|
|
Дата и час: Вто Авг 19, 2025 12:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
blue_g
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 12, 2005 12:41 pm Мнения: 151 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Годишен преглед в СБА
Здравейте фенове, какво ми се случи днес.....
отивам с пунтовеца на годишен преглед в СБА (СБА дето е на Военна рампа) не за друго а защото си направих "Гражданската отговорност" в "ДЗИ" и се оказа че ползвам остъпка в прегледа...както и да е..Отивам и сичко си протече нормално до момента когато трябваше да ми измерят газовете. Сложиха маркуча отзад и след известна пауза казаха...."Не става момче, ела другия път"......"Ама как така...как другия път" викам..., "Еми, колата ти е инжекцион и трябва да е с катализатор....катализатора ти е заминал защото се отчитат много високи стойности, а трябва да е в норма"...."И какво, нов ли трябва да купувам...та той е майка си и баща си....за един катализатор ли няма да ме пуснете"....."Ми не става, има си наредба и всички автомобили инжекцион трябва да са с работещи катализатори. Катаджиите съвместно с "ДАИ" правели проверки по пътищата и си носели мобилни уредчета с които като те спрат за проверка ти мерят газовете и ако не е в норма търсят отговорност от сервиза дето е минала на преглед колата"...дрън дрън си викам.....та те всички коли с работещи катализатори ли се движат...Май рушвет си искаха хората...Ама нейсе...да си бяха казали, ама не да ми излизат с такива номера..Може би да са прави в някои отношения...ама какво да направя...да дам 1000 лева за катализатор ли......
_________________ Punto 1.2, ELX MPI
|
Пон Юни 19, 2006 7:14 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
Ти какво очакваш, нали трябва от някаде да си избият отстъпката която предлагат. Аз пък преди не помня къде се бях застраховал, но имах безплатен годишен технически преглед, но като отидох и започнаха- задно лява гума на спирачка не държала добре, на ръчна пък дясната не била добре, бил съм имал луфт в предницата- било леко тропало. Много бръмчала- било забранено да се слагат спортни гарнета. И накрая си отидох в друг сервиз и за 20лв минах без проблем. Никой нищо не каза- всичко си било в норми, само малко ме скубнаха на края за бръмченето с още 5лв.
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Пон Юни 19, 2006 7:29 pm |
|
 |
blue_g
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 12, 2005 12:41 pm Мнения: 151 Местоположение: София 13 Надежда
|
работата не е че трябва да дам рушвет...нали аджеба тези прегледи са за да се установи имаш ли проблеми по колата...ако имаш да си ги оправиш.....след подобни коментари в сервиза...аз сега...не разбрах работи ли ми катализатора или не....дори и да си поискат пари няма проблем..., но аз искам да знам....трабва ли да правя нещо по колата или не....за какво са им всички онези компютри с които са се оборудвали....
_________________ Punto 1.2, ELX MPI
|
Пон Юни 19, 2006 7:59 pm |
|
 |
Pa4kata
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 8:54 pm Мнения: 56 Местоположение: София 01 Средец
|
Само не мога да разбера защо се занимавате с глупости
пестете се бе момчета аз на преглед минавам като всички предполагам
само мятам стария и слагам новия но това не пречи да си оправя спирачките като не спират
или като пуши да сменя гумички или турбо 
_________________ По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
Дедра Турбо Интеграле
|
Пон Юни 19, 2006 8:23 pm |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
това е нормално щом става въпрос за СБА. в пловдив е същата работа. отиди в някой по забутан сервиз където правят прегледи за 20 кинта и изобщо няма да ти мушкат нищо в ауспуха.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Пон Юни 19, 2006 9:03 pm |
|
 |
Stilo
|
Ще дойде време - ще мушкат навсякъде!
Помнете ми думата :!:
|
Пон Юни 19, 2006 9:12 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Ами аз завчера минах годишен преглед в пункта на СБА в Пловдив и всичко си мина добре и точно както исках. Провериха съзнателно всичко, както си е по картата, включително пожарогасителя, регулираха ми фаровете и ме пуснаха. Никой не ми е искал рушвети и др. под. В резултат, сега съм спокоен, че всичко свързано със безопасността на Ритмото е наред. ;)
|
Пон Юни 19, 2006 10:34 pm |
|
 |
Korun
|
Stilo написа: Ще дойде време - ще мушкат навсякъде! Помнете ми думата :!:
Ех, ще дойде време и ние да получаваме заплати от 3 - 4000 евро на месец, ама до тогава все ще се намират сервизи дето за някой и друг лев отгоре да правят шмекерии....
