|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Изчистих я тази маса на двигателя......
Автор |
Съобщение |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
При теб това е нормално - при включване на габарити се предполага че е тъмно и се намаля яркостта на таблото да не ти вади очите мисля че има бутон с който се регулира яркостта при включен габарит на няколко степени. Явно като са ги слагали тези табла не са предполагали че ще дойде време когато ще се кара и през деня на фарове
|
Чет Юни 22, 2006 7:59 am |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
По повод слабото светене - има регулатор и често той се прецаква ама ако не се е прецакал просто задръж единия бутон (до тези двата за километража има един с нарисувана една крушка) и то ще започне да изсветлява и като го пуснаеш спира да изсветлява и остава така докато не свалиш акомулатора.
Доколкото съм запознат мисля че наистина има някъде стабилизатор по таблото ама не съм го свалял скоро и не помня.ако не греша има един 7805 за захранване на чиповете с 5V и другото е един диод да обира пулсациите по захранване.Като имам време ще го изкормя да видим.Със сигурност трябва да има поне кондензатор за фултър и ако той се прецака има логика да мига така и да си мени показанията при товар.
Благодаря!
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Чет Юни 22, 2006 8:09 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
stenli написа: При теб това е нормално - при включване на габарити се предполага че е тъмно и се намаля яркостта на таблото да не ти вади очите мисля че има бутон с който се регулира яркостта при включен габарит на няколко степени. Явно като са ги слагали тези табла не са предполагали че ще дойде време когато ще се кара и през деня на фарове
да това за регулирането на осветлението го знам, то е на макс. но проблема е, че дори на макс като е светло навън не виждам добре таблото и трябва да се загелждам. иначе вечер няма никакъв проблем, обаче обичам и през деня да съм на фарове.
|
Чет Юни 22, 2006 10:27 am |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Освен да намериш по кой кабел се подава напрежение към таблото при включен габарит и да го прекъснеш е не е лошо да го направиш през ключ за да можеш да затъмяваш вечерно време таблото за да не ти вади очите
|
Чет Юни 22, 2006 8:27 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Странното е че не ми вади очите изобщо защото не го гледам много много (геврека ми го крие отчасти) понеже седя много странно като карам.
Иначе днес правих сериозни наблюдения към таблото и установих следното :
При включване на перката колата вдига една черта (10 градуса) и като спре перката чертата си пада обратно.
Другото което е ако пусна фаровете съм веднага една черта напред.
Смятам да видя каква е потенциалната разлика между двигателя и минуса на колата (купето) за да видя дали проблема е по масите.ако няма ралзика ще видя масата под таблото (там до предпазителите има една клема като тази отпред под фар-а) защото все си мисля че оттам таблото взима маса и ще я почистя.Ако пак не се оправи мисля да разглобя таблото или по-точно да го сменя временно да видя какжо ще се случи.А ако пак не се оправи нямам идея какво ще правя ама трябва някак да го оправя защото това си е много важна информация.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Пет Юни 23, 2006 12:46 am |
|
|