|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 10:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
vlado0549
Регистриран на: Нед Фев 13, 2005 9:03 pm Мнения: 4 Местоположение: Бургас, Меден рудник
|
 Ел.Схема за Фиат Пунто.
Къде мога да намеря ел.схема за фиат пунто 1.7TRD 1995г.
|
Нед Фев 13, 2005 9:09 pm |
|
 |
kuzigeorg
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Май 24, 2006 5:36 pm Мнения: 57 Местоположение: София 10 Триадица
|
 И аз търся схема за ПУНТО 1.2 16 V- АБС проблем
Здравейте
Свети ми лампата на АБС
Проверих бушона, после релето и накрая измерих двата предни датчика - не показва нищо омметъра- отворена верига. Обикновено показва около 1 Ком., но тук не показва нищо-!?
И двата да са гръмнали?Ще търся задните да измеря.
Някой да има схема на АБС на Пунто с двигател 188А5000 или нещо подобно!?
Помогнете:roll:
|
Съб Май 27, 2006 12:41 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
 Re: Ел.Схема за Фиат Пунто.
vlado0549 написа: Къде мога да намеря ел.схема за фиат пунто 1.7TRD 1995г.
Виж тук http://punto.mysteria.cz/fiat.htm
Най долу са схемите,не зная обаче дали има това ,което те интересува...
Успех ! 
Съб Май 27, 2006 4:29 pm |
|
 |
kuzigeorg
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Май 24, 2006 5:36 pm Мнения: 57 Местоположение: София 10 Триадица
|
 Благодаря ти
Но са за друг модел. Намерих и задните клеми под задната седалка, но и те ми дават отворена верига. Смених уреда -пак същото. В един руски сайт пише , да се мерят със стрелкови уред!? Поръчах си книгата на H.R.ETZOLD-номер 125 -ПУНТО след 1999 год. за да видя какво представляват датчиците.Теоретично трябва и 4-те да са прекъснати, но практически е невъзможно. Започвам да ги откачам един по един и да ги изследвам-трябва да са индуктивни бобини с нняколко хиляди навивки-5000 и с много тънък проводник -0.06мм Или трябва да завъртя колелото и да измеря колко волта дава? Оправял съм датчици на АУДИ- дано са същите-системата и тук е БОШ.
:roll: :cry:
|
Вто Май 30, 2006 7:24 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
С уговорката, че не познавам Пунто, приципно: това, което са писали да се мери със стрелкови уреди, се отнася за случая, когато мериш индуктираното в датчика напрежение, когато се завърти колелото. Общо взето, от това упражнение можеш да разбереш работи ли датчикът или не (но не и евентуално влошени характеристики или прекъсвания). А съпротивлението дори е по-добре да мериш с цифров уред (предполага се, че е по-точен).
Странното е, че на всички датчици ти дава безкрайно голямо съпротивление. На куплунга на самия датчик ли мериш и сигурен ли си, че правиш добър контакт? Защото наистина е доста невероятно и четирите да са с прекъснати намотки!
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Май 31, 2006 12:59 am |
|
 |
kuzigeorg
Кара Симсонка
|
 Датчици ХОЛ ефект
Здравейте
Новите датчици от 2000 год са на принципа на Хол ефекта-Пластина , а не бобина с намотки, в магнитно поле на намагнетизиран сепаратор/гривна/на лагера , затова нямат съпротивление 0.8 - 1.3 ком, а мегаоми-почти отворено!?

|
Пет Юни 30, 2006 2:55 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Датчици ХОЛ ефект
kuzigeorg написа: Здравейте Новите датчици от 2000 год са на принципа на Хол ефекта-Пластина , а не бобина с намотки, в магнитно поле на намагнетизиран сепаратор/гривна/на лагера , затова нямат съпротивление 0.8 - 1.3 ком, а мегаоми-почти отворено!? 
Ако датчика ти е с 4 извода, значи е с ефекта на Хол!
Там се проверява първо дали идва захранване и после импулсите при въртене - със светодиод!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Юни 30, 2006 3:35 pm |
|
 |
kuzigeorg
Кара Симсонка
|
 Датчик АБС
Здравейте
С 2 извода са клемите-объркал съм се
Значи не е датчик на Хол- той е с поне 3 извода-два захранващи и един сигнален-може би е някакъв полупроводник- и от сервиз Бош не знаеха и се дивиха и не можаха да го хванат с измерване или с тестер,
затова след редица експерименти сам си установих дефектния датчик и го смених.
С два изхода е, но не може да се измерят килооммове - не е индукционна бобина , а мегаомове-почти отворено.
И четрите ми даваха почти отворено, но дефектен беше само предния ляв, след смяната вече имам АБС ,нулира се лампата, но с проблеми които ги описах по-горе.Отново върнах старият датчик-АВС свети непрекъснато и не гасне лампата.Така , че проблема е наполовина решен -дефектен датчик-сменен и още нещо - но какво!?

|
Пет Юни 30, 2006 9:39 pm |
|
 |
VENELINAC
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 16, 2008 11:33 am Мнения: 16 Местоположение: София 14 Искър
|
 ТАБЛО НА ПУНТО
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ:) ИМАМ ЕДНО ПИТАНЕ!НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА КАЧИ КАКВО ТРЯБВА ДА СВЕТИ НА ТАБЛОТО НА ПУНТО 1.2 ELX, 95-а ГОДИНА, ЧЕ ИМАМ ЧУСТВОТО ЧЕ НЯКОЯ ЛАМПА МАЙ НЕ МИ РАБОТИ А НЕЗНАМ КАКВИ ИМА ??? АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРЕН.10Х
Колега, пиши с малки букви. На форумски език писането с главни букви означава повишаване на тон и караница. sok1
_________________ FIAT PUNTO 1.2 ELX, много бяга!!!
|
Съб Мар 01, 2008 1:54 pm |
|
 |
VENELINAC
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 16, 2008 11:33 am Мнения: 16 Местоположение: София 14 Искър
|
извинявам се за главните букви, не знаех, че това означават:)
_________________ FIAT PUNTO 1.2 ELX, много бяга!!!
|
Сря Мар 05, 2008 7:00 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
Броя лампи зави от нивото на обзавеждане...напр.S,SX...ELX.
Ако разбираш руски,ръководството за потребителя може да свалиш от тук http://punto-club.narod.ru/Manual_Punto_I.html
Това е на английски http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=19926
виж и тук http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=18644
Сря Мар 05, 2008 9:21 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|