|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 7:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Универсално ECU - мечтата на всеки манияк
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
 Универсално ECU - мечтата на всеки манияк
http://www.megasquirt.info/
Ето този сайт вече ме разби. Мислел съм си за такова нещо, но хората винаги са крачка напред. Това е проект за ECU с общо преназначение. Предоставят както софтуера на самото ECU, така и софтуера за настройка спрямо конкретния двигател. Въобще правиш си инжекцията така, както ти би искал.
|
Пон Фев 28, 2005 7:29 pm |
|
 |
jorko
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 6:26 pm Мнения: 290 Местоположение: София 07 Слатина
|
гледал съм го , ама техническият англииски не ми е достатъчно добър  Дали може някой да ми попреведе какво трябва да се направи , за да се слажи таз джаджа на някое Пунто ГТ , стандартно да речем и колко пара ще дойде и дали някой може да го внесе ?
Пон Фев 28, 2005 7:40 pm |
|
 |
Ferrari
|
jorko написа: гледал съм го , ама техническият англииски не ми е достатъчно добър  Дали може някой да ми попреведе какво трябва да се направи , за да се слажи таз джаджа на някое Пунто ГТ , стандартно да речем и колко пара ще дойде и дали някой може да го внесе ?
Жорко, на сайта е описано как стават нещата. Има компютърен модул и платка с релета, както и кабел който да се върже с датчиците по двигателя. Целия комплект със доставка (ако е възможна за България) пишат че е 175 долара. Хубавото обаче е, че проекта е абсолютно free. На сайта има схемата и печатната платка и списъка на компонентите. Предполагам, че ако елементите се набавят в България и се поръча изработка на платката цената ще падне много под 100лв.
|
Вто Мар 01, 2005 11:30 am |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
Ще сваля схемата и четежа на платката и имам познат в завода за печатни платки /от Русе съм/ и ще го питам какво би струвало ...
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Вто Мар 01, 2005 11:57 am |
|
 |
Ferrari
|
ivo написа: Ще сваля схемата и четежа на платката и имам познат в завода за печатни платки /от Русе съм/ и ще го питам какво би струвало ...
В София имам и аз познати, но отдавна не съм ходил при тях. Преди беше към 20лв дециметъра за двустранна платка и лак.
|
Вто Мар 01, 2005 12:06 pm |
|
 |
Кейн
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 09, 2004 7:42 pm Мнения: 298 Местоположение: София
|
А аз имам приятели в радиоелектронни завод Самел в Самоков и аз ще питам и ще ви кажа колко би струвало ...
_________________ Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
|
Вто Мар 01, 2005 12:13 pm |
|
 |
jorko
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 6:26 pm Мнения: 290 Местоположение: София 07 Слатина
|
момчета , многото евтино не на добро , поне според личен опит :roll: Пак ще попитам - Някой може ли да ми преведе туй онуй от инструкцията и някой може ли да ми го внесе ?
Вто Мар 01, 2005 7:45 pm |
|
 |
tonov
|
jorko, мога да ти преведа каквото те интересува от статийката, ама за цялото няма да имам време :cry: Ако искаш извади си това което те интересува и ми го прати на мейл-а или на ЛС, ще ти го преведа, а после може и да го постна тук
|
Сря Мар 02, 2005 11:13 am |
|
 |
Ferrari
|
 MegaSquirt FAQs
MegaSquirt въпроси и отговори:
1. Какво е MegaSquirt?
MegaSquirt е експериментално, "направи си сам", програмируемо ECU, което теоретично работи на всеки двигател с вътрешно горене и искрово запалване. Имайте предвид, че MegaSquirt е само контролера, вие трябва да си набавите останалите компоненти по инжекциона (1-156 инжектора, сензори, бензинови магистрали, бензинова помпа и др.).
Експериментално означава, че ВИЕ сте отговорен за потбора на детайлите за вашия инжекцион, които са специфични за конкретното приложение. "Направи си сам" означава, че вие спестявате пари като сглобявате сами с основни инструменти на база инструкции.
MegaSquirt работи с 1 до 12 или повече инжектора с нисък или висок импеданс и с какъвто и да е брой цилиндри, дори с 3 и 5 цилиндрови двигатели.
2. Какво е MegaSquirt-II
MegaSquirt-II е дъщерна платка, която се добавя към MegaSquirt и позволява управлението на предварението на запалването и мотор за празния ход, а също така има и 12х12 тунинг таблица и още много допълнителни неща.
За повече информация http://www.megasquirt.info/ms2/
...следва продължение 
|
Чет Мар 03, 2005 8:10 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Митко, благодаря за удоволствието от супер темата "Megasquirt".
Очаквам с нетьрпение продьлжението.Предполагам,че интереса не е само мой след като вече сериозно се дискутира.Смятам в скоро време да се заема практически с темата.Сигурно има доста амбицирани като мен,но техническия английски ни спьва.Реализирането на идеята ще иска сьвместни усилия на всички заинтригувани, но смятам,че трябва да се започне с готово изделие и тогава да се мисли за побьлгаряване.Ако имаш вьзможност дай по-конкретни данни за начина на закупуване и цена.Благодаря предварително! Очаквам нови мнения,ще става все по-интересно!
_________________ FIAT-SPORT
|
Нед Мар 20, 2005 8:35 pm |
|
 |
Ferrari
|
hit-ko написа: Митко, благодаря за удоволствието от супер темата "Megasquirt". Очаквам с нетьрпение продьлжението.Предполагам,че интереса не е само мой след като вече сериозно се дискутира.Смятам в скоро време да се заема практически с темата.Сигурно има доста амбицирани като мен,но техническия английски ни спьва.Реализирането на идеята ще иска сьвместни усилия на всички заинтригувани, но смятам,че трябва да се започне с готово изделие и тогава да се мисли за побьлгаряване.Ако имаш вьзможност дай по-конкретни данни за начина на закупуване и цена.Благодаря предварително! Очаквам нови мнения,ще става все по-интересно!
Не мисля че налепването на една елементарна платка е проблем. Въпроса ми е от къде мога да поръчам процесора.
|
Пон Мар 21, 2005 1:41 am |
|
 |
me_to_u
|
Сигурно вече сте погледнали тоя пост, но все пак за тези, които не са
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=11726
|
Вто Мар 22, 2005 2:37 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Me_to_u, много сьм ти задьлжен за тези координати.Хиляди благодарности! Аз сьм от хората които повечето време прекарват сред автомобилите, отколкото пред компютьра и поради това много актуални
теми ми убягват.Ще направя контакт с колегата и предполагам, че ще бьде от полза за нашия форум.А има ли още нещо на тази тема непоместено...???
_________________ FIAT-SPORT
|
Сря Мар 23, 2005 12:23 am |
|
 |
me_to_u
|
hit-ko написа: Me_to_u, много сьм ти задьлжен за тези координати.Хиляди благодарности! Аз сьм от хората които повечето време прекарват сред автомобилите, отколкото пред компютьра и поради това много актуални теми ми убягват.Ще направя контакт с колегата и предполагам, че ще бьде от полза за нашия форум.А има ли още нещо на тази тема непоместено...???
 Аз му се кефя на тоя пич (disc) заради решителността и постоянството. У много хора има желание, но по една или друга причина(време, пари) не могат да се захванат с такъв проект. А и опитът му с "Megasquirt" ще е интересен за много хора тук. 
|
Сря Мар 23, 2005 11:47 am |
|
 |
Ferrari
|
Темата потъна и затова искам пак да започна дискусията. Мисля да реализирам подобно устройство и с помощта на Христо(hit-ko) да го пуснем на някой двигател. Няма да е лесно но мисля че ще си струват усилията. Може би за 1-ви вариант е добре да се поръча готов кит за да е по-лесно сглобяването и да остане само програмирането към съответния двигател.
|
Пет Дек 02, 2005 5:39 pm |
|
|