Дата и час: Чет Сеп 25, 2025 6:57 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Драмата Ауто Италия 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение Драмата Ауто Италия
Както вече споменах ,купих на жена ми Punto 1.2 16V ELX и реших да му сменя ремъка
и да му направя диагностика в Ауто Италия.
Обадих се в понеделник и ми определиха час в 9:00 в сряда.
Отивам аз в сряда в 9:00 и чакам около час да ми приемат колата.Обяснявам на приемчика,че искам да ми сменят ремъците,антифриза и да направят диагностика,защото на високи обороти колата прекъсваше,а на ниски сменяше оборотите.Не, че беше болка за умиране,но исках всичко да е ОК.
Оставям аз колата ,а до 17:00 никой не ми се обажда.Звъня в Ауто Италия ,а те ми казват ,че колата е почти готова.За това време във всеки един сервиз щяха да сменят поне 5 ремъка.хващам едно такси и отивам на майната си в Ауто Италия,часът вече е 18:15 и приемчика ми отговаря ,че не знае дали колата е готова.Оказа се ,че е готова ,но нямало време за диагностика били сменили само ремъка,за диагностика да съм отишъл дръг път.
Също така ми обяснява ,че колата работела перфектно ,защо ми е диагностика.Взеха ми 515 лева за чакането цял ден и за наполовин свършената работа.
Освен това преди да оставя колата проверих в магазина им какви са цените а частите които трябва да се сменят ,а в последствие във фактурата цените на някои от тях се различаваха и то в посока нагоре.За парите както и да е ,но времето и нервите.
Сега трябва да направя диагностика на колата и ще ви помоля колеги да ме посъветвате къде.В Ауто Италия едва ли ще стъпя повече.

Чет Май 18, 2006 9:44 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Да,колегите предупреждаваха,предупреждаваха... :roll: И аз така постъпих в началото-пренебрегнах съветите и се доверих на един "специалист" от някакъв сервиз по един друг въпрос,което ми костваше поне 100лева.Е вече знаеш ... :idea:

Чет Май 18, 2006 11:15 am
Профил
Мнение 
На мен дългогодишния проблем с ниската мощност ми го решиха именно в Ауто Италия.

Чет Май 18, 2006 11:20 am
Мнение 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 3:20 pm, променена общо 1 път

Чет Май 18, 2006 11:22 am
Кара детска количка
Кара детска количка

Мнение 
Предполагам, че не само ремъка и масла са ти сменяли защото не виждам за какво са тия 515лв.
Аз преди 2 седмици си стягах колата. Излезе ми общо 530лв -смяна на ангренажния ремък,
лагер и диагностика във Вантотрейд, смяна на задни накладки, спирачни тръби, заден носач
в "Друмник", смяна на масла и всички филтри в един сервиз в Люлин.

Чет Май 18, 2006 12:19 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение 
Колеги не ме разбирайте погрешно.
Не исках да кажа ,че монтьорите в Ауто Италия са некадърни,а че е скъпо и че обслужването е трагично.
Например ,ако има нещо по колата което не е описано в заявката за ремонт никога няма да ти се обадят да попитат дали да отстранят и този проблем или не.
Мисле че си заслужава да се ходи там единственно за диагностика и за подобни проблеми.
За ходова част,съединители и ремъци има доста читави сервизи.
Дайте идея къде другаде може да се направи читава диагностика?

Чет Май 18, 2006 12:22 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение 
Никакви масла не са ми сменяли.Ремонта беше следният:
1.Агренажен ремък + ролка
2.Ремъка които върти алтернатор,водна помпа и климатика + обтегач
3.Смяна антифриз
4.Смяна свещи със свещи които аз им занесох ,защото нямаха подходящи за Puntoto

=515 лева

Чет Май 18, 2006 12:25 pm
Профил
Мнение 
kkassabow написа:
3.Смяна антифриз

=515 лева

Знаеш ли кога ще им дам толкова пари за тая работа - никога!
Ще им хвърля 51. 50 стотинки и да се оправят! :evil:

