|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 1:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Светлините стават задължителни през зимата.
Автор |
Съобщение |
Abarth.
|
 Светлините стават задължителни през зимата.
От 1 ноември до 1 март колите задължително да се движат с включени фарове през деня.Това гласуваха депутатите от транспортната комисия при първо четене на промените в Закона за движение по пътищата.От 2 март до 31 октомври автомобилите могат да включват светлини по желание.
Източник: в-к "24 часа"
Напълно подкрепям 
|
Нед Юни 11, 2006 6:18 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
 Re: Светлините стават задължителни през зимата.
Abarth. написа: Напълно подкрепям 
НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност
ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! :mrgreen: :mrgreen:
Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост!
|
Нед Юни 11, 2006 6:24 pm |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
Цитат: НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! :mrgreen: :mrgreen: Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост!
уважаеми колега, ще се съгласиш, че човешкия живот е по скъп от крушка H 4 (в повечето случаи). предполагам, че несъгласието ти не е свързано с цената на крушките.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Нед Юни 11, 2006 8:37 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Че аз карам само на фарове и досега вече година и половина нямам изгоряла крушка.Лично съм пробвал че има ефект защото колите се виждат по-добре.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Нед Юни 11, 2006 8:48 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
и аз подкрепям и то най вече защото не могат да се забравят включени фаровете на италианките :mrgreen: с немските коли да му мислят ще се разцепят да скапват акумолатори :mrgreen:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Нед Юни 11, 2006 10:23 pm |
|
 |
Immortal
|
kiro_of_the_day написа: НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! :mrgreen: :mrgreen: Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост!
Напротив, има голяма нужда. Имаш ли представа от какво разстояние се забелязва сив автомобил, който се слива с асфалта без фарове, и от колко, ако му светят фаровете...
Иначе това за другата работа - найш къф кеф :twisted:
|
Пон Юни 12, 2006 12:48 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Също подкрепям, даже смятам, че трябва да е за цяла година.  Ефект има голям, дори и в слънчев летен ден. Някои коли се забелязват наистина на двойно по-голямо разстояние ако са на къси.
Да не говорим за идиотите, които не си включват фаровете дори и при сумрак и дъжд - малко глоби ще им дойдат добре. :evil:
|
Пон Юни 12, 2006 12:29 pm |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
Immortal написа: kiro_of_the_day написа: НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! :mrgreen: :mrgreen: Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост! Напротив, има голяма нужда. Имаш ли представа от какво разстояние се забелязва сив автомобил, който се слива с асфалта без фарове, и от колко, ако му светят фаровете... Иначе това за другата работа - найш къф кеф :twisted:
Че има нужда има, ама е доста пресилено. Не е ли по-добре първо да се пооправят дупките, да се сложат пътни маркировки (не такива които след 1 седмица изчезват) и знаци, пък тогава да си говорим за допълнителна безопасност.
По това време на годината се предполага, че асвалта е побелял заради снега който отново не са изчистили иначе само фаровете са ни пробелм..... :?:
|
Пон Юни 12, 2006 3:29 pm |
|
 |
Korun
|
TAIF написа: Immortal написа: kiro_of_the_day написа: НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! :mrgreen: :mrgreen: Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост! Напротив, има голяма нужда. Имаш ли представа от какво разстояние се забелязва сив автомобил, който се слива с асфалта без фарове, и от колко, ако му светят фаровете... Иначе това за другата работа - найш къф кеф :twisted: Че има нужда има, ама е доста пресилено. Не е ли по-добре първо да се пооправят дупките, да се сложат пътни маркировки (не такива които след 1 седмица изчезват) и знаци, пък тогава да си говорим за допълнителна безопасност. По това време на годината се предполага, че асвалта е побелял заради снега който отново не са изчистили иначе само фаровете са ни пробелм..... :?:
Очевидно държавата за нас няма да помисли (запълване на дупки,поставяне на маркировки и други такива глезотийки), така, че по-добре ние сами да помислим какво можем да направим по въпроса за да намалим риска по пътищата.
Факт от личен опит - когато карам на фарове ми се случват значително по-малко инфарктни ситуации ( засичане от други "колеги" отнемане на предимство и т.н.).
|
Пон Юни 12, 2006 5:05 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Можем да направим PR акция: "Истинският RACER кара с колан и включени фарове." ;)
|
Пон Юни 12, 2006 6:42 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Abarth. написа: От 1 ноември до 1 март колите задължително да се движат с включени фарове през деня.Това гласуваха депутатите от транспортната комисия при първо четене на промените в Закона за движение по пътищата.От 2 март до 31 октомври автомобилите могат да включват светлини по желание. Източник: в-к "24 часа" Напълно подкрепям 
Това отдавна е оценено и е задължително в повечето европейски цивилизации и сигурно има положителен ефект, естественно, по-забележими сме!
Но, ще го оценим ли и ние като средство за безопасност, е друг въпрос - нали и досега си караме до последно на габарити и най-накрая на къси, като, че ли сме с електромери на колите.....
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Юни 12, 2006 9:26 pm |
|
 |
Vladim
|
Така, както е тръгнало съвсем скоро можем да очакваме и заповед всички автомобили да се карат с катализатори. :evil: А за фаровете определено ще има ефект, но в града според мен това е излишно, като изключим, когато е мрачно и вали силно сняг. И досега в закона е указано, че при мрачно време задължително се включват фарове, но на каква основа полицаите глобяват-никаква! Никой не носи светомер със себе си, а и "мрачно" е доста разтегливо понятие. 
|
Пон Юни 12, 2006 10:52 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
И аз съм сигурен, че ефект ще има, но също така съм сигурен, че той ще бъде краткотраен.
Много добре знаете, че със всичко се свиква, а като свикнеш - не ти прави впечатление!
Освен това лумпените са си лумпени! То и сега си има правила за движение, ама кой да ги спазва!
А те така са направени, че ако всеки ги спазва - няма да има нито едно ПТП!
Това с фаровете ще е само още едно основание за глобяване и предпоставка за корупция - нищо повече!
|
Вто Юни 13, 2006 9:10 am |
|
 |
Vladim
|
kiro_of_the_day написа: И аз съм сигурен, че ефект ще има, но също така съм сигурен, че той ще бъде краткотраен. Много добре знаете, че със всичко се свиква, а като свикнеш - не ти прави впечатление! Освен това лумпените са си лумпени! То и сега си има правила за движение, ама кой да ги спазва! А те така са направени, че ако всеки ги спазва - няма да има нито едно ПТП! Това с фаровете ще е само още едно основание за глобяване и предпоставка за корупция - нищо повече!
Съгласен! И сега трябва да глобяват за това, че пътниците отзад не са с колани, но никой не го прави. Особено, ако си намерят друг повод за заяждане, като те спрат.
|
Вто Юни 13, 2006 10:29 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
|
kiro_of_the_day написа: И аз съм сигурен, че ефект ще има, но също така съм сигурен, че той ще бъде краткотраен. Много добре знаете, че със всичко се свиква, а като свикнеш - не ти прави впечатление! Освен това лумпените са си лумпени! То и сега си има правила за движение, ама кой да ги спазва! А те така са направени, че ако всеки ги спазва - няма да има нито едно ПТП! Това с фаровете ще е само още едно основание за глобяване и предпоставка за корупция - нищо повече!
Ефекта няма да е краткотраен, защото ефекта не е субективен. Тебе или те виждат или не те виждат. А е факт, че ако са ти включени фаровете, те виждат по-рано и от по-далеч.
|
Вто Юни 13, 2006 11:52 am |
|
|