|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 4:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Изпарител- BRC или LOVATO?
Автор |
Съобщение |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
 Изпарител- BRC или LOVATO?
Та значи първо:с едни газаджии говорих, слагали за 430лв. Ловато(италианско с плочка) и аз питам дали може изпарителят да е брц?И получавам отговор:"Ми то брц-то повече харчи, за по-големи кубатури е и при 1.6 ще харчи повече.Та въпросът ми е:Вярно ли е това или не?
И второ:изпарител BRC или LOVATO да си сложа?
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Юни 21, 2006 3:01 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
П.С.
Не знам защо темата излезе 2 пъти, някой от модераторите да изтрие едната :?
|
Сря Юни 21, 2006 3:18 pm |
|
 |
Abarth.
|
sachma написа: Та значи първо:с едни газаджии говорих, слагали за 430лв. Ловато(италианско с плочка) и аз питам дали може изпарителят да е брц?И получавам отговор:"Ми то брц-то повече харчи, за по-големи кубатури е и при 1.6 ще харчи повече.Та въпросът ми е:Вярно ли е това или не? И второ:изпарител BRC или LOVATO да си сложа?
Аз съм с Lovato изпарител и съм доволен от вървеж и разход  Разбирасе не върви като на бензин,но върви доста прилично  а и с 10лв минавам 100км (типо 1.6DOHC)  А това което са ти казали са пълни глупости :? Няма изпарители за големи кубатури и за малки кубатури...Отиди при по свестни газаджии е съветът ми 
Последна промяна Abarth. на Сря Юни 21, 2006 4:18 pm, променена общо 1 път
|
Сря Юни 21, 2006 4:16 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
Ама LOVATO италиански или турски по лиценз на LOVATO?А някой ми каза че вече и в Хърватско го правили...Ти къде си слага газовата и преди колко време?
|
Сря Юни 21, 2006 4:18 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
абе не е баш да няма изпарители за големи и малки мотори. има проблем ако сложиш недостатъчно мощен изпарител да храни голям двигател, обаче обратното го няма-т.е. колкото и голям изпарител да ти сложат все тая. въпроса е да не идва малък. аз съм със 100кв на 1,6 темпра. брц е ми изпарител като изпарител, върви и не харчи много. но не знам защо мене по ме кефи брц, честно да ти кажа разлика няма да усетиш, то е изпарител няма да става дюза на реактивен самолет я
|
Сря Юни 21, 2006 5:14 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
Не разбирам много от газови уредби, та затова питам...та значи и за мойто Типо 1.6 100кв. изпарител брц, така ли?А какъв разход ти идва от твоята брц?
|
Сря Юни 21, 2006 5:47 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
И колко пара ти излезе 
|
Сря Юни 21, 2006 6:10 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
Обикновено изпарителите са 2 или 3 групи. За мотори до 70-80 kW, 100-110kW и над 120kW избираш си според мощността на двигателя. Дали Ловато или БРЦ трудно е да се каже, че едната е по-добра от другата. Лично аз съм с БРЦ и съм доволен, но същото ще ти го каже човек и с Ловато. Въпроса вече опира до това колко пари можеш да отделиш.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Сря Юни 21, 2006 6:31 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
не си ме разбрал, 100кв значи, че може да захрани кола до 100 киловата, моята е 77 коня. имах предвид, че по-голям не е проблем, не значи че ще харчи повече в никакъв случай. на мен не знам точно колко ми харчи колата, не се интересувам чак дотолкова точно, но съм адски доволен от разхода и ми идва почти на 1:1 ако се движа с автобус в града/и то сам/, така че хич и не й правя сметка. аз бях с волтран, ама му беше дошло времето за смяна на мембрани и понеже не се справих с един много ръзждясал болт си купих нов-стар брц. той отвътре дори си беше бял-т.е. едва ли има и повече от 2-3-4000 км. просто перфектен изпарител за 30 кинта/електрически/.
|
Сря Юни 21, 2006 7:13 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
Абе аз си мислех за друго, дали няма да ми излезе по-евтино да взема някоя бутилка на старо някоя куча марка и да сложа хубав изпарител и плочки и там каквото още трябва и да ми дойде малко по-евтино...То евтиното скъпо излиза, ама...а и дали майсторите ще се навият така, дали ще я сложат като хората...Има едни в княжево един приятел си слага при тях та те ми искат430лв. за газова ловато(италианско) и те ми казаха че брц уж повече харчело на 1.6 мотори.Май ще бягам от тези "майстори".
|
Чет Юни 22, 2006 9:55 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
абе не им слушай глупостите харчила повече- изпарителя върши една и съща работа, всяка марка върши едно и също въпроса е мембраните да са нови/и гумичките вътре/, другото е едно желязо с дупки и нищо повече. то не се амортизира, амортизират се мембраните и обогатителя евентуално/ако го позлваш/. един изпарител нов струва 140-150 лв, едни мембрани са до 25 лв. аз не виждам смисъл да се купи нов изпарител, просто си вземи стар и му смени мембраните. ако не си виждал отвътре представлява точно едни дупчици, които се запушват отвреме навреме от едни лостчета с гумички накрая  та така ако не искаш да си даваш парите напразно си купи 2 ръка изпарител. за бутилката не знам какво да ти кажа, ние имаме газови устройства по колите от 1990 год., още в дч нямаше газ станция та ходихме до варна да зареждаме и си донесохме уредбата от русия. бутилката от тогава досега си действа без да е създала грижи. другата ни уредба на 2рата кола я взехме около 93-94 год. от вмз сопот- и тя до ден днешен е на кола и не е правила проблем. единственото, което може да й стане на бутилката е да почне да заяжда съчмата и да не иска да затваря, но това се оправя сравнително лесно, пък и има допълнителни клапани за подсигуряване. все пак ако я провериш преди да я купиш ще й знаеш състоянието. другото по колата са клапани ако е карбуратор са 2, ако е с ел помпа е 1. клапан ти препоръчвам да си купиш нов, не е скъп, а пък правят мизерии като одъртеят.
|
Чет Юни 22, 2006 1:35 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
Ами аз горе-долу вече съм се ориентирал към уредба, единственото нещо което ме спира(засега) е че бившата служебна темпра която карах също беше на газ и вътре смърдеше не се дишаше. Та не искам така да стане и с мойто Типо-няма да карам с противогаз я!Та затова рових из форума за свестни газаджии и звъннах на няколко и тея като ми казаха така...не знам.А иначе на теб миришр ли ти на газ в колата от газовата?
|
Чет Юни 22, 2006 1:41 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
sachma написа: Ами аз горе-долу вече съм се ориентирал към уредба, единственото нещо което ме спира(засега) е че бившата служебна темпра която карах също беше на газ и вътре смърдеше не се дишаше. Та не искам така да стане и с мойто Типо-няма да карам с противогаз я!Та затова рових из форума за свестни газаджии и звъннах на няколко и тея като ми казаха така...не знам.А иначе на теб миришр ли ти на газ в колата от газовата?
ако всичко е направено като хората и няма пропуски, няма да мирише
Чет Юни 22, 2006 1:54 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
абе на всичко друго може да мирише ама на авто газ не:) моята пълначка е изкарана навън и като зареждат нищо не влиза в колата, пък моята е комби смятай няма ли усетя ако изпуска. просто на вашата служебна темпра й изпуска отнякъде. ама то лесно се оправя и евтино. аз имам проблем-не знам защо не ми затваря точно тази съчма на бутилката и остава да затвори тази на пълначката. обаче пълначката е вирната леко нагоре и шибаните педераси по газ станциите като ми свият капачката и като валне вземе, че ми намокри единствената работеща съчма за затваряне и пропуска по малко. след 2-3 капки масло вече 2 месеца не изпуска:) ее и вече си пазя капачките. според мен си вземи 2 употреба и бутилка и изпарител, бутилката може да се провери знам че ги надуват тестват ала бала пък за изпарителя ти казах. ще ти стъпи около140-200 лв всичко, зависи каква бутилка и т.н. и за монтаж вече не знам колко.
|
Чет Юни 22, 2006 1:55 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
Ами това че ми казвате че не трябва да мирише по принцип е така, ама старата Темпра като се качиш и като запалиш колата и те е страх да скръцнеш със зъби, та камо ли да запалиш цигара например!Къде смях, къде не-миришеше ужасно и майстори се чудиха и се маеха и трака и не можаха да я оправят!
|
Чет Юни 22, 2006 2:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|