|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 5:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
chris написа: Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят!
прав си затова, че ти пречат си влезеш в двора
но за това, че хората които не са родени тук са селяни е прекалено
Вто Май 16, 2006 1:26 pm |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
sehnsucht написа: Цялата тая навалица:) я отдавам на това,че всеки пиклио станал на 18-19 вече има кола,каквато и да е,и поне още 1 член от семейството като има,паркингите се препълват! :roll: :mrgreen:
И аз съм 19 годишен пиклйо и сам съм си събрал пари за кола. Така че не те разбирам трябва ли да ставаме на по 25-26г. (колкото си навярно и ти БАТЕ) та да си купуваме. Който има възможност и желание да действа.
|
Вто Май 16, 2006 1:33 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
ейй всеки се има за кореняк софиянец и се гордее с това :mrgreen:
Всеки има право да живее където си иска особено в България ,това кой откъде е няма никакво значение.Не го ли надраснахме това ,софиянец ,провинциалист ,селянин ,бедняк и т.н. Историята многоктарно е доказала ,че при бедствия ,войни и т.н. няма такива неща .А ние преди всичко сме българи .
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Вто Май 16, 2006 1:36 pm |
|
 |
chris
Кара кола
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 10:35 am Мнения: 233 Местоположение: София
|
sev написа: chris написа: Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят! прав си затова, че ти пречат си влезеш в двора но за това, че хората които не са родени тук са селяни е прекалено
Може и да е прекалено ама то накрая ти избиват чевиите. Не са едно и две неща дето се прецакаха в тоя град заради тях. Задръствания, паркиране, липса на раб. места и подбиване цената на труда, липса но своб. места в университети, училища, детски градини и още стотици други неща.
_________________ Bravo 1.6 16v
|
Вто Май 16, 2006 1:42 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Считам за необходимо да предупредя всички /в качеството ми на модератор/, че темата е на границата да излезе от рамките на добрия тон, респ. да наруши правилата на този форум! Вече неколкократно бяха използвани някои думички които са от двете страни на този ръб! Предлагам да "успокоиме топката" - иначе темата ще отиде в коша!
Поздрави на всички - и софиянци и селяни ! kiro_of_the_day
|
Вто Май 16, 2006 1:44 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
chris написа: Може и да е прекалено ама то накрая ти избиват чевиите. Не са едно и две неща дето се прецакаха в тоя град заради тях. Задръствания, паркиране, липса на раб. места и подбиване цената на труда, липса но своб. места в университети, училища, детски градини и още стотици други неща.
така е
но това са реалните условия
всеки се доказва и успява колкото може
хората се борят за по-добър живот
някои успяват други не
а това, че разлика в стандарта на живот между София, Пловдив, Варна, Бургас е вярно
даже разликата само между София и останалите големи градове е голяма
за малките да не говорим
макар, че в София има хора които работят за без пари и като си платят квартирата не им остава нищо - но нали живеят в столицата
всеки си решава сам
Вто Май 16, 2006 1:49 pm |
|
 |
chris
Кара кола
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 10:35 am Мнения: 233 Местоположение: София
|
Съгласен съм с модератора, че не е тук мястото и спирам. Само да кажа, че не говоря за кореняци и за 10 поколения назад, а за това, което стана последните 15-тина години. А кореняците са си кореняци - никой не е споменал гордост.
_________________ Bravo 1.6 16v
|
Вто Май 16, 2006 1:57 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Вижте сега. Че проблема е в инфраструктурата е от ясно по ясно. Обаче има проблем и в манталитета на българина. С очите си съм виждал "пиклио" с "курва" .. от нямане какво да правят и решават от "Бухово" или 'Банкя" (да ме прощават жителите на тези квартали), и решават да се наврат в пиков час да хапват сладолет в центъра. Бе толкоз ли няма сладолед в някой по близък квартал ? Има и нещо друго. Живея в Люлин. Често ми се налага да ходя до Младост. Прави ми впечатление, че 80 процента от хората които ежедневно използват този маршрут се забиват в центъра. А ако се мине по "заобиколния" Люлин, Сливница, Сточна гара, Ситняково, Цариградско, Младост е с "ЦЕЛИ" 3 км повече. Еми една проста сметка. По заобиколния път се стига за 20 мин по кратко време. А за тези 20 мин в това изрудско задръстване в центъра и режима 'тръгни-спри" ще се изхарчи и повече гориво. Обаче не. Зора е да се заврем всички в центъра. За "шофьорите" които спират на място за 2-3 коли ... аз съм го решил. Повече няма да се занимавам с олигофрени. Ти и да му говориш, то не приема. Режи гуми, ритай ламарини и т.н. Наскоро ми хрумнаха и още 2 простотий. Едното е в ключалките да им цръцкаш лепило (от тия супер бързо залепващите) и с киселина от акумолатора му цръцни на предния капак. Като не приема .. така е.
Искам да кажа и още нещо. Не правя разлика между Софиянец, Провинциалист, Негър, Бял и т.н. Обаче и тези които идват от провинцияте не правят нищо за да се "култивират". Не може да се изтропаш в центъра като на село на поляната. Бре погледни, местата за паркиране са дефицит. Като видиш че си спрял накриво, бре влезни .. премести я така че да може и някой друг да спре. А не да се изсулиш като пръдня из гащи ...
Колкото до Софиянци и Провинциалисти. Не ние Софиянците се замислим как се живее в провинцията. Ако някой е ходил скоро по северна България, да види наистина какво значи МИЗЕРИЯ !!! Той ако има с какво да си изкарва прехраната няма да дойде тук. Той идва с надеждата да намери работа. Същото правят и Софиянци като отидат в чужбина. Нали ? Стяга куфарите и оп .. да търси прехрана ....
Последна промяна The_Wicker_Man на Вто Май 16, 2006 5:12 pm, променена общо 1 път
|
Вто Май 16, 2006 5:00 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
The_Wicker_Man написа: ...Режи гуми, ритай ламарини и т.н. Наскоро ми хрумнаха и още 2 простотий. Едното е в ключалките да им цръцкаш лепило (от тия супер бързо залепващите) и с киселина от акумолатора му цръцни на предния капак. Като не приема .. така е...
Ей, големи юнаци сте! Браво! Ама по този начин се принизявате до нивото на този, който наказвате.
То вярно, че на простака нищо не можеш да му направиш, нито да го засегнеш,
но представете си ако това го направят на Вас... Вой до Бога , нали?
|
Вто Май 16, 2006 5:10 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ами ще ти отговоря защо прибегнах до такива методи. Последния път когато бях непукист заради такова 'ИЗСИРАНЕ' на паркинга ми излезна 70 лв за сега. Един цървул така беше паркирал че беше запушил паркинга на 2 блока. И няма излизане. Аз закъснявам за работа .. няма от къде да излезна и се принудих да излизам през едни бабуни. Леле като чух как ми задра отдолу генерацията. Направо ме заболя сърцето. Проби се задното гърне, Изпочупих си праговете ... въобще .. красива работа. Някой след това да ми пое разходите ? Нъцки. Еми тогава за простотията си и те ще плащат !!! :evil:
|
Вто Май 16, 2006 5:16 pm |
|
 |
Ferrari
|
И втези случаи си има цивилизован начин и той се казва "Паркинги и гаражи". Много ги псуваме но точно в такива случаи не се сещаме за тях. Повече ще го шашнеш такъв като не си намери колата.
|
Вто Май 16, 2006 5:28 pm |
|
 |
Naidenov
Кара балканче
Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 8:40 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
Мога да ти изброя десетки причини поради които аз пикльото на 17 години, като стана на 18 години ще си купя Фиат Уно (барака) или ако събера пари даже и Фиат Темпра (барака).
