Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:54 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Компютърен софтуер за диагностика 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Компютърен софтуер за диагностика
Здравейте колеги ! Казвам се Петко и съм от В.Търново. Карам фиат Темпра 1.8 i.e. SW SX - 1995 г. и съм много доволен. Мощен е с малък разход на бензин и LPG. Липсва му обаче бързо ускорение. Тъй като обичам да се човъркам из двигателя искам да ви попитам - знае ли някой как и откъде мага да си намеря/закупя/ компютърен софтуер за диагностика. Виждал съм такива в сервизите, на български език и много удобни за работа.

Вто Мар 29, 2005 10:10 am
Профил
UNREAD_POST Re: Компютърен софтуер за диагностика
Petko написа:
Здравейте колеги ! Казвам се Петко и съм от В.Търново. Карам фиат Темпра 1.8 i.e. SW SX - 1995 г. и съм много доволен. Мощен е с малък разход на бензин и LPG. Липсва му обаче бързо ускорение. Тъй като обичам да се човъркам из двигателя искам да ви попитам - знае ли някой как и откъде мага да си намеря/закупя/ компютърен софтуер за диагностика. Виждал съм такива в сервизите, на български език и много удобни за работа.

Цените са доста дебели.

Вто Мар 29, 2005 12:08 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Изтагли си Аутодата от дата.бг

Вто Мар 21, 2006 10:36 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Колега за един тестер VAS 5052 за диагностика на всички авотмобили Volkswagen Audi Seat Skoda ни одраха почти 7000 евро като един тъп лаптоп с Пентиум на 500 мегахерца 20ГБ хард диск и тъч скриин дисплей едва ли струва и 1000 евро може да си направиш сметката колко струва софтуера ;)

Сря Мар 22, 2006 1:13 am
Профил ICQ YIM
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: Компютърен софтуер за диагностика
Petko написа:
Виждал съм такива в сервизите, на български език и много удобни за работа.

Ето това:

http://www.spectromatic.bg/adia/bg/index.htm

и

http://www.spectromatic.bg/spectro/bg/index.html

Чет Мар 23, 2006 10:14 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
stenli написа:
Колега за един тестер VAS 5052 за диагностика на всички авотмобили Volkswagen Audi Seat Skoda ни одраха почти 7000 евро като един тъп лаптоп с Пентиум на 500 мегахерца 20ГБ хард диск и тъч скриин дисплей едва ли струва и 1000 евро може да си направиш сметката колко струва софтуера ;)

Прекарал си се.Преди да ми изгори харда имах софтуера за диагностика безплатно.А куплунга се продаваше за около 300 евро в единнемски сайт,а за 500 евро беще с пълни опции

Чет Мар 23, 2006 4:01 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Да не откривам друга тема бих попитал как се процедира когато компютъра в автосервиза не може да разпознае ECUто на колата ??? вчера накачиха кабелите на моето Пунто но нищо не се получи и ги разкачиха и сбогом Минке ... Сега на друг ли сервиз да ходя или от някъде бих намерил инфо за моето ECU.

Чет Мар 23, 2006 11:00 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
коцев написа:
Да не откривам друга тема бих попитал как се процедира когато компютъра в автосервиза не може да разпознае ECUто на колата ??? вчера накачиха кабелите на моето Пунто но нищо не се получи и ги разкачиха и сбогом Минке ... Сега на друг ли сервиз да ходя или от някъде бих намерил инфо за моето ECU.

На друг сервиз...! :wink:

Чет Мар 23, 2006 11:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Да ви кажа колеги, VISA UNISCAN върши същата работа и е почти без пари. Вярно, че е за по-старите модели, ама като гледам не сме се обзавели чак толкова с нови автомобили. Само дето и липсва един осцилоскоп за диангостика на ламбда сондата и щеше да е супер. Преди всичко е важно не какъв уред имаш за диагностика, а кой го гледа и какво вижда.

Вто Мар 28, 2006 8:56 am
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Добре Пеца. Аз имам осцилоскоп имам всякакви уреди защото имам телевизионен сервиз бих ли могъл при това положение аз сам за мене си да меря нещо ??? Аз сега отново ще го закарам пак в същия сервиз защото е 100метра от мен и ми казаха че сега ръчно ще мъчат да влезат в моето ECU .Питали са в други сервизи и там така им отговорили да опитат не с автоматично а с ръчно търсене.

Вто Мар 28, 2006 12:07 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
коцев написа:
Добре Пеца. Аз имам осцилоскоп имам всякакви уреди защото имам телевизионен сервиз бих ли могъл при това положение аз сам за мене си да меря нещо ??? Аз сега отново ще го закарам пак в същия сервиз защото е 100метра от мен и ми казаха че сега ръчно ще мъчат да влезат в моето ECU .Питали са в други сервизи и там така им отговорили да опитат не с автоматично а с ръчно търсене.

С осцилоскоп може да измериш О2 сондата.

Вто Мар 28, 2006 12:09 pm
Аватар

UNREAD_POST 
А има ли откъде Митко да видя каква трябва да е осцилограмата и към кои точки да свържа осцилографа . Ако не то когато идвам до София ще го взема и осцилографа и на някоя среща да ни го демонстрираш и пред другите колеги . :D

Вто Мар 28, 2006 1:30 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
коцев написа:
А има ли откъде Митко да видя каква трябва да е осцилограмата и към кои точки да свържа осцилографа . Ако не то когато идвам до София ще го взема и осцилографа и на някоя среща да ни го демонстрираш и пред другите колеги . :D

Има я във форума,виж архива...има я и в много руски сайтове...
Виж осцилограмата например тук http://www.picotech.com/auto/lambda_sensor.html-твоята е първата осцилограма...свързва се паралелно на сигналните изводи,без да я разкачаш от ЕКУ.
Успех ! :wink:

Вто Мар 28, 2006 2:06 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Ами не само сондата ами и напрежението към свещите, русначите по него гадаят толкова неща. Има досто написано по руските сайтове. Така че за един бензинов двигател можеш да си направиш сумати изводи само с един осцилоскоп (състовние на свещи, кабели, утечки, а дори имаше май и някакво връзка с компресията)

Вто Мар 28, 2006 3:08 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря ви за информацията .Ще се ровя вечер из руските форуми тогава но ще ми бъде и от голяма полза ако знаете или срещнете нещо да ми пратите линк към него за да си спестя време .Хиляди благодарности :D

PS. Това че с осцилоскопа се откриват много неща го знам и аз защото при ремонта на телевизорите без осцилоскоп съм за никъде .Разликата е в това че за тях знам и имам информация къде какво да меря докато при Фиата всичко за сега ми е неизвестно. :(

Вто Мар 28, 2006 4:31 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]