Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 12:25 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Влизането в ЕС и цените на колите 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Влизането в ЕС и цените на колите
Колеги, много бих искал да обсъдим по-подробно, какво ще стане след влизането в ЕС. Имам предвид дали наистина ще се усети това че няма да се плаща ДДС при внос на кола (то дефакто внос няма да има в границите на ЕС). Поне аз мисля, че би трябвало да има разлика в цените и то благоприятна за купувачите.

Съб Май 20, 2006 6:25 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
ами така се говори
че ще отпадне ДДС-то
но ще поживеем още 6 или 18 месеца и ще видим :D

Съб Май 20, 2006 8:38 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ше измислят още някоя такса за сметка на ДДС-то... :?

Съб Май 20, 2006 9:46 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Ако не се плаща ДДС тук, това означава, че ще се плаща в страната износител. По-просто казано - сега отивате в Германия и ви обявяват две цени - една за там и една за износ. Каква е разликата - ДДС-то, което немският търговец си прибира обратно, т.к. е осъществил износ. Когато се окаже, че такъв износ няма, т.к. колата не напуска ЕС, тогава немецът няма да ви намали цената с ДДС-то и тогава крайната цена на колата ви тук ще е същата като сега. Това е приблизително, някакви разлики ще се появят в зависимост от стойността на колата ... Сега се плаща на конска сила, тогава ще се плаща процент върху фактурна стойност ...

Съб Май 20, 2006 10:35 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък чух, че след като падне ДДС-то за да не се вкарват още по големи бангий в страната ще прокарат закон който ще забрани да се внасят коли произведени преди 2000 год. То кажи речи ... ще е същото като цени.

Съб Май 20, 2006 10:46 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Да това е много спорна тема и аз се интересувам. За едно съм сигурен -цените тук няма да паднат.ДДС има и винаги ще има ,в някои страни в EU то зависи според стоката, а при нас е винаги 20%. Най-добре е ако се разбере как е станало при новите членки на ЕС?

Съб Май 20, 2006 6:19 pm
UNREAD_POST 
BRAVO написа:
Ако не се плаща ДДС тук, това означава, че ще се плаща в страната износител. По-просто казано - сега отивате в Германия и ви обявяват две цени - една за там и една за износ. Каква е разликата - ДДС-то, което немският търговец си прибира обратно, т.к. е осъществил износ. Когато се окаже, че такъв износ няма, т.к. колата не напуска ЕС, тогава немецът няма да ви намали цената с ДДС-то и тогава крайната цена на колата ви тук ще е същата като сега. Това е приблизително, някакви разлики ще се появят в зависимост от стойността на колата ... Сега се плаща на конска сила, тогава ще се плаща процент върху фактурна стойност ...

ДА, вярно е това, но ако я купиш там от търговец.
Ако я купиш от частно лице - печелиш :)

Съб Май 20, 2006 7:55 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
Аз пък чух, че след като падне ДДС-то за да не се вкарват още по големи бангий в страната ще прокарат закон който ще забрани да се внасят коли произведени преди 2000 год. То кажи речи ... ще е същото като цени.

И аз така мисля. Сигурно ще вкарат някой закон който забранява да се внасят коли над 5г. например или нещо такова.
Така хем ще обновят паркинга хем няма да загубят толкова от липсата на ДДС.

Съб Май 20, 2006 8:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Immortal написа:
ДА, вярно е това, но ако я купиш там от търговец.
Ако я купиш от частно лице - печелиш :)

Да, печелиш, но повечето автокъщи купуват от търговци заради по-добрите цени :) С поста исках да кажа да не очакваме някакви драстични промени в цените

Нед Май 21, 2006 3:17 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колеги, какви ДДС-та, с митото какво ще стане, с митото. За ДДС-то знам, че не може да е по-малко от 1348 лв. при внос, ама с митата какво правим? Да не би в случая ДДС и мито да значи едно и също?

Нед Май 21, 2006 3:36 pm
UNREAD_POST 
Paparac написа:
Колеги, какви ДДС-та, с митото какво ще стане, с митото. За ДДС-то знам, че не може да е по-малко от 1348 лв. при внос, ама с митата какво правим? Да не би в случая ДДС и мито да значи едно и също?

Мито няма вече или поне не е същото.

Нед Май 21, 2006 3:43 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Е да ама доколкото разбирам ще има ДДС (и то само ако купиш колата от търговец), но то ще е върху цената. Въпроса е, че в такъв случай, след като няма износ така да се каже, ДДС-то би трябвало да е по немските закони, а не 20% както е у нас. Но дори и да е 20 % съгласете се, че има разлика между това да вземеш кола за 100 евро и да платиш 200 евро ДДС и това да вземеш същата тази кола и да платиш 1000 евро ДДС. 800 евро не са никак малко кинти близо 1500 лева! Освен това, се очаква немските търговци да надуят цените. Хубаво, ама тогава търсенето от другите страни ще намалее и рано или късно те ще се върнат в нормите. Поне така разсъждавам аз и мисля, че би било добре за нас, като купувачи на стари коли, пък не знам

Нед Май 21, 2006 6:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]