1-та Всяка сутрин пътувам от Надежда до Студентски град и ставам сутрин 5:50 и излизам 6:20. Сутрин пътувам 40-50 мин, а следобед 1:30 – 2 часа в зависимост от задръстванията. В петък се прибирам в зависимост от задръстванията към 17:00 часа (понякога се прибрам и към 18:00 часа, а съм ученик все пак). Сутрин пак успявам да седна, но следобед това е почти невъзмовно, а отгоре на всичко пътувам с 94 и 280, който се е случвало да ги чакам по половин час, нали се сещаш зимата това колко е приятно в „топлия” и „празен” градски транспорт (един път (понеже ми е дълга косата) като си пипнах косата по нея имаше лед  ).
Тази зима боледувах 3 – 4 месеца и за лекарства съм дал около 100 лева
2-та Наще нямат пари да си позволят кола, а понякога на нас хората им се налага спешно да отидат някъде.
3-та Не мисля, че това е толкова важно, но все пак да си го кажа. Аз съм роден в София и живея в нея откакто се помня.
Повече няма да изброявам, защото само се нервирам :evil: .
|
Вто Май 16, 2006 5:32 pm |
|
 |
Ferrari
|
Не искам да наливам масло в огъня, но за мен пътя с кола и градски транспорт ми е еднакво време. Живея в Надежда и работя в Дружба 2. С колата пътя е 40 минути с маршрутка около 50. Няма да усетиш скорост на придвижване ако тръгнеш с кола за Ст. Град. Само ще хабиш много нерви по задръстванията. Най-краткият маршрут от Надежда е през Руски Паметник-Пирогов-НДК-Хемус-Семинарията-Симеоновско шосе-Ст.Град. Това обаче в километри. Сещаш ли се сега колко 20 мин. светофара има по пътя. Първото задръстване ще те хване още на Пирогов, после на десния завой под моста на влюбените. А почнеш ли да катериш към семинарията може да си купиш и 2-3 вестника за четене.
|
Вто Май 16, 2006 5:42 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
@The_Wicker_Man
Добре де... представи си следната ситуация... Някой е спрял лошо на място за две коли... и друг без да гледа (защото не е и длъжен) спира до него... онзи си тръгва и остава втория... (ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЕ ВИНАГИ НЕЩАТА СА ТАКИВА КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ!)
Идва сега един "супер мен" и му реже гумите, чупи стъклата, хвърля кал, скача по покрива, сипва киселини, цъка лепила в ключалки, откача брони, сваля джанти, пише с маркери, драска с ключове... с две думи - държи се като маймуна... Е... аз ако го видя такъв, слизам долу и... - БОЙ!, докато не ми мине и не ме заболят ръцете... честно ти казвам! ... Недей да ги правиш тия неща защото само можеш да си изпатиш и нищо няма да спечелиш, уверявам те!
И... когато някой спре на криво - той прави нарушение... Когато ти му направиш нещо по колата - това е престъпление!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Май 16, 2006 5:46 pm |
|
 |
Naidenov
Кара балканче
Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 8:40 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
Mitko написа: Не искам да наливам масло в огъня, но за мен пътя с кола и градски транспорт ми е еднакво време. Живея в Надежда и работя в Дружба 2. С колата пътя е 40 минути с маршрутка около 50. Няма да усетиш скорост на придвижване ако тръгнеш с кола за Ст. Град. Само ще хабиш много нерви по задръстванията. Най-краткият маршрут от Надежда е през Руски Паметник-Пирогов-НДК-Хемус-Семинарията-Симеоновско шосе-Ст.Град. Това обаче в километри. Сещаш ли се сега колко 20 мин. светофара има по пътя. Първото задръстване ще те хване още на Пирогов, после на десния завой под моста на влюбените. А почнеш ли да катериш към семинарията може да си купиш и 2-3 вестника за четене.
Може и да си прав, но поне ще ми е топло и няма да ми се налага да чакам по половин час рейс и да се гъчкам в него като риба в консерва и после да давам по 100 лева всяка зима за лекарства.
2-ро Не мисля че всеки път когато ми потрябва кола спешно, аз трябва да се моля на съседи да закарат баща ми до болницата (баща ми има инсулт от 3 години, лек но не се знае кога ще му стане лошо и кога ще се нуждае от лекарска помощ), защото лйнеиките идват след половин час.
П.П.: Нищо лично.
|
Вто Май 16, 2006 5:55 pm |
|
|