|
 |
 |
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 1:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
 Демонтаж на изпарителя
Колеги искам да си сваля за малко изпарителя,но днес като пробвах да развия маркучите които излизат от изпарителя,не става.Не исках да ги напъвам защото незнам как за завити и да не ги счупя.Та някои може ли да ми каже кой винт триабва да развия?Те са две (като гайки)едната непосредствено до изпарителя и другата по-широка съединена за нея,като от нея тръгва мъркуча.Немога да го обясня точно,а и немога да го снимам ,но ако някой се сеща за какво става въпрос....Как да ги развия?трябва ли да държа контра на едната и да развивам другата или двете се развиват заедно.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Вто Апр 25, 2006 11:41 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
това за което говориш е входната тръбичка за газта, идва от клапана. голямата гайка най-вероятно е така стегната за изпарителя /поне при мен е ключ 19 и не можах да я развия/, че няма нужда д а държиш контра. колкото тръбички съм свалял досега никога не се е развивала голямата гайка. малката от своя страна се завива в голямата. единствената опастност е, че може тръбичката да е залепнала за гайката и като я напънеш и й направиш половин оборот може дирекнто да скъсаш тръбичката. е може и да заоблиш гайката, все пак е медна. общо взето внимателската
|
Сря Апр 26, 2006 6:12 am |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
А за какъв изпарител иде реч, щото колкото модели почти толкова варианти :mrgreen: :?:
Ако искаш да свалиш маркучите за водата те 100% са със скоби, ми то май и газовия е със скоба, е те тогава кви гайки :?: Я обясни по подробно колега или по-добре нарисувай една графика :mrgreen: тука и да земем да даваме акъли дружно :mrgreen:
Сега сериозно, тва с рисунката е идея! Дай да видим и се надявам да помогнем.
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Сря Апр 26, 2006 11:43 am |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 7:54 am Мнения: 159 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Да,неправилно колегата е използвал"маркуч",вместо "тръба".На всички ни стана ясно това! :idea:
Пакумба даде нужния отговор.Е при самото сваляне на маркучите за вода,краищата им се поставят някъде нависоко,за да изтече по-малко антифриз.Успех!
_________________ Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
|
Сря Апр 26, 2006 12:53 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|