Дата и час: Пон Юли 14, 2025 9:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-) 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
моля помогнете да взема правилният избор, дали да си купя браво с 1.4 или 1.6 двигател.Спрял съм се на Браво с тези два двигателя, но не съм сигурен какво да предпочета!!!мисля ,че 1.4 е по слаб, но от към поддръжка е много по елементален и по-евтин.1.6 ,16v със сигурност ще върви много по - добре ,но се опасявам,че е много по-сложен и по-скъп за поддръжка от 1.4.Относно разхода нямам притеснения.Затова реших да помоля всеки който има браво или брава с такива двигатели и е наясно с въпроса кой двигател е но-надежден и по-добър да ми отговори.Много благодаря на всички, които се отзоват.

Знам ,че в крайна сметка всичко е въпрос на късмет, но все пак :D

Пет Май 26, 2006 11:10 am
Профил
UNREAD_POST Re: Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
pifakiz написа:
моля помогнете да взема правилният избор, дали да си купя браво с 1.4 или 1.6 двигател.Спрял съм се на Браво с тези два двигателя, но не съм сигурен какво да предпочета!!!мисля ,че 1.4 е по слаб, но от към поддръжка е много по елементален и по-евтин.1.6 ,16v със сигурност ще върви много по - добре ,но се опасявам,че е много по-сложен и по-скъп за поддръжка от 1.4.Относно разхода нямам притеснения.Затова реших да помоля всеки който има браво или брава с такива двигатели и е наясно с въпроса кой двигател е но-надежден и по-добър да ми отговори.Много благодаря на всички, които се отзоват.

Избери 1.6. Динамиката му е по-добра а и не е много по-сложен за подръжка. Единственото по-сложно е смяната на ремъка. 1.4 имат един досаден проблем със запушване на маслени канали. Ако това се случи заминава разпределителния вал и ремонта става скъп.

Пет Май 26, 2006 11:22 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
и аз съм чувал за подобен проблем.единственото което ме притеснява при 1,6 е пълната инжекция.там нещата са много по-сложни от моно-инжекциона

Пет Май 26, 2006 11:32 am
Профил
UNREAD_POST 
pifakiz написа:
и аз съм чувал за подобен проблем.единственото което ме притеснява при 1,6 е пълната инжекция.там нещата са много по-сложни от моно-инжекциона

Да, но това е много модерна версия на Марели. Не знам да е давала някакви сериозни дефекти. Колата просто върви.

Пет Май 26, 2006 11:34 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ясно!много благодаря

Пет Май 26, 2006 11:46 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Здравей pifakiz. Аз имам Bravo 1.4 12V. Хубава кола! Има обаче някои проблеми с двигателя или по-точно породено от лоша поддръжка.
Моят съвет е 1.6 Може да се твърди, че 1.6 е по-икономичен двигатвл в сравнение с 1.4 поради това, че движат едно и също купе.
За по-пълно изясняване на проблема погледни тук: viewtopic.php?t=4165&postdays=0&postorder=asc&start=0

Пет Май 26, 2006 11:57 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
1.6 16v :36_2_41: определено по-добра динамика с по-приличен разход :wink:

Пет Май 26, 2006 9:36 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
pifakiz написа:

Много зависи и от това , дали ще му поставяш газова уредба или не! Там различията са по-сериозни!

Пет Май 26, 2006 10:14 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
1.6 16V rlZ :)

Пет Май 26, 2006 11:32 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
1.4 има смисъл само ако си решил да го газифицираш с обикновена уредба - става по-лесно и е по-евтино. В тоя случай обаче трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да прегледаш разпределителния вал за износване и после да сменяш редовно маслото и да контролираш омасляването.

Иначе за всичко друго колегите са ти го написали по-горе.

Нед Май 28, 2006 12:45 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
1.6 16V .... :mrgreen:

Пон Май 29, 2006 1:39 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
помисли и за вариант 1.8 16V - има почти същия разход като тези модификации на които си се спрял, но стандартно е с по добро оборудване (спойлер над задното стъкло, вентилирани предни спирачки, по добър салон)...

Пон Май 29, 2006 9:15 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]