|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 9:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
bopkata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 7:57 pm Мнения: 83 Местоположение: София 14 Искър
|
 Капачката на газовата
Газовата е нова (1,5м) като завъртам капачката докрай по4ва да изтича газ и спира ако я върна -майстора по тел. казва да я препиля и щяло да е ок - добре но нормално ли е?................(Било понякога така не ги докарвали точно на размер)
_________________ Пунто '95 1.1
|
Чет Юни 22, 2006 9:04 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Ми пич проблема да ти го реши "майстора".Иначе я кажи къде си я слагал за да знам аз да не ходя там!
_________________ N.Y. State of Mind
|
Чет Юни 22, 2006 9:12 pm |
|
 |
bopkata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 7:57 pm Мнения: 83 Местоположение: София 14 Искър
|
ми пич той майстора си каза неговото аз затова питам тук
иначе не си прав за уредбата колата добре върви засега!
|
Чет Юни 22, 2006 9:27 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
еми припили я де просто натиска съчмата това й е проблема. тая капачка пази да не влиза вода, боклуци и т.н. при съчмата, друга работа не върши. режи спокойно
|
Чет Юни 22, 2006 9:48 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Да добавя, че газта дето изтича, не е от бутилката, а е газта която остава между двата клапана на маркуча. Долу при бутилката има втори клапан. Клапана, който е горе при дюзата за пълнене, е само за да се избегне изтичането на останалата в маркуча газ.
|
Чет Юни 22, 2006 10:42 pm |
|
 |
bopkata
Кара Фиатче 126
|
мерси много хора аз се досетих за тая схема, но все пак друго си да го знамсъс сигурност:) все пак първа газова ми е 
|
Чет Юни 22, 2006 10:51 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
И на мен ще ми е първа след седмица(надявам се), дано да нямам подобни проблеми.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Пет Юни 23, 2006 12:27 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
johnfound написа: Да добавя, че газта дето изтича, не е от бутилката, а е газта която остава между двата клапана на маркуча. Долу при бутилката има втори клапан. Клапана, който е горе при дюзата за пълнене, е само за да се избегне изтичането на останалата в маркуча газ.
Само че е тръба , а не маркуч ;)
Иначе няма проблем - или я препили или срежи 2-3 мм и ще се оправи.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Нед Юни 25, 2006 2:01 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
The_Machine написа: johnfound написа: Да добавя, че газта дето изтича, не е от бутилката, а е газта която остава между двата клапана на маркуча. Долу при бутилката има втори клапан. Клапана, който е горе при дюзата за пълнене, е само за да се избегне изтичането на останалата в маркуча газ. Само че е тръба , а не маркуч ;) Иначе няма проблем - или я препили или срежи 2-3 мм и ще се оправи.
След като въпроса на колегата се изясни и за да не отварям нова тема...
При мен явно клапана на бутилката не работи, защото се е развалил.
Да обясня защо мисля така. Понеже все си губя въпросната капачка, вече 5-6,
почти цяла зима изкара без капачка и в резултат на това съчмата на клапана е поръждясала
и от време на време я чувам, че изпуска газ. (сега я смазах и се надявам да се оправи)
При опита да оправя това положение, няколко пъти натисках въпросната съчма и газта си
излизаше под налягане, от което съдя, че си излиза от бутилката. Ако клапанът в бутилката
затваряше - щеше да изфучи малко и да спре.
Въпросът ми е: Опасно ли е това (неработещият клапан в бутилката) и трябва ли да се отстрани? Или опастноста е само (а не е малко) да имам теч на газ от време на време... :|
|
Нед Юни 25, 2006 7:15 pm |
|
 |
zgabrovski
|
И аз съм със същия проблем в момента... Не е желателно, щото се позволява препълване на бутилката - трябва да се оправя.
За да го гледат, обаче, трябва да се изгори газта до дупка и тогава на майстор.
|
Пон Юни 26, 2006 1:55 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|