Автор |
Съобщение |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
 Една малко особена идея ме осени днес
Цял ден като си карам къде ли не по улиците срещам Фиат-ове (какви ли не) ама сега като незнам кой е член на форума и кой не как да седна да побъбря с някой колега на светофара  .Повечето от нас нямат стикери (например аз и много други колеги) и изобщо не можем да разберем че примерно днес се уговаряме за по бира след време а утре сме един до друг на светофара и започваме да се чудим тоя сега от наще хора ли е не е ли.
Та се зачудих ако някой е съгласен да си драсне марката,модела,цвета на колата и номера за да може ако се видим някъде поне да се поздравим подобаващо  а не само да се гледаме кой с какво италианче е.
То е ясно че няма да запомним всички колеги ама все пак няколко номера ще ни останат в главата.
Другото което е използвам случая да попитам какво стана със стикерите - така и не стана ясно как и на кого се плаща и на кого да си поръчам.Предлагам също всеки който си няма стикерче да си пусне една заявчица тук и да видим колко точно трябва да поръчаме.
Като за начало започвам аз :
Фиат Типо тъмно сив металик С 1629 ХТ и си нямам стикерче.Ако някой колега ме види някъде да се обажда да се запознаем  .Обикалям къде ли не из София по цял ден.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Сря Юни 14, 2006 9:44 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Използването на номерата не съм сигурен дали е много правилно... нека просветените в тази област да кажат.
Но ако става да се използват може който иска да си даде номера и подобно на това което направи Pecho за телефоните чрез WAP да се направи една база от данни и при въвеждане на номера да изписва името и прякора...
Но пак казвам че не съм много убеден че използването на номерата е правилно.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Юни 14, 2006 9:50 pm |
|
 |
Abarth.
|
 Re: Една малко особена идея ме осени днес
zfa159 написа: Цял ден като си карам къде ли не по улиците срещам Фиат-ове (какви ли не) ама сега като незнам кой е член на форума и кой не как да седна да побъбря с някой колега на светофара  .Повечето от нас нямат стикери (например аз и много други колеги) и изобщо не можем да разберем че примерно днес се уговаряме за по бира след време а утре сме един до друг на светофара и започваме да се чудим тоя сега от наще хора ли е не е ли. Та се зачудих ако някой е съгласен да си драсне марката,модела,цвета на колата и номера за да може ако се видим някъде поне да се поздравим подобаващо  а не само да се гледаме кой с какво италианче е. То е ясно че няма да запомним всички колеги ама все пак няколко номера ще ни останат в главата. Другото което е използвам случая да попитам какво стана със стикерите - така и не стана ясно как и на кого се плаща и на кого да си поръчам.Предлагам също всеки който си няма стикерче да си пусне една заявчица тук и да видим колко точно трябва да поръчаме. Като за начало започвам аз : Фиат Типо тъмно сив металик С 1629 ХТ и си нямам стикерче.
Аз съм синьо-зелен Фиат Типо С 1273 КВ и си нямам стикерче :cry:
Това ми е колата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Abarth. на Пет Юни 16, 2006 1:03 pm, променена общо 1 път
|
Сря Юни 14, 2006 9:52 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Е друго освен номера си нямаме засега и затова него предложих защото Сиво типо или черно Браво и т.н. има колкото искаш 
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Сря Юни 14, 2006 9:55 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Mazgarev написа: ...Но ако става да се използват може който иска да си даде номера и подобно на това което направи Pecho за телефоните чрез WAP да се направи една база от данни и при въвеждане на номера да изписва името и прякора...  ...
Разбира се, че може да се направи, ама честно казано - не виждам смисъла и ползата от това...
Мисля, че решението е създаването на стикер, който се харесва на хората и ... някой навит да се занимава с производството, раздаването (продаването), изпращането, абе дистрибуцията на стикерите.
А пък, ако може да се произведат от тези ленти (сенници) за предното стъкло... ехее, ще се разпознаваме от километри! 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Юни 14, 2006 10:06 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
незнам как може да се направи, но няма да е лошо ако може да се познава ме.
А иначе аз бием на очи. Колата е като тази на ника- даже и цвета и е същия. Мен ще ме чуете от далеч че идвам 
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Сря Юни 14, 2006 10:10 pm |
|
 |
viktorson
Кара Фиатче 126
|
Пунто Спортинг - тъмно сив металик С 9810 ХХ
|
Сря Юни 14, 2006 11:09 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
А аз съм с най-зле изглеждащотo тъмносиньо Ритмо в Пловдив. ;) Друго такова май не съм срещал...
|
Сря Юни 14, 2006 11:24 pm |
|
 |
Rayo
|
мдааа,
аз карам форд фиеста с цвят сапунерка синьо-зелен, но фиатките ми са слабост. Сигурно следващата ми кола ще е фиат.
Р.
|
Чет Юни 15, 2006 12:14 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
а не може ли да се направи подложка за предния номер?
или нещо което да се лепи отгоре - така ще стане и за задния
поне колата като е спряна ще се познаваме 
Чет Юни 15, 2006 8:21 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
и още нещо
колеги, не си казвайте тук номерата
всеки може да ги види
и оттам - име, ЕГН, адрес - много лесно се намират
Чет Юни 15, 2006 8:24 am |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
sev написа: и още нещо колеги, не си казвайте тук номерата всеки може да ги види и оттам - име, ЕГН, адрес - много лесно се намират
Какъв е смисъла да си крием номерата,като те са изложени по цял ден на улицата и на който му трябва ще си ги види без проблем:mrgreen:
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Чет Юни 15, 2006 10:58 am |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
sev написа: а не може ли да се направи подложка за предния номер? или нещо което да се лепи отгоре - така ще стане и за задния поне колата като е спряна ще се познаваме 
Това е много добра идея.Може да си сложим наш стикер под номера-точно там където автокъщите и сервизите си оставят рекламите под номера.
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Чет Юни 15, 2006 11:01 am |
|
 |
Vladim
|
Идеята е добра и я подкрепям! Но според мен ще стане голяма каша, ако трябва да се помнят много модели и номера на автомобили! Според мен най-лесно ще се разпознаваме по стикерите! И то всички залепени на едно и също място. С колегата Mazgarev преценихме, че за Брава-та най-подходящо място е на задният джам вдясно от оста на чистачката. Между другото използвам повода да му благодаря, че ми подари един стикер и от няколко месеца съм маркиран на задното стъкло! 
|
Чет Юни 15, 2006 12:11 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
tzetzo_slavista написа: sev написа: и още нещо колеги, не си казвайте тук номерата всеки може да ги види и оттам - име, ЕГН, адрес - много лесно се намират Какъв е смисъла да си крием номерата,като те са изложени по цял ден на улицата и на който му трябва ще си ги види без проблем:mrgreen:
така е
но всичко става
да речем намира те във форума по e-mail или ICQ
и оттам номера на колата...
Чет Юни 15, 2006 12:58 pm |
|
|