Чет Май 18, 2006 12:51 pm
Мнение 
kkassabow написа:
3.Смяна антифриз

=515 лева

Извинявам се,че пак поствам цитат,но ще е по-ясно.
На моето Пунто правих същата процедура но във Ванто Трейд.Плюс сменен тампон на двигателя,плюс предни спирачни дискове, накладки,плюс масло в двигател и скорости,антифриз PARAFLU. Всички части,маслата и антифриза бяха от тях.Сметката беше около 650лв ТОТАЛ.И още нещо, за дисковете се заядоха и казаха,че няма да ме пуснат от сервиза със старите.Като отидох да видя, имало е защо!!Тампона на ДВГ и дисковете, не бяха планирани от мен, но и за двете имаше обаждане по GSM-a от тяхна страна.. да ме уведомят.
Както и да е разбира се,че няма безгрешни сервизи.Но има един извод който се налага.НЕ ВИНАГИ СКЪПОТО ИЗЛИЗА КАЧЕСТВЕНО.Щото колегата обратното твърдение е предопределило избора му, въпреки,че няколко души му подсказахме за АИ.

А забравих за компютърната диагностика и филтрите.При моята кола ангр.ролки са 2бр.

Последна промяна Nino на Чет Май 18, 2006 1:29 pm, променена общо 2 пъти

Чет Май 18, 2006 1:17 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Защо не попита тука?
Пунтото на жена ми - 30лв смяна на агренажен ремък и ролка, ремъка е 15лв. Ролката е 13лв.
Въздушния филтър си го сменяш сам, то това си е работа за 2 мин.
Масления с маслото - 60 лв, че и марков. Другите ремъци се сменят общо за 30лв работа, ремъка едва ли е по-скъп от агренажния. Но сметни да видим дали се доближава до 500?
Смяната на свещи е 4лв на свещ, антифриза не знам за колко се сменя. но антифриза не е повече от 10 лв.

Чет Май 18, 2006 1:25 pm
Профил ICQ
Мнение 
geshabeli написа:
Защо не попита тука?
Пунтото на жена ми - 30лв смяна на агренажен ремък и ролка, ремъка е 15лв. Ролката е 13лв.
Въздушния филтър си го сменяш сам, то това си е работа за 2 мин.
Масления с маслото - 60 лв, че и марков. Другите ремъци се сменят общо за 30лв работа, ремъка едва ли е по-скъп от агренажния. Но сметни да видим дали се доближава до 500?
Смяната на свещи е 4лв на свещ, антифриза не знам за колко се сменя. но антифриза не е повече от 10 лв.

Става дума за Пунто -II. При него цените на частите са все още по-високи отколкото на Пунто - I.

Чет Май 18, 2006 1:30 pm
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение 
Колеги кажете нещо за диагностиката.
Къде да отида.Идеята е да се свърши работа и да забравя за проблема,а не да ми бавят колата цяла седница и да се учат на нея.
Проблема не е сериозен.На празен ход колата сменя оборотите ,но не гасне, а на високи обороти т.е. над 3500 леко прекъсва.
Може и така да се кара ,но аз искам всичко да е Ок

Чет Май 18, 2006 3:21 pm
Профил
Мнение 
:!:

Последна промяна Sko на Пон Апр 16, 2007 4:42 pm, променена общо 1 път

Чет Май 18, 2006 8:30 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Колега Касабов,направо се учудвам какви са тези цени...,но аз никога не бих постъпил така,както и да е.
Аз ходих на диагностика в жк Дружба,до сервиз ДРУЖБА има един БОШ център го водят,ама минал е малко покрай швабите.Иначе съм доволен,прочетоха компютъра,няма грешки,обаче ламбда сондата не дава правилна инфо на ЕКУи оттам >по-голям разход и съответно подобен на твоя проблем(само че на ниски обороти)леко придърпване.Така че,ако ти е удобно ,отиди в този център...взеха ми 26лв.

поздрави:sasco

Чет Май 18, 2006 10:57 pm
Профил WWW
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение 
Днес реших да вдигна капака на Punto-то и да погледна какво са направили господата от Ауто Италия
И първото което видях е ,че нито една от скобите около въздъшния филтър не е затегната.
Е добре де господа взехте много пари,но поне да бяхте свършили работа.
Основно отидох там заради диагностиката ,а не толкова заради ремъка ,а те така и не я направиха.

Пет Май 19, 2006 8:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща