|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 10:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
БЪЛГАРИЯ и нейните "управляващи"! (или поне част)
Автор |
Съобщение |
kiro_of_the_day
|
 БЪЛГАРИЯ и нейните "управляващи"! (или поне част)
Гледам си аз телевизия и си мисля, мисля си и гледам телевизия! По едно време се усещам, че май само си гледам
телевизия..., ама докато мислех се чудех що за хора ни управляват. Два примера ще дам, пък Вие-не знам...
1. Другаря Сергей Станишев! Готино симпатично момче, ама момче! Да се аргументирам защо...
Където и да пожелае човек да почне работа (ще говоря за държавната и общинска администрация, защото тоз
чиляк е на върха на тези структори) му искат съответното образование, квалификация, език (вече) и стаж!
Аз с последното съм категорично несъгласен, но се иска - 3год., 5год, 10год. и ли повече в зависимост от
длъжостта, за която се кандидатства (следите ли ми мисълта?).
Ха сега познайте Уважаеми Госпожи, Госпожици и Господа човечето с най-много власт в тая държава - ненагледният
ни хубавец, Другаря Сергей Станишев - Министър Председателя - какъв и колко стаж има където и да било,
че дори и като отряден председател или като комсомолски секретар!
2. Другаря Румен Петков! Той нито ми е готин, нито ми е симпатичен човека, но това са пристрастия! Обаче...
За да се започне работа в огромната система на МВР (вие данъкоплатци им плащате заплатите, а те не са малки),
единият от задължителните необходими документи за това, освен свидетелството за съдимост, което трябва да е
чисто е необходимо и Удостоверение от следствените органи (преди), а сега може би от дознанието (което е към МВР),
че даденото лице не е било дори следствено!
Ха сега деца кажете, колко образувани дела е имал вътрешният министър преди да стане депутат от последното
народно събрание и след това Министър на силовото министерство! Като най-малко по едно от тези дела със сигурност е водено следствие, няма да обяснявам защо (ако държите - ще го направя)!
Питам си се аз защо за да станеш редови държавен чиновник на най-ниско ниво или служител на МВР от най-ниско
ниво дори трябва да си чистичък и изрядничък като планинска росица!? А за да си Министър Председател или прост
Министър или още по-прост Народен представител - се искат съвсем други работи, но не и да си с чисто минало и/или
изграден и доказал се професионално! И колко ли Депутати нямаше да са в Парламента сега...
Седя си и си мисля, мисля си и си седя...
Ама защо ли си седя...!?
|
Сря Юни 07, 2006 5:18 pm |
|
 |
Nikcho
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 12:24 pm Мнения: 287 Местоположение: София, жк Дървеница
|
Не, че защитавам когото и да е било - просто приказка да става:)
Нали се сещаш, че човек неможе да има стаж като "Министър председател":):)Много е трудно-важното е да имаш лидерски умения и добър екип.
За спрените дела, ами ...............голяма част от депутатите имат спрени дела, след като са станали народни представители, просто не се казват всички:)
_________________ Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046
|
Сря Юни 07, 2006 5:30 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Подкрепям предния колега. Стаж за министър председател .. малко трудно. Иначе Станишев е поне от 10 години в политиката. Не че му симпатизирам обаче един път ми беше интересно и му прочетох биографията. Човечеца е учил. И то е учил доста. Учил е и в Русия. За разлика от нашите псевдо депутати той поне е учил за това. И друго. Погледнете в агенция Фокус за личност на месеца. Станишев е на последно място. Демек най малко се е изхвърлял. Сдържан е. Дреме ми на дедовио че е от БСП. Всички са еднакви. Всички краднат еднакво. Обаче предпочитам този премиер отколкото някои дъртак дето гледа само да отбие номера защото знае че живота му е пред приключване. Колкото повече млади във властта .. смятам че е по добре за младите. Защото познават проблемите им.
|
Сря Юни 07, 2006 10:42 pm |
|
 |
Speedster
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Мар 31, 2006 3:12 am Мнения: 117 Местоположение: Благоевград
|
Някой има ли представа наще политици по-колко фирми имат дялово участие пример Н.Василев :?: :?: :?: не само в Бг а ми из цяла Европа само ще ви дам пример за приватизацията на Бтк как си я купиха с мистър Милен Велчев за няколко скромни милиона през чужд оператор и след това регнаха фирма в Кипър за да могат вече те да са собственици 2-ката симпатяги без участието на чуждия гсм оператор  неми се пише цялата история шот е адски дълга и заплетена и ми става яко тъпо за тва , че простолюдието обедняваме с всеки ден а дадени хора трупат милиони от заводи,земи и всичко което може да се преватизира и купи на безценица от тяхната малка организация :arrow: всички тези предприятия вобще всичко за което са мизерували и бачкали с надеждата наще родители , че като се построи дадено нещо усигоряват бъдеще на нас :!: а то кво стана няколко нахакани дилърчета и други дет завършили някой Московски унивърситет с парите на бкп и дето не са се сещали за Бг доста години в 1 момент се събират и с гениалните си мозъци и помоща на подземния свят грабят държавата ни , след 10 години ще сме емигранти в собствената си държава защото всичко ще бъде продадено на чужденци и ще се чувстваш 10 пъти по зле като си роб в собствената си държава на няколко чужди отрепки които те тъпчат като плевел :!:
_________________ Чип тунинг& доставки от Ebay за всички от форума !
|
Чет Юни 08, 2006 4:38 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Колеги, естествено, че не можеш да имаш стаж като Министър председател! Не приемайте думите ми буквално...
Не казвам също, че не е учил човека, напротив. Обаче като гледам как вървят работите - много аналогии почнаха
да стават с кабинета "Виденов", а като се сетя за това време - косите ми настръхват не на шега!
Има едни две такива думички като "теория" и "практика"! Поне някъде за 5-6 години да бяха го направили Директор
на нещо - за да натрупа управленски и административен опит! А не от скамейката - на най-отговорния пост и то
в един от най-ключовите моменти за страната от освобождението до сега.
Аман от това някой да се упражнява с Нас и да прави простъпулка.
А това за депутатите - то Народното събрание си стана убежище за престъпници, за доносници да не говорим.
|
Чет Юни 08, 2006 9:26 am |
|
 |
Nikcho
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 12:24 pm Мнения: 287 Местоположение: София, жк Дървеница
|
Поне Министър-председателя ни си е стоял в България.А не като предните управници( и част от сегашните), цял живот в чужбина и после идват и ни "оправят". Политиката от отдавна си е мръсна работа и си е в едно с мафията.
|
Чет Юни 08, 2006 5:19 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
в тая тема се бях зарекъл да не пиша, че такива смешковци като сегашните ни управници отдавна не си бяхме избирали, ама не можах да се сдържа... направо ме е страх за ЕСто ако вкараме и там такова правителство.
май сме изрбали хора, които искат да се развиваме като гърция, а не като ирландия (който не знае приликите и разликите в развитието на двте страни след влизането им в ЕС, мога да му го обясня). мислех си че комунизма в бг е отдавна забравен, ама май си го има все още като стил на управление и мислене.
Иначе kiro_of_the_day - силата да е с нас с тези управници...
а за колегите дето лееекинко не са съгласни с теб за стажа, само ще им кажа, че АЗ не съм дъгласен да ме управлява лигльо, който не само че няма стаж като министър-председател (смешно е да изтъквате това като аргумент срещу позиcията на Kiro_of_the_day, той едва ли е имал в предвид този стаж), а е някакво комсомолско "газе" дето ме съмнява дали въпбще има някакев стаж...
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Чет Юни 08, 2006 5:43 pm |
|
 |
Nikcho
Кара кола
|
Нас от 15години ни лъжат всички политици, че като влезнем в ЕС всичко ще тръгне по мед и масло-не е само това правителство. Никой просто не се усмелява да стане и да си каже истината, че цените ще скочат яко, че заплатите няма да мръднат и все кофти работи:(
|
Чет Юни 08, 2006 5:57 pm |
|
 |
Immortal
|
The_Wicker_Man написа: Подкрепям предния колега. Стаж за министър председател .. малко трудно. Иначе Станишев е поне от 10 години в политиката. Не че му симпатизирам обаче един път ми беше интересно и му прочетох биографията. Човечеца е учил. И то е учил доста. Учил е и в Русия. За разлика от нашите псевдо депутати той поне е учил за това. И друго. Погледнете в агенция Фокус за личност на месеца. Станишев е на последно място. Демек най малко се е изхвърлял. Сдържан е. Дреме ми на дедовио че е от БСП. Всички са еднакви. Всички краднат еднакво. Обаче предпочитам този премиер отколкото някои дъртак дето гледа само да отбие номера защото знае че живота му е пред приключване. Колкото повече млади във властта .. смятам че е по добре за младите. Защото познават проблемите им.
И на мен не ми пука много, колега. Ама нали се сещате кога Румънците почнаха да ни изпреварват за ЕС... Ние бяхме със сравнително малко-по-дясно управление, а те бяха с ляво - и бяхме пред тях. Сега те са с дясно, а ние - с ляво управление - и ни "изпревариха".
Някой беше казал - "Дясното управление трупа пари, а лявото ги харчи"
А между другото - мислите ли наистина, че ни управлява това момче?
|
Чет Юни 08, 2006 8:34 pm |
|
 |
Immortal
|
Nikcho написа: Нас от 15години ни лъжат всички политици, че като влезнем в ЕС всичко ще тръгне по мед и масло-не е само това правителство. Никой просто не се усмелява да стане и да си каже истината, че цените ще скочат яко, че заплатите няма да мръднат и все кофти работи:(
Поне има някаква надежда...
А ако не влезем ?!?!? От де тогава мед и масло? И Русия вече не праща...
|
Чет Юни 08, 2006 8:36 pm |
|
 |
Nikcho
Кара кола
|
Надеждата за мен винаги е била една!!!Сами да се стегнем и да си оправим държавата (говоря за национално отговорни политици), а не да целуваме трибуквието на всякакви държави, институции и т.н.  Но мяй няма шанс да стане това, защото, дори и да е нормален човека, с достойни идеи и намерения, стигнели до парламента и се променя :!:
|
Чет Юни 08, 2006 10:03 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|