|
Пон Юни 19, 2006 11:06 pm |
|
 |
Mescalin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 12:38 pm Мнения: 195 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
аз моя катализатор направо го махнах и сложих заместител ... :? май ще бера ядове и аз
|
Вто Юни 20, 2006 9:46 am |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Mescalin написа: аз моя катализатор направо го махнах и сложих заместител ... :? май ще бера ядове и аз
Ами, ядове, няма такова нещо. Всичките ми коли досега, с изключение на последната, са били без катализатор и нито веднъж като съм минавал на преглед не са ми проверявали газове. Проверката винаги се е заключавала в това, дали имаш необходимите документи и спирачките. Понякога проверяват дори и светлините т.е. не си дават много зор. И това ми се е случвало и в големи сервизи, а какво остава за някое квартално.
|
Вто Юни 20, 2006 11:27 am |
|
 |
geo_g
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 2:28 pm Мнения: 53 Местоположение: София 03 Възраждане
|
Аз също имам приятели по пунктовете за ГТП.
Но: Целта на ГТП е да установи техническото състояние на автомобила. В нашите коли освен себе си возим и приятели и семейства, както и се движим сред други автомобили с прииятели и смейства. Лично аз не бих си позволил да карам неизправна кола.
Само за пример, наскоро ми се наложи да управлявам кола без клаксон (тъпо и елементарно и никога не съм си давал сметка колко е полезен) по принцип много рядко използвам клаксон, но на два пъти ми се изправи косата в центъра.
При някои спирания 0.50 метър е от значение, вечер всеки метър светлина на на точното място е от значение, чистачки, вода , габарити, стопове, мигачи, хубави гуми..............................
Жив, и здрави,
|
Чет Юни 22, 2006 3:10 pm |
|
 |
georgyg
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 9:28 pm Мнения: 27 Местоположение: София
|
1. Има катализатори - уневерсални за по 100-150 лв.
2. Правилно хората трябва да си избият парите от застраховките.
3. Ще дойде време да се слагат катализатори ПАК.
Това е нормално, друг е въпроса Ладите и Москвичите какви катализатори ще слагат, а да не говоря за варги и други такива. За съжаление стигам до извода, че в тази държава всичко свързано с колите поскъпва.
От догодина и винетки и магистрална такса, може и катализатори, а и данъка е все идно карам самолет и от само за 3 к.с., които отдавна са умрели, ама това е положението трябва да се съобразяваме със всичко.
Относно катализаторите съм твърдо ЗА, ама да накарат всички коли да имат, а не само инжекционните.
А тези в СБА са ми любимци - мой приятел отиде с БМВ 2001г. и се оказа, че дава малко отклонение 0.1 ако не се лъжа в изгоролите газове и не го пуснаха :!:
Абе гледат само как да се заяждат. Поради тази причина ходя вече поредна година на едно и също място в Люлин и съм доволен 
_________________ Alfa Romeo 145 T.S.
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
Нед Юли 23, 2006 6:41 pm |
|
 |
Nino
|
georgyg написа: 1. Има катализатори - уневерсални за по 100-150 лв. 2. Правилно хората трябва да си избият парите от застраховките. 3. Ще дойде време да се слагат катализатори ПАК. Това е нормално, друг е въпроса Ладите и Москвичите какви катализатори ще слагат, а да не говоря за варги и други такива. За съжаление стигам до извода, че в тази държава всичко свързано с колите поскъпва. От догодина и винетки и магистрална такса, може и катализатори, а и данъка е все идно карам самолет и от само за 3 к.с., които отдавна са умрели, ама това е положението трябва да се съобразяваме със всичко. Относно катализаторите съм твърдо ЗА, ама да накарат всички коли да имат, а не само инжекционните. А тези в СБА са ми любимци - мой приятел отиде с БМВ 2001г. и се оказа, че дава малко отклонение 0.1 ако не се лъжа в изгоролите газове и не го пуснаха :!: Абе гледат само как да се заяждат. Поради тази причина ходя вече поредна година на едно и също място в Люлин и съм доволен 
Моля те дай малко повече инфо за тези универсални катализатори.На предишната среща на Копринка някой спомена за тях, ама там си остана!
|
Нед Юли 23, 2006 8:06 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
днес минах преглед на темпрата като разбраха че е инжекцион веднага ме питаха дали имам катализатор като им казах че оригинално няма нагласиха машинката за коли без катализатор/карбураторни/ и минах без проблем
ПС между другото делят колите на карбураторни /без катализатор / и инжекциони /със катализатор/ и трябва малко да им се обясни че колата е инжекцион но от по дъртите и е излезнала заводско без катализатор
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Юли 24, 2006 2:16 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|