|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
май си подцених CD-то дайте съвет за колони
Автор |
Съобщение |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Свързването е лесно - последователно на говорителя прекъсваш да речем плюсовия кабел срязваш го и свързваш кондензатора. Задължително кондензатора трябва да е неполярен /повечето електролитни кондензтори не са! / 25 волта е напълно достатъчно и повече да е не е проблем просто размера на кондензатора ще е по голям. Може да пробваш и с 22 или 47 микрофарада но май с 33 е най добре на 4 ома говорител имаше формулки да се смята това ама не мога да се сетя какви са.
|
Вто Юни 06, 2006 6:52 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
това за последователното свързване на кондензатор него разбрах.
В коя книга казваш си го чел, за да нея чета аз 
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Вто Юни 06, 2006 7:42 pm |
|
 |
Anaboliy
|
???що не го разбра ? ми то и аз така мисля да го направя, режа (+) и слагам кондензатора.
Направих си с 2 от по 100мФ/16В полярни един неполярен който се явява на около 50мф/32В дали ще е добре?
|
Вто Юни 06, 2006 7:59 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
ами не го разбрах.
Ти вържи последователно едната колона и виж какъв е резултата,
а другата я вържи паралелно и ще разбереш защо не съм го разбрал
това с кондензаторите както мислиш да ги вържеш не съм сигорен да ли ще се получи.
по добре вържи само единия мисля че ще издържи, нищо че е на 16В.
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Вто Юни 06, 2006 8:13 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
Тука сякакви варианти му дадохте на човека, а най-простия никой не се сети да му каже. Намали си колоните от Fader-a , дай повече "жега" на задните, а на предните по-малко... няма нужда от такива модификации... Мойто браво си кара с оригиналните колони отпред и си свиреха супер (Nokia бяха)
Вто Юни 06, 2006 8:45 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Става и така с кондензаторите връзваш ги един към друг с плюсовите изводи. А вариянта с настройките също позволява да се избегне това и вариантите там са много.
|
Вто Юни 06, 2006 9:20 pm |
|
 |
Anaboliy
|
значи направих го с по два кондензатора и се получи няма ги басите само тубата думка и с комбинация на настройки в полза на задните колони се получи мн добър резултат. мерси за помоща
|
Съб Юни 10, 2006 5:11 pm |
|
|