|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 9:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
Автор |
Съобщение |
pifakiz
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 20, 2006 4:40 pm Мнения: 140 Местоположение: София
|
 Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
моля помогнете да взема правилният избор, дали да си купя браво с 1.4 или 1.6 двигател.Спрял съм се на Браво с тези два двигателя, но не съм сигурен какво да предпочета!!!мисля ,че 1.4 е по слаб, но от към поддръжка е много по елементален и по-евтин.1.6 ,16v със сигурност ще върви много по - добре ,но се опасявам,че е много по-сложен и по-скъп за поддръжка от 1.4.Относно разхода нямам притеснения.Затова реших да помоля всеки който има браво или брава с такива двигатели и е наясно с въпроса кой двигател е но-надежден и по-добър да ми отговори.Много благодаря на всички, които се отзоват.
Знам ,че в крайна сметка всичко е въпрос на късмет, но все пак 
|
Пет Май 26, 2006 11:10 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
pifakiz написа: моля помогнете да взема правилният избор, дали да си купя браво с 1.4 или 1.6 двигател.Спрял съм се на Браво с тези два двигателя, но не съм сигурен какво да предпочета!!!мисля ,че 1.4 е по слаб, но от към поддръжка е много по елементален и по-евтин.1.6 ,16v със сигурност ще върви много по - добре ,но се опасявам,че е много по-сложен и по-скъп за поддръжка от 1.4.Относно разхода нямам притеснения.Затова реших да помоля всеки който има браво или брава с такива двигатели и е наясно с въпроса кой двигател е но-надежден и по-добър да ми отговори.Много благодаря на всички, които се отзоват. Знам ,че в крайна сметка всичко е въпрос на късмет, но все пак 
Избери 1.6. Динамиката му е по-добра а и не е много по-сложен за подръжка. Единственото по-сложно е смяната на ремъка. 1.4 имат един досаден проблем със запушване на маслени канали. Ако това се случи заминава разпределителния вал и ремонта става скъп.
|
Пет Май 26, 2006 11:22 am |
|
 |
pifakiz
Кара Фиатче 126
|
и аз съм чувал за подобен проблем.единственото което ме притеснява при 1,6 е пълната инжекция.там нещата са много по-сложни от моно-инжекциона
|
Пет Май 26, 2006 11:32 am |
|
 |
Ferrari
|
pifakiz написа: и аз съм чувал за подобен проблем.единственото което ме притеснява при 1,6 е пълната инжекция.там нещата са много по-сложни от моно-инжекциона
Да, но това е много модерна версия на Марели. Не знам да е давала някакви сериозни дефекти. Колата просто върви.
|
Пет Май 26, 2006 11:34 am |
|
 |
pifakiz
Кара Фиатче 126
|
ясно!много благодаря
|
Пет Май 26, 2006 11:46 am |
|
 |
mme
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 12:53 pm Мнения: 188 Местоположение: София Надежда
|
Здравей pifakiz. Аз имам Bravo 1.4 12V. Хубава кола! Има обаче някои проблеми с двигателя или по-точно породено от лоша поддръжка.
Моят съвет е 1.6 Може да се твърди, че 1.6 е по-икономичен двигатвл в сравнение с 1.4 поради това, че движат едно и също купе.
За по-пълно изясняване на проблема погледни тук: viewtopic.php?t=4165&postdays=0&postorder=asc&start=0
_________________ Fiat Bravo 1.4 12V
|
Пет Май 26, 2006 11:57 am |
|
 |
blondy_driver
|
1.6 16v  определено по-добра динамика с по-приличен разход 
|
Пет Май 26, 2006 9:36 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Фиат Браво 1.4 или 1.6 това се пита в задачата :-)
pifakiz написа: моля помогнете да взема правилният избор, дали да си купя браво с 1.4 или 1.6 двигател.Спрял съм се на Браво с тези два двигателя, но не съм сигурен какво да предпочета!!!мисля ,че 1.4 е по слаб, но от към поддръжка е много по елементален и по-евтин.1.6 ,16v със сигурност ще върви много по - добре ,но се опасявам,че е много по-сложен и по-скъп за поддръжка от 1.4.Относно разхода нямам притеснения.Затова реших да помоля всеки който има браво или брава с такива двигатели и е наясно с въпроса кой двигател е но-надежден и по-добър да ми отговори.Много благодаря на всички, които се отзоват. Знам ,че в крайна сметка всичко е въпрос на късмет, но все пак 
Много зависи и от това , дали ще му поставяш газова уредба или не! Там различията са по-сериозни!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Май 26, 2006 10:14 pm |
|
 |
NGD
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Апр 18, 2006 9:39 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
1.6 16V rlZ 
_________________ Drive Like HeLL To See HaveN
|
Пет Май 26, 2006 11:32 pm |
|
 |
zgabrovski
|
1.4 има смисъл само ако си решил да го газифицираш с обикновена уредба - става по-лесно и е по-евтино. В тоя случай обаче трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да прегледаш разпределителния вал за износване и после да сменяш редовно маслото и да контролираш омасляването.
Иначе за всичко друго колегите са ти го написали по-горе.
|
Нед Май 28, 2006 12:45 pm |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
1.6 16V .... :mrgreen:
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Пон Май 29, 2006 1:39 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
помисли и за вариант 1.8 16V - има почти същия разход като тези модификации на които си се спрял, но стандартно е с по добро оборудване (спойлер над задното стъкло, вентилирани предни спирачки, по добър салон)...
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пон Май 29, 2006 9:15 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|