Знам за почти всички опити да се създаде подобна навигация само по GSM покритието ... и то не само в България ...
Един доста по ефективен метод от този да се прави карта на местоположението на BTS-ите е да се направи карта на самото покритие. Такъв род информация операторите също имат и е по добре твоят познат това точно да иска

Тази информация се ползва още при планирането. Само не знам в каъв формат ще може да се ползва ...
Друг начин да се състави такава карта е да се обикаля и записват броадкастваните номера заедно със силата на сигнала - съществува подобен софтуер за сматфони но да обиколиш цяла България ... Например моя телефон автоматично сменя профилите си когато съм в района на офиса или у дома по CELL Broadcast. Ако това ви устройва като "локализиране" става но според мен е достатъчно неточно за такива цели като охрана на автомобил. Стига колата да влезе в един гараж и върви я търси по GSM мрежата ... А пък влезе ли в гаража наблюденията показват че каквото и да си сложил за охрана - все тая

Тъй че колкото и да пращаш СМС-и за блокиране на двигателя - най много да стигнат до някоя кофа за боклук
И аз съм си играл с такива неща - но не бива да се предлагат на нищо неподозиращи клиенти като панацеята на проблема с кражбите. Ако говорим за евтино и ефективно решение едно ключе върши същата работа и е поне 10 пъти по надежно

Но нито то нито такива самоделки няма да спрат професионален крадец (стига да прояви интерес към Фиат

)