|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 8:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
търся платка за халогените...
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
irena написа: не е от бушоните. изглеждат здрави, но ги смених за по-сигурно. Митко, трябва ли цялото табло да се свали за да се стигне до 4те бутона? иначе цялото таболо е откачано. когато нямах подсветка гледахме едни куплунзи от долу дали дават контакт. халогените не работеха още като взех колата. няма начин да са спрели с наша помощ  не ми донесоха апарата и не мога да снимам :(
Мисля че се сваля цялото табло и допълнително се разглобява.
|
Чет Юни 08, 2006 9:58 am |
|
 |
Esper
|
irena написа: Таблото е дигитално съответства на най-горната картинка (SX 1372-SX1581) (тази с индикацията за преразход) като натискам копчето не мога да чуя релето, само ключето на самото копче. не знам дали не го чувам защото не работи или защото прицъква много тихо  схемата от линка не се отваря, но я намерих. 10Х!!! остава weekend-a да я погледне някой, който разбира  до тогава май нищо не мога да направя :( все по-серьозно си задавам въпроса, защо като я закарах в сервиза не ги видяха тези неща... (варненският италиянец)
Вече се отваря, грешката беше моя :?
Но си мисля че някой със схема и уред в ръка ще трябва да пипа на място...
Колкото до платформата с 4-те ключета, при мен се сваля отделно от таблото, има 2 шестограмни болта на в дъното на нещо като жабка (нещодържател  ) и май имаше още 2 винта някъде но определено не съм свалял таблото - преди време в нещодържателя дето обикновено никой нищо не държи, монтирах един волт-метър :mrgreen:
|
Пет Юни 09, 2006 2:37 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
Esper написа: Вече се отваря, грешката беше моя :? Само дето няма да и свърши работа защото е схема на светлините за мъгла ама ОТЗАД Esper написа: Колкото до платформата с 4-те ключета, при мен се сваля отделно от таблото, има 2 шестограмни болта на в дъното на нещо като жабка (нещодържател  ) и май имаше още 2 винта някъде но определено не съм свалял таблото Абсолютно вярно! Другите два болта са отдолу, под панелчето .... Esper написа: преди време в нещодържателя дето обикновено никой нищо не държи, монтирах един волт-метър :mrgreen:
А аз там си нося "визитките" на форумите - ФИАТ груп (ФИАТ/АЛФА/ЛАНЧА) :mrgreen:

_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пет Юни 09, 2006 4:02 pm |
|
 |
Esper
|
ivo написа: Само дето няма да и свърши работа защото е схема на светлините за мъгла ама ОТЗАД  Ами там има доста схеми, напред/назад и ще изкочи. И вместо да се правя на умен, ето СХЕМАТА ижо написа: А аз там си нося "визитките" на форумите - ФИАТ груп (ФИАТ/АЛФА/ЛАНЧА) :mrgreen:
Добре, опроверга ме
Как ти завиждам за таблото, да знаеш... Моята дигиталка безумно ме дразни - работи си но ако си намеря аналогово, с манометър за турбината, това ще го сгазя с валяк :mrgreen:
|
Пет Юни 09, 2006 5:32 pm |
|
 |
irena
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 4:36 pm Мнения: 68 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
esper, пак обърка схемата?
ох... не си, аз спя
(за втори път коригирам мсг-то)
аз пък си харесвам таблото  като за блондинки...
ами... това е
ще погледна, ако не мога сама ще викна подкрепление. вече имам достатъчно инфо
много благодаря! дано скоро докладвам за резултат, че мира не ми дава.
_________________ Fiat Tempra, 1.6, 1991
|
Пет Юни 09, 2006 6:04 pm |
|
 |
irena
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 4:36 pm Мнения: 68 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Иво,
тези сиви блокчета в дясно ли са релетата? с отскубване ли се свалят?
а ето тук можете да я видите:
viewtopic.php?p=63348#63348
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Юни 10, 2006 2:44 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
irena написа: Иво, тези сиви блокчета в дясно ли са релетата? с отскубване ли се свалят? а ето тук можете да я видите: viewtopic.php?p=63348#63348
Да , точно тези са и точно с дърпане се свалят
реелета вляво / отгоре надолу:
Е9 - чистачки
Е13 - габарити
Е5 - клаксон
Е14 - централно заключване
Е6 - нагревател задно стъкло
релета вдясно / отгоре надолу:
Е2 - мигачи/авариийни
Е10 - задни фарове за мъгла
Е4 - предни фарове за мъгла
Е11 - къси светлини
Е12 - дълги светлини
Е7 - стартер
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Съб Юни 10, 2006 4:02 pm |
|
 |
irena
Кара Фиатче 126
|
смених релетата за предни/задни фарове за мъгла (Е4 и Е10)
та... релето си работи. задните не спряха, но и предните не светнаха
ще последва плах опит да сваля тази част от панела... само тате да ми донесе инструменти
а аз да си питам... понеже и отоплението на задното стакло не ми работи, има ли как да тествам и неговото реле?
|
Нед Юни 11, 2006 5:11 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 за фаровете
Е ако ти се губят фаровете от тази платка много трудно се отремонтира.
Едно време имахме Ритмо и беше проблем доста.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Нед Юни 11, 2006 8:09 pm |
|
 |
irena
Кара Фиатче 126
|
мъка
|
Нед Юни 11, 2006 9:39 pm |
|
 |
lu40
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 11:16 am Мнения: 388 Местоположение: София 01 Средец
|
Какво стана,светнаха ли халогените?
_________________ Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC
|
Пон Юни 19, 2006 8:42 pm |
|
 |
irena
Кара Фиатче 126
|
не, релето и предпазителите са здрави
трябва да се отваря таблото да се проследи вътре какво става, но това не мога да го направя сама.
за сега толкова :(
|
Вто Юни 20, 2006 10:25 am |
|
|