Дата и час: Нед Юни 22, 2025 1:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бартер 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Бартер
Зна4и имам фиат браво 1.9 jtd (105cv) доста бързо и икономи4но, искам да го смениа с браво 150 hgt с газожа уредба. на екстри за еднакви цамо 4е моето е с климатроник а неговото с климатик. на километри са еднакяи. с 10лв минавам по4ти 100 км градско а онова хар4и 12 газ! което като расход е еднакво! на мен ми се кара не6то по бързо (на 18 години съм :-)). искам да го заменя при положение, 4е ще ми доплати 1000 лв.

ще кажете ли някой съвет?? а ако някой знае това браво 150 коня е доста бързо нали? сигурно е като голф 3 2000 16 v.

Пон Мар 21, 2005 1:10 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Никога, даже в най-разюзданите си еротични сънища недей да сравняваш Голф с Браво, просто няма никаква база за сравнение. Бравото е на светлинни години напред.
Лично мое мнение е че ще се вкараш в големи проблеми с поддръжката на това Браво. Ако имаш кинти за скъпите консумативи добре. Ако нямаш, след като минеш мерър тук там с чарковете, маслата ремъците, сервизите накрая ще се скльока кардинално колата.
Имам точно такъв пример един приетел тате му купи хубава, много върза вектра 150 коня. За една година човека успя да счупи всичко което можеше да се счупи, защото нямаше пари за скъпи ремонти и масло, а караше яко в червената зона на оборотомера, вдигането на 100 на втора беше "много яко". Следващата година колата някой от ремонтите се повториха по същия начин и сега колата седи неизползваема, неподвижна, а на него тате пак ще му купи.

Пон Мар 21, 2005 5:22 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз само искам да добавя, че за мен HGT и газова уредба са несъвместими неща.

Пон Мар 21, 2005 6:48 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз лично съм много против газова уредба. Добре искаш по бърза кола но какво от това като ще ти е на газ. Казваш разхода бил същия е да но газта ти скапва двигателя. Колкото и да превключваш на бензин за да има смазка на двигателя то в повечето време ще я караш на газ и при това с висока скорост и двигателя пак няма да има необходимото смазване което бензина осигурява. И ще дойде прекрасния момент в който тези 150 ще се стопят и вече няма да е този мощен двигател.
Не си струва.

Пон Мар 21, 2005 8:08 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Приятелю, това Браво ако харчи 12 газ просто твоя има уникално Браво. 150 коня са си изкушаващо нещо, още повече като човек е на 18(ей кога беше това....) Върви прилично. Много зависи от цялата работа какво е състоянието на споменатото Браво, пък и на твоето. Добре ще е да наминеш през първия магазин за Фиат и да попиташ за някои основни сравнения в цените на части и консумативи. Не е чак толкова скъпо. А това газово...какво да ти кажа. Мнение няма да давам, щото нещо не съм фен. Имай на предвид, че нисък разход и вървене са две взаимно изключващи се неща. Като го настъпиш хубаво това 5 цилиндровото ти гарантирам 13 и нагоре градско бензин. А газ не харчи по-малко от бензин. Ти си направи сметката, ама ако си пестелив, ще ти дойде на нагорнище изведнъж, не е нафтичката. Емоция обаче ще има.

Пон Мар 21, 2005 9:33 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Млади момко не ламти за много коне защото...... айде да не казвам защо.Все пак си на 18 години и многото коне в ръцете на млад човек са трудно удържими и не искам да си представя някой последствия.От дизела по хубаво за сега няма / това разбира се е мое лично мнение /и си карай колцата нормално .Не ми се обиждай и аз не искам ни най малко да те обидя но като гледам твои връстници как зловещо карат с тия мощни коли и колко поразии правят и после съжаляват но вече е късно.За 38 години вече съм минал над милион километра така че поне от малко малко все нещо разбирам.Послушай възрастния човек и си карай това Браво дизеловото и се наслаждавай. 105 коня не са никак малко и не ти трябват повече .Бих се радвал ако не си като тия твои връстници дето всичко си позволяват на пътя и ето и днеска пак на твоите години във Варна някой направил голяма катастрофа.Бъди щаслив животът е пред теб и не го помрачавай......Коцев --Ловеч.

Пон Мар 21, 2005 11:55 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Правилно сте го казали г-н Коцев. Младите все са им малко конете. А момче на 18 какъв ли опит има зад волана. Нека покара първо по-малка кола и тогава да се прехвърли на бързо ако иска.

Вто Мар 22, 2005 12:07 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Отностно бартера
Знам 4е е така, но мен ме интересува дали си заслужава бартера т.е. дали ще имам изгода или не.

Вто Мар 22, 2005 12:16 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Аз не бих го сменил, още повече ако ти е гледана колицата.
Аз пък се замислям дали да не сменя моята бензинова с дизелова такава.

www.locksmith-bg.com

Вто Мар 22, 2005 12:47 am
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
ДИЗЕЛОВАТА КОЛИЦА СИ Е ЗА МИРНА ГЛАВИЦА.... НО.. 2000/20V -ВСЕКИГО ЗОВЕ !

Вто Мар 22, 2005 1:15 am
Профил WWW
Аватар

UNREAD_POST 
Пак се намесвам но сега да ти кажа моето мнение.11години карах Фиат Уно 1.3 дизел и повече от 5 литра градско не ми е горило.Сега имам и Мерцедес 190Д 2.5 и повече от 7л градско не гори.Имам и от половин година и Фиат Пунто 1.2 пълен инжекцион и както и да го карам под 8 литра не слиза и то комбинирано с извън градско.Така че си направи сам изводите. :lol:

Вто Мар 22, 2005 1:16 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Качваи се на 150коня,и мани тея печки :roll:

Вто Мар 22, 2005 3:31 pm
Профил ICQ WWW

UNREAD_POST 
имах такава колица(в момента съм на 19) и пич,искам да ти кажа,че с такова животинче 150 коня се правят много глупости,ама най-важното е колко си съобразителен и знай,че ако сам не се пазиш-няма кой да те опази.аз съм малко пристрастен към скоростите(не че се хваля-просто имах и мотор,ама тва е отделна работа).удоволствието да караш 5 цилиндъра си е .....мойто беше и със спортен филтър и звукът му беше като на corvette v8,честно!ако можеш да го поддържаш и мислиш,че ще правиш сравнително малко глупости-ВЗИМАЙ ГО.следващият собственик на моето 20в явно още повече го хапе главата от мен и е решил,че едно турбо щяло да му се отрази много добре.не знам как си с кинтите,но поддръжката му е сериозна(за такъв клас кола е нормална де),ама аз лично освен обичайните неща нищо не съм сменял.(за мита за окачването че е слабо,мога само да кажа,че собсвеника може да издъхне преди него).аз съм изминал 15к км и нямаше ядове.успех и помисли добре.(все пак дизел не подхожда на пичар,по-добре бенц,ама не се влияй много от мен,защото си личи,че съм пристрастен).
ae Peace!!!

Пет Мар 17, 2006 3:25 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Карай си "печката" и си свиркай ! Най-обикновените чипове могат да ти я вдигнат с 15-20 коня, а има за повече. А и чисто състезателна "бургия" бих си взел само чисто нова. Щото не знаеш тоя Фитипалди преди теб какво и е причинил за няколко години :wink:

Пет Мар 17, 2006 3:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
Темата е точно отпреди година, дали вече не се е решил каква кола иска?

Пет Мар 17, 2006 4:23 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща