|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 7:21 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Газова уредба за Брава 1.4. Какво е задължително да сложа?
Автор |
Съобщение |
koman
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 11:33 pm Мнения: 26 Местоположение: София
|
 Газова уредба за Брава 1.4. Какво е задължително да сложа?
Здравейте,
Ще си слагам газова уредба на бравата - моно. Изчетох форума и стигнах до извода, че освен че изпарителя трябва да е електрически и марков, трябва да се сложат и емулатори за да не се нарушава работата на бензин.
1) Ламбда емулатор - доколкото разбирам е задължително да имам такова нещо, иначе компютъра трупа грешки и се включва в сервизен режим. А това може след това да се оправи само с посещение в сервиз.
2) Емулатор на дюзите - това нещо само за пълните инжекциони ли трябва? Някой може ли да обясни какво представлява и за какво служи.
Като говорих с майсторите които ми препоръчаха, по въпроса с емулаторите ми казват - "Това ще го решим на място. Ако трябва ще сложим". Та въпроса ми е за какво трябва да настоявам да ми сложат със сигурност.
|
Пет Май 26, 2006 10:21 am |
|
 |
zgabrovski
|
В твоя случай дюзата е една. При мене на същия мотор е сложен и тоя емулатор, вероятно щом е сложен, значи има нужда от него. Мисля че цената не беше висока, в тоя случай по добре да го сложиш, че после едно ресетване на ECU си е 20 лева...
След моя горчив опит с изхвърлянето на охл. течност им обърни внимание да сложат маркови маркучи и скоби за тях, че като избие си е ..... майката, може и до основен ремонт да стигнеш.
Аз сложих допълнително и jetSpark, лошото е че за тоя мотор беше 120 лв, но ефекта беше с около литър/100 помалък разход, прецеинх че за това лято ще му "избиеме" цената.
|
Пет Май 26, 2006 11:34 am |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
Моята брава е същата и аз съм си монтирал ламбда-емулатор, а дюзата през едно реле направо я изключвам.
|
Пет Май 26, 2006 3:22 pm |
|
 |
koman
Кара велосипед
|
А за фиат брава - бутилка която се поставя на мястото на резервната гума, каква големина може да се сложи? Колко литра?
|
Пон Май 29, 2006 10:36 pm |
|
 |
sasco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 9:28 pm Мнения: 163 Местоположение: София,Слатина
|
@koman:слага се 13 цолова,обем-40литра.
_________________ Bravo 1,6 16V@'98,11/100км.газ-софийско
|
Пон Май 29, 2006 10:40 pm |
|
 |
koman
Кара велосипед
|
Не съм и предполагал че може да се сложи толкова голяма. Мислех че максимума е 25-30 литра.
|
Пон Май 29, 2006 10:46 pm |
|
 |
zgabrovski
|
На моето Браво също е 40 литра.
|
Вто Май 30, 2006 11:57 am |
|
 |
koman
Кара велосипед
|
Единствения размер който имаха беше 35 литра и сложих нея. Само че бутилката малко повдига кората която покриваше резервната гума. Като гледам е около 4-5 см. Препоръчаха ми да го уплътня с нещо с което изолирали панелките отвън (забравих му името). Някой има ли други идеи.
А как си закрепяте резервната гума в багажника. При по рязко спиране ми се разхожда из багажника.
|
Сря Май 31, 2006 4:07 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Напълно е нормално да ти е 4-5 см нагоре - и моята е толкова. Това за запълването се казва фибран, но ако са ти захванали бутилката в средата за винта където ти е била гумата - не виждам смисъл да я запълваш.
Моята гума също се "лангурка" из багажника, не съм я закрепвал, защото така е подвижна и може лесно да се извади - например ако се налага каране на багаж... Честита придобивка и много безаварйини с новата газова!
|
Сря Май 31, 2006 8:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|