, 2006 6:30 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
offtopic: Не вярвам много на такива писания.
Преди около 5 години пък бяха отписали шоколада - еди какво си ставало с дърветата (или пък храстите)
от които се прави какао. Шоколада и какаото щели да се вдигнат с 100-200-300% ама ей - няма такова нещо засега.
Явно пуснат някой такъв слух за да си напълнят касичките.
Сря Юни 28, 2006 7:46 pm |
|
 |
Dodo 155
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
trace написа: offtopic: Не вярвам много на такива писания. Преди около 5 години пък бяха отписали шоколада - еди какво си ставало с дърветата (или пък храстите) от които се прави какао. Шоколада и какаото щели да се вдигнат с 100-200-300% ама ей - няма такова нещо засега. Явно пуснат някой такъв слух за да си напълнят касичките.
Че в кой от шоколадите има какао :roll: :?: Всички шоколади са пълни с подсладители
Единствено тези за диабетици с 100% какао и затова 100гр. струват 5лв.
Относно гумите това няма да засегне много българският пазар, защото всички работят с 100% печалба :idea:
След като скочат на световният пазар, печалбата на нашите бастуни ще трябва да падне, за да компенсират цените :mrgreen:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Юни 28, 2006 11:17 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Еми относно това дали ще засегне българския пазар не знам.Но цените наистина ще скочат.А и друго-сега лятото зимните гуми са по-ежтини, така че мисля на заплата две Дебица Фриго  А зимата пък летните са с по 20-30лв. по-евтини така си взех Пирели, та поспестих за някоя глезотийка за колата и сега искам сенник да слагам :mrgreen:
_________________ N.Y. State of Mind
|
Чет Юни 29, 2006 9:54 am |
|
 |
everton
|
Относно гумите това няма да засегне много българският пазар, защото всички работят с 100% печалба :idea:
След като скочат на световният пазар, печалбата на нашите бастуни ще трябва да падне, за да компенсират цените :mrgreen:
грешиш. печалбата е много под 100 % .

|
Чет Юни 29, 2006 4:16 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
everton написа: Относно гумите това няма да засегне много българският пазар, защото всички работят с 100% печалба :idea: След като скочат на световният пазар, печалбата на нашите бастуни ще трябва да падне, за да компенсират цените :mrgreen:[
грешиш. печалбата е много под 100 % .
но е към 50% според мен
Чет Юни 29, 2006 4:25 pm |
|
 |
everton
|
sev написа: everton написа: Относно гумите това няма да засегне много българският пазар, защото всички работят с 100% печалба :idea: След като скочат на световният пазар, печалбата на нашите бастуни ще трябва да падне, за да компенсират цените :mrgreen:[
грешиш. печалбата е много под 100 % . но е към 50% според мен
и ти грешеш колега - на долу.

|
Чет Юни 29, 2006 6:09 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
everton написа: и ти грешеш колега - на долу.
може, но щом в Диана ми правят отстъпка от 20 % мислех че печелят поне 50
Чет Юни 29, 2006 8:50 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|