|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 11:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Прехвърля ли се ГО или трябва нова?
Автор |
Съобщение |
Sven
|
 Прехвърля ли се ГО или трябва нова?
Може ли да карам с гражданската отговорност на предишния собственик и прехвърля ли се тя или задължително след покупка на автомобил се прави нова?Знам, че от тая година има някакви промени но незнам точно какво беше :roll:
|
Сря Май 10, 2006 9:51 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: Прехвърля ли се ГО или трябва нова?
Sven написа: Може ли да карам с гражданската отговорност на предишния собственик и прехвърля ли се тя или задължително след покупка на автомобил се прави нова?Знам, че от тая година има някакви промени но незнам точно какво беше :roll:
прехвърля се на твое име и е безплатно 
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Май 10, 2006 10:09 pm |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
То по скоро не се прехвърля, а към старата се добавя едо копие, което дават застрахователите!

MAREA SX 1.6 16V
|
Чет Май 11, 2006 1:07 am |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
ГО не се прехвърля. Трябва нова. А при добро желание можеш да върнеш старата на предишния собственик и той да си изиска от застрахователя сумата пропорционално на оставащия период от време.
|
Чет Май 11, 2006 8:21 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
както каза Веско - не се прехвърля
направи си нова, че ще вземат да те спрат и да ти правят проблеми
Чет Май 11, 2006 8:40 am |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
sev написа: както каза Веско - не се прехвърля направи си нова, че ще вземат да те спрат и да ти правят проблеми
Колеги съжалявм ама не сте прави един приятел си купи кола преди месец и си прехвърли и каското и ГО-то :roll:
дадоха му някакви копия и на двете
|
Чет Май 11, 2006 9:04 am |
|
 |
chris
Кара кола
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 10:35 am Мнения: 233 Местоположение: София
|
И аз като си взех колата ми казаха да прехвърля и каското и ГО, ама като отидох при застрахователя ми прехвърлиха само каското, а за ГО получих среден пръст. Обаче някой скоро ме каза, че от началото на 2006 май може и ГО да се прехвърля, така, че провери.
_________________ Bravo 1.6 16v
|
Чет Май 11, 2006 9:15 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
TAIF написа: sev написа: както каза Веско - не се прехвърля направи си нова, че ще вземат да те спрат и да ти правят проблеми Колеги съжалявм ама не сте прави един приятел си купи кола преди месец и си прехвърли и каското и ГО-то :roll: дадоха му някакви копия и на двете
и при мой познат така се получи ,може би някои застрахователи се правят на интересни ако не искат да го направят
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Май 11, 2006 10:13 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
явно има промени
но наистина би трябвало да може
защото иначе парите отиват на кино
но някои застрахователи сигурно се правят на луди, както обикновено
Чет Май 11, 2006 10:20 am |
|
 |
Tickle
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 9:57 am Мнения: 69 Местоположение: София 19 Люлин
|
Мойта кола я купих с ГО. Казаха ми, че няма нужда да правя нова. В последствие попитах случайно един застраховател и той ми отговори, че ако ме спрат от КАТ няма да има проблеми, тях ги интересува, че има сключена ГО. B случай на произшествие обаче ще стане проблем, защото полицата не е на мое име. Повече не съм разпитвала, казах си "Толкова съм дала досега, че ще ги прежаля и тия" :roll: Сега ако ми кажете, че не се е налагало да правя нова, ще ме е яд :evil:
_________________ Bravo, 1.8 16V
|
Чет Май 11, 2006 6:30 pm |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
Значи от тази година освен каското и гражданската отговорност се прехвърля. Отива се при този, който е направил застраховката и той ти издава едно допълнително листче с твоето име, за да продължи валидността й и за тебе. И е безплатно. Занимавам се с такива застраховки и съм сигурна в това.
|
Вто Май 16, 2006 5:10 pm |
|
 |
Korun
|
Все си мисля, че няма значение на чие име е полицата ( ами ако преотстъпя колата на друг да я кара), важното е, че в нея фигурират данните на автомобила.
|
Вто Май 16, 2006 5:33 pm |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
Ако я предостъпиш я предостъпваш с пълномощно само за каране, иначе собственик пак си си ти.Пише се името на собственика здължително
|
Вто Май 16, 2006 5:47 pm |
|
 |
Sven
|
Нека кажа какво стана и да приключи спора.ГО се прехвърля!!! Напълно безплатно, както и каското. За ГО отиваш при застрахователа и ти издават "АНЕКС" който прикрепяш към застраховката и си ок.Каско по същия начин само, че трябва молба от предишния собственик че е съгласен .Това е 
|
Вто Май 16, 2006 8:18 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|