Дата и час: Нед Май 18, 2025 4:44 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Фиат Гранде Пунто - дали ?! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Фиат Гранде Пунто - дали ?!
Знам защо ми се иска да споделя това с вас !
Еми положението е следното - харесва ми много автомобилчето
от ДинЕкспрес ми предложиха следната оферта

1900 лв първоначална вноска - с включени всички разходи до ключ
и по около 500 лв на месец за 1,3 16V Dynamic с 5 врати
колата е при тях - лизинговата компания е ИнтерЛийз
изгодна е офертата мога да си го позволя
проблема ми е следния ... много са кофти моделите дет са внесени в България

първо 1,9 JTD няма и може да се достави само с поръчка и то се чака много време,
не ми се чака а и цената му е солена
най-якото Гранде Пунто с което разполага вносителя е 1,3 16V 90 ps
дават ми го на 30000 почти .. не си струва по-добре още 2 и направо на 1,9

второ - ебати и ляйняните цветове === с извинение
дизела се предлага само в бонбонено синьо, сиво - пълна скука и оранжев - тва имат като цветове тука
за червения ферари цвят - само 1,9JTD и то с поръчка, за жълто да не говорим ...

трето - баси ще ми се да си зема бензин - ама 1,4 8V - 77 ps - трагедия на това тежко купенце
иначе има едно триврато 1,4 черно със затъмнени фабрично стъкла на големите джанти и е жестоко
обаче с тия 1,2 и 1,4 бензинови двигателя всички ще са пред мен

четвърто - ако погледнем към ПроМобил и новото Клио - аз лично възкликвам О, Йе ... 16V ..
по-яки мотори от на ФИАТ, по-богато ниво на оборудване, кола на 2006-година и т.н. - супер оферта
да де ама е французин .. красив ... но сърцето ми ме тегли към ФИАТ

Как да постъпя?! Много ми се кара Гранде Пунто ... да изчакам ли да излязат новите мотори
или директно да скачам в 1,3 16V Dynamic 75 ps ... ?

Нед Май 14, 2006 4:29 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Здрасти DiStefano... лично и мен малко ме смущава гамата двигатели при този автомобил, но доколкото при бензиновият 1.4V има връщане към "изконните традиции и ценности".. моторчето е с ангренажна верига и осем клапанно e супер.Предпоставка за много-много по-малко ядове и проблеми при продължителна експлоатация.Лично за мен, заклетият "дизелджия", повече от 15г, това е фаворита.Нещо нямам много довере на тези модерни дизелови мотори с малка кубатура и големи мощности,/щот сме бедни разбира се и не можем да си сменяме колите на 5г/ ОТ КЪМ РЕСУРС.Лично аз с моята експлоатация и финансови възможности бих се спрял на бензин 1.4/8V.Да се има предвид и качеството на "МОДЕРНАТА" ни нафта и МОДЕРНИТЕ дизели!!!!!! :mrgreen:

ПП... въпросното изобщо не е трагедия, с оглед на тест-драйва на "Копринка", ама нека и колегите да кажат!!!!
Иначе при твоя фаворит едната дюзичка струва към 400 ЕВРО.Чувал съм,че при проблем се сменят и 4-те! :mrgreen:

Последна промяна Nino на Нед Май 14, 2006 5:44 pm, променена общо 1 път

Нед Май 14, 2006 5:19 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
каква е цената на клиото съпоставена с грандето за един и същ мотор (една и съща мощност), и какво е серийното оборудване. в крайна сметка ако ще е гранде ти препоръчвам да се разкараш до софия мани ги тея свирчовци от динекспрес.

Нед Май 14, 2006 5:43 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re:Гранде Пунто...
Колега DiStefano ,вчера имах възможност да направя Тест Драйв на Дизела-1,3 16V Dynamic 75 ps /Автосалон -Сервиз ФИАТ-"Кафеджиев"-Бургас са го купили като фирмена кола и предвид проявения интерес от моя страна ме поканиха за тест...
Въпреки ,че си падам повече по бензинките,този модел специално,без да навлизам в излишни подробности, се държи определено по-добре от модела 1.4/8V 77кс,който пробвахме на Копринка...
Като динамика , шум и разход този дизел е отличен...!!!
Вече и в България се предлага 1.4 16V 95кс./бензин,но само с поръчка, сайта http://www.fiat.bg/ още не е актуализиран с тази подробност,но при дилърите има ценова листа и приемат поръчки...

Нед Май 14, 2006 6:02 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:) колега вчера пробвах гранде 1,3 90 ps multijet dynamic ,,,отначало мй се сторй че колата е малко тромава на 1ва но 2ра,3та й 4та са супер 5 й 6а скорост са според мен само за магйстрала й като цяло е готйна колйчка,,,за градско каране 1,3 75 кс мйсля че е по подходяща ,,, :)

Нед Май 14, 2006 6:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Баткооо .. колеги хвърлихте мозъка ми в още по-голяма мисловна агония

първо за Нино ... 1,4 е готин мотор съгласен съм .. ама с тоя вариатор на разпределителния вал надали е същия добър стар мотор
като при Пунто 1

второ - ДинЕкспрес са супер готини според мен .. специално дилърката Стела, на която изпращам и много поздрави тук от форума
щото ми обръща внимание както подобава .

трето - за Клио-то цена-оборудване-двигател - далеч по-изгодни оферти са отколкото ФИАТ

четвърто - за доставка на някоя с новите мотори 4 месеца не ми мърдат чакане - вече съм проверил

пето - тествах 1,3 16V дизелчето ... ми с едно чипче ша стане самолет.. ама не ми се ще да права такива неща докато колата е в гаранция

шесто - свикнах и аз на дизел вече и ми се ще пак да е дизел ... ама онова черното дето го гледах колко е наточено ...

седмо - за цвета .. ще преглътна изцяло дамските цветове за дизел - вариантите

осмо - ша задържа още 2-3 дена да чуя и други мнения и отивам да го предплащам

Нед Май 14, 2006 7:15 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
DiStefano написа:
Баткооо .. колеги хвърлихте мозъка ми в още по-голяма мисловна агония

първо за Нино ... 1,4 е готин мотор съгласен съм .. ама с тоя вариатор на разпределителния вал надали е същия добър стар мотор
като при Пунто 1

второ - ДинЕкспрес са супер готини според мен .. специално дилърката Стела, на която изпращам и много поздрави тук от форума
щото ми обръща внимание както подобава .

трето - за Клио-то цена-оборудване-двигател - далеч по-изгодни оферти са отколкото ФИАТ

четвърто - за доставка на някоя с новите мотори 4 месеца не ми мърдат чакане - вече съм проверил

пето - тествах 1,3 16V дизелчето ... ми с едно чипче ша стане самолет.. ама не ми се ще да права такива неща докато колата е в гаранция

шесто - свикнах и аз на дизел вече и ми се ще пак да е дизел ... ама онова черното дето го гледах колко е наточено ...

седмо - за цвета .. ще преглътна изцяло дамските цветове за дизел - вариантите

осмо - ша задържа още 2-3 дена да чуя и други мнения и отивам да го предплащам

Нека и аз да дам едно мнение.
За тези пари които споменаваш(30000) не е ли по-добре да се спреш на Fiat Stilo 1.9 Multijet (30900) - версия три врати?

Колата е в по-горна категория по всички параметри. На всичкото отгоре в момента актуалната версия на Стилото е от 2005 година.

Нед Май 14, 2006 7:47 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
имал съм Стило макар и за малко ... :(
Пунтото по ми харесва и отвътре и отвън ...

Нед Май 14, 2006 7:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ами щом нещо те самнява недей! Има и други начини да имаш пунто по твой фкус, все пак има заеми, банки ,лизингови къши и др...Изчакай и потърси!

Нед Май 14, 2006 8:29 pm
Аватар

UNREAD_POST 
аз мисля ако клиото е по евтино, имаш избор на цвят и доставката е по бърза взимай реното. имат 1.5 дизели с лриличниа мощност - провери ги. как са като габарити, багажник, гаранции и т. н. т ? и все пак, и двете коли са убиец и избора е изключително труден.

Нед Май 14, 2006 11:09 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
everton написа:
аз мисля ако клиото е по евтино, имаш избор на цвят и доставката е по бърза взимай реното. имат 1.5 дизели с лриличниа мощност - провери ги. как са като габарити, багажник, гаранции и т. н. т ? и все пак, и двете коли са убиец и избора е изключително труден.

новото Clio III е като детска играчка в сравение с Grande Punto :D

Пон Май 15, 2006 8:29 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Аз съм сектант и фанатичен FIAT фен. Няма значение нито цвета нито двигателя. Е ако може да е дизелов е по-добре. Добре, че не съм тръгнал още да купувам кола, че няма да мога да си избера.

Пон Май 15, 2006 9:40 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
хех ... такива изказвания ме радват много!!!
новото Клио било детска играчка ... :paddle:
дрън дрън ... 1,6 16V 112ps или пък 1,5dCi - 106ps
дали е детска играчка ?

Невърмайнд ... забравете го Клиото ... Фиат ще е ...

Пон Май 15, 2006 6:41 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:) браво мйтко й аз съм с теб че за кво сме в тозй клуб,,,добре колега, clio 3 може да не е лоша колйчка поне по външен вйд й мотор,,,но съгласйсе че йнтерйорът е много слаб, бордът й пластмасовйте матерйалй са като кйтайска йграчка,,,за двйгателя *multijet * най добрата оценка дават таксйметровйте шофорй че й *GM* opel се държй на кракa с това *моторче*,,,1,4 fire 8v може да не е върха но сй е йкономйчна машйнка,,,

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пон Май 15, 2006 6:53 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
DiStefano написа:
хех ... такива изказвания ме радват много!!!
новото Клио било детска играчка ... :paddle:
дрън дрън ... 1,6 16V 112ps или пък 1,5dCi - 106ps
дали е детска играчка ?

Невърмайнд ... забравете го Клиото ... Фиат ще е ...

ставаше въпрос като визия :D

Пон Май 15, 2006 7:25 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща