Дата и час: Нед Юли 13, 2025 4:57 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Трябва ли ми акт от КАТ за каското? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Трябва ли ми акт от КАТ за каското?
Трябва ли да викам полиция да ми напише акт(протокол или кавото е там) за да ми признят застрахователите щетата за каското. Тоест може ли направо при застрахователите да хода или няма да стане без КАТ.

Пет Юни 02, 2006 4:00 pm
UNREAD_POST 
ако е за случаят от другата ти тема мисля,че ще минеш

Пет Юни 02, 2006 4:02 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
кажи за какво е?
аз големи разправии имах да ти кажа.
ако щетата е такава, че може да е станало докато е паркирана колата - става, но повечето застрахователи плащат до някакъв размер такива щети, ако са за повече искат протокол - виж си в договора за каското какво пише.
но ако е по сериозна щетата, или неможе да мине така - "абе ставам сутринта и гледай как са ми я блъснали" ти трябва протокол и там задължително да пише - че лицето му е правена алкохолна проба и е отрицателна, иначе пари през крив макарон.

питай конкретно - по неволя станах спец по разправиите с застрахователи :evil:

Пет Юни 02, 2006 4:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ами щетата е лека, се едно найстина ме е ударил някой на паркинга, иначе се пребих в една ограда.Колата е с две врати и там дето уж се пада да е задната врата е ударено и е вдлъбнато, лаисната падна и има удрано две дебели черти.

Пет Юни 02, 2006 5:23 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
дерзай тогава :D може и без протокол за ПТП

Пет Юни 02, 2006 5:40 pm
Профил
UNREAD_POST 
Обаждаш се на застрахователите и казваш, че някой така и така на паркинга. Това го казва всеки, така че им е ясно. Питай дали искат протокол. Имат право да ти откажат щета, ако нямаш протокол от КАТ.

Пет Юни 02, 2006 5:53 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Защо застрахователите не плащат реалната сума, когато няма протокол...
Защото те си мислят че сте се чукнали някъде на някой светофар (примерно) онзи другия е бил виновен и ви е предложил някой лев и да си тръгнете по живо по здраво... и ти сега отиваш при застрахователите пак да им искаш пари и на тях... и за това...
Аз ви съветвам - каквото и да стане, винаги (когато е възможно) викайте КАТ да ви направят протокол!

Иначе в твоя случай отивай смело и казвай, че е щета на паркинг и това е!

Съб Юни 03, 2006 12:17 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Хм, а не може ли застрахователите да си помислят, че си бил леко пиян и си си ударил сам колата, а твърдиш, че е на паркинг? Имат право ако решат на 100% да откажат да платят без протокол. Зависи и от застрахователната компания. При някои имаш право на една щета(определен процент от застрахователната стойност), която може да се заведе без протокол. Но в зависимост от написаното в договора(застрахователната полица) имат право(или нямат, прочети си твоята) да откажат. Най-добрия вариант е да се обадиш( и то по-скоро, преди да е ръждясала тенекията) и да кажеш версията си. Ако искат протокол, викаш ченгетата и се надяваш да не се правят...Ти си прецени.

Съб Юни 03, 2006 9:49 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
По принцип ти трябва протокол. Но както за всичко си има някакви изключения. Аз лично не знам какъв ти е случая, но когато имаш възможност (особено, ако е за по-голяма щета) викай КАТ - та да нямаш проблеми после!

Съб Юни 03, 2006 9:37 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]