Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 3:25 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
За ИНВАЛИДИТЕ премахнати 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
Днес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните коли талони -карти.
Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата оградени с син цвят а те са много малко .

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Сря Май 17, 2006 11:42 pm
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Това е апокриф! Щеше да се чуе ако бяха казали за нещо такова. Просто не е вярно.

Чет Май 18, 2006 9:32 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
До но ако се окаже така си е направо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу тези хора.

Чет Май 18, 2006 9:35 am
Профил
Мнение 
Няма такова нешо! Пак някой е искал "да намаже"! :angry:
Тенденцията в момента е точно обратната - да се улесняват по всякакъв начин хората с увреждания,
или поне се опитват да го направят така.

Чет Май 18, 2006 9:41 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Има такова нещо!
Един човек в съседното до мен работно място (държи магазин за обувки) наистина си е инвалид, а вече те имат право да спират само на сините (в буквалния смисъл) места изначени със специален знак.
Е дам ама преди него беше спрял друг инвалид и той спря до него.
Е дойде паяка и му взеха 14лв за да не го вдигнат, защото не си е купил талончетата а е било вече задължително! :shock:
Тази държава започва да си прави гаф с всички хора.

п.п. А този човек си е наистина инвалид! Не е просто с талона от някой си!

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Чет Май 18, 2006 10:37 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение Re: За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
kluchar написа:
Дес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните кини талони -карти.
Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата огладени с син цвят а те са много малко .

вчера видях една Алфа с инвалидна карта
беше спряна в синя зона
и и беше сложена скоба
може би е превишела времето, защото позволеното май е 2 часа
но има доста коли с такива карти, които изибщо не са на инвалиди

Чет Май 18, 2006 11:11 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Какви са тия карти, откъде се изкарват...? :roll:

Пет Май 19, 2006 3:26 am
Профил ICQ
Модератор
Модератор
Аватар

Мнение 
И аз видях тези сини паркоместа.
Жал ми е за инвалидите, но причината да се въведе това мисля че е в хилядите коли с инвалидни карти.
Откровенно казано, аз досега не съм видял инвалид с кола :(.
Иначе постоянно има тарикати с инвалидни карти .

Пет Май 19, 2006 7:58 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Картата се вади така - отиваш в социални грижи по район и с решение от ТЕЛК удостоверяваш че си инвалид и с копие от талона на колата удостоверяваш че е на твое име (в случая колата ми е регистрирана на дядо ми,който е инвалид и той отива за съответната карта).След незнам колко дневен срок отиваш да си я вземеш.Тя ти дава право да нарушаваш знаците "забранено спирането,забранено паркирането",дава право да спираш по автобусни спирки,пред входове на згради и т.н. стига инвалидът да е с теб или да му вършиш на него работа (не е пояснено в закона как става ясно дали съм на кафе или съм в някоя сграда заради инвалида ама това е поредната недомислица).За синята зона открай време се води спор дали да важи и за там или не и не е пояснено в закона.Иначе ако има обозначено място за спиране (въпросното синъо място) си длъжен да спреш там но ако е заето си спираш където искаш стига да не е синя зона.Ако си спрял правилно и ти вдигнат колата или ти сложат скоба имаш право да съдиш съответната община (съдя се с Летище София за такова нещо).
Общо взето макар че си имам карта това не значи да си спирам където искам защото все пак не е много правилно като си ходя по работа да я ползвам.Не че не мога да кажа че съм по работа на инвалида или че го чакам него ама ако всеки прави така доникъде няма да стигнем.
Другото място откъдето може да си вземеш карта е битака - продават ги за по 50-тина лева.Разбира се ги крадат от колите (трошат предния прозорец и я взимат).Тя е поименна ама няма рег. номер на колата на нея а само името и адреса на инвалида и там дати от кога до кога е валидна.

Пет Май 19, 2006 9:54 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
То по-добре да не вземам, ако ще ми трошат стъкло заради тая карта... Плащам си 2 лева за паркинг и съм си спокоен... :|

Пет Май 19, 2006 3:39 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Е аз нямам избор защото и по болници (Пирогов,Александровска,Медицинска академия) искат пари за да влезеш и аз като влеза 3-4 пъти за деня вече съм назад с 10-тачка а с картата мога да влизам без проблем.Отделно по центъра където са повечето административни сгради няма никакви места а Синята зона почти на 99% е пълна целодневно и искам не искам спирам някъде да ходи майка ми или баба ми или дядо ми където трябва да си свършат работата.
Картата си е полезна и аз лично си я прибирам просто и я слагам само когато е необходима (повчето пъти на оживени места където трудно ще потрошат колата без да ги види някой).

Нед Май 21, 2006 1:57 am
Профил ICQ
Мнение 
Просто инвалидните ментета станаха супер много и супер нагли! Как на мен мерцедес огромен с табелка инвалид ми мяза на престъпление от 100 метра, а полицаите, които го обикалят да се правят, че не го виждат? Но според мен инвалидите прекалиха с това да правят услуги срещу пари регистрирайки автомобили на свое име, които след това ползва друг. Наистина е малко грубо да се говори с такъв тон срещу хора в неравностойно положение, но в крайна сметка истината е такава! В този ред на мисли премахването на някои привилегий е в резултат на злоупотребата с тях.

Сега си представям, как ще скочат всички минали метър с митото регистрирайки колите си на инвалиди. :)

Нед Май 21, 2006 10:20 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Ами то с тоя манталитет български какво искате...
Държавата дава макар и малко намаления а всички злоупотребяват с тях.
Еми нищо не заслужаваме явно. :)

А относно регистрациите - за мен ако една кола е регистрирана на инвалид задължително трябва да се кара от него или в негово присъствие вътре в колата!

Много ми стана жал когато аз си регистрирах колата в КАТ имаше един човечец, който беше бавноразвиващ се и очевидно не му беше добре, обаче го тръшлевиха там из всички бюра само и само да регистрират колата на негово име, а дали ще се повози макар и един път на нея никой не знае!

Нед Май 21, 2006 10:44 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Аз лично си возя инвалида и дори не само него защото и майка ми и баба ми и дядо ми са инвалиди и возя който се налага където се налага.Наистина има обаче страшно много "инвалидни автомобили" дето не са и виждали собственика си освен за регистрацията в КАТ.От друга страна аз лично виждам логика ако си инвалид да си продадеш правата - поне взимаш някой лев а иначе ако чакаш на държавата седи грей се.....Много от инвалидите не могат да работят пълноценно и повчето са безработни или в моя случай пенсионери и честно казано ако не се грижехме ние за тях отдавна да си бяха продали правата защото с пенсия от 100-тина лева няма и толкова лекарства ли да си купиш, храна ли,сметките ли да си платиш.....и повчето хора са принудени искат не искат да си продават правата.Лошото е че тези които ги ползват (правата) след това дори да ги помолят няма да им помогнат за нищо.Личното ми мнение е че трябва просто да се направи така че право на пълномощно за колата да имат само роднини на инвалидите (както при мен аз имам от дядо ми и баща ми има от майка ми).А не Пенчо от някъде си да кара колата.

Нед Май 21, 2006 1:46 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

Мнение Re: За ИНВАЛИДИТЕ премахнати
sev написа:
kluchar написа:
Дес един човек който кара инвалидна кола ми каза че вече неможе да се спира в синя зона с инвалидните кини талони -карти.
Каза че са изкали да си плати за престой с талони синя зона./С ПАРИ/. И това за София.Можело да се спира само на местата огладени с син цвят а те са много малко .

вчера видях една Алфа с инвалидна карта
беше спряна в синя зона
и и беше сложена скоба
може би е превишела времето, защото позволеното май е 2 часа
но има доста коли с такива карти, които изибщо не са на инвалиди

Може да е била моята Алфа(аз имам карта-ама трябва да я ползвам само като возя една леля инвалид - комшиика-е не видях такива на които да платя и бързах , та сложих талончето) - ама те тия със скобите като им свърши работното време махат скобите и си тръгват, аз бях спрял до синьото място понеже беше заето вече от някакъв пасат ама като се върнах в 19.45 нямашсе скоби :? 8)

Вто Май 23, 2006 10:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща