|
|
Дата и час: Чет Юли 10, 2025 9:07 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Оригинална газова уредба на Брава 1.6 16v
Автор |
Съобщение |
spalding
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 9:21 pm Мнения: 13 Местоположение: Златоград
|
 Оригинална газова уредба на Брава 1.6 16v
Харесах си Брава 1.6 16v, 1997г, с оригинална италианска газова уредба.Имам няколко въпроса относно нея?
1.Подходящо ли е да се избере такава уредба,защото съм чувал че най-вероятно колата ще е скъсана от каране щом е с уредба от завода?
2.Създава ли проблеми?
3.Заслужава ли си или по-добре да си купя брава без газ и тук в БГ да и сложат?
4.Какъв е средният разход на газ/бензин при 1.4mi и 1.6 16V, и кой според вас е по-добрият двигател?
И един страничен въпрос:
5.Верни ли са слуховете,че брава/браво имат супер слаба предница и се трошат на поразия?
|
Съб Апр 22, 2006 6:07 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Ами това че колата е с газ от италия действително означава че там е карана повече.... Но какво от това?
Ако всичко е наред ( при преглед през сервиз ) взимай и не му мисли!
Ако избора ти е между 1.4 и 1.6 - по добре е 1.6. Там обаче е възможно да има проблем с газификацията с обикновена уредба и да се наложи да сложиш инжекцион.
На моето Браво разхода е 9/100 Газ градско и 7.5/100 Извънградско.
Със сигурност това за слабата предница на Браво/Брава ти го е казал някой "със здрава немска кола". Не му вярвай!
Такова нещо няма!
Аз бих те посъветвал да смениш мембраните на изпарителя ако вземеш колата с АГУ от Италия!
|
Съб Апр 22, 2006 6:53 pm |
|
 |
spalding
Кара детска количка
|
zgabrovski написа: Ами това че колата е с газ от италия действително означава че там е карана повече.... Но какво от това?
Ако всичко е наред ( при преглед през сервиз ) взимай и не му мисли!
Ако избора ти е между 1.4 и 1.6 - по добре е 1.6. Там обаче е възможно да има проблем с газификацията с обикновена уредба и да се наложи да сложиш инжекцион.
На моето Браво разхода е 9/100 Газ градско и 7.5/100 Извънградско.
Със сигурност това за слабата предница на Браво/Брава ти го е казал някой "със здрава немска кола". Не му вярвай! Такова нещо няма!
Аз бих те посъветвал да смениш мембраните на изпарителя ако вземеш колата с АГУ от Италия!
Да,обаче като ходих в автокъщата където се намира колата (МАК-Овча Купел,на околовръстното), пича там ми каза че не може да се закара до сервиз защото колата е без номера?Посъветва ме да взема някой разбирач който да дойде на място да я види...Да му вярвам ли ?
|
Съб Апр 22, 2006 7:31 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
spalding написа:
Да,обаче като ходих в автокъщата където се намира колата (МАК-Овча Купел,на околовръстното), пича там ми каза че не може да се закара до сервиз защото колата е без номера?Посъветва ме да взема някой разбирач който да дойде на място да я види...Да му вярвам ли ?
не
могат за сложат временен номер
нещо те мотае
Съб Апр 22, 2006 8:34 pm |
|
 |
spalding
Кара детска количка
|
sev написа: spalding написа:
не могат за сложат временен номер нещо те мотае
Точно така,щото иначе аз като си я купя няма как да я закарам до вкъщи по неговата логика...
А иначе ти какво ше ме посъветваш като оглеждам някоя Брава,на кои места да обърна най-голямо внимание?
|
Съб Апр 22, 2006 9:04 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
най-добре в сервиз
и вземи някой с теб, който разбира
то всичко си е късмет, но все пак:
viewtopic.php?t=621
Нед Апр 23, 2006 8:58 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
sev написа: spalding написа:
не могат за сложат временен номер нещо те мотае
най лесно е с приятел отивате и я изтегляте с въже до някой сервиз проверявате и готово, това със временния номер със сигурност няма да стане
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Нед Апр 23, 2006 10:49 am |
|
 |
georgyg
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 9:28 pm Мнения: 27 Местоположение: София
|
zgabrovski написа: Ами това че колата е с газ от италия действително означава че там е карана повече.... Но какво от това? Аз бих те посъветвал да смениш мембраните на изпарителя ако вземеш колата с АГУ от Италия!
А аз пък бих те посъветвал, ако я купиш първа я покарай малко и виж вървенето и разхода и после ако не те устройва смениш мембраните на изпарителя, защото може да се сменяни, а излишни разходи при първоначалното купуване на кола са безсмислени просто си смени ремъците ролки и т.н. Това което е фатално за карането. Инече на колесар до Вантотрейд и на стенд там, но става след записване :!: Да прегледаш и геометрията на колата, да не е помляна, че това е редовнен номер.
_________________ Alfa Romeo 145 T.S.
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
Нед Апр 23, 2006 12:21 pm |
|
 |
spalding
Кара детска количка
|
А къде се намира този сервиз на Вантотрейд и как да намеря колесар?
|
Нед Апр 23, 2006 12:34 pm |
|
 |
georgyg
Кара велосипед
|
spalding написа: А къде се намира този сервиз на Вантотрейд и как да намеря колесар?
Под колесар имах в предвид пътна помощ, а адрес на Ванто има тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632
Работят само с предварително записване. Цялостната диагностика е към 50-60 лв, но наистина си вършат отлично работата. Само цените са им малко високи.
|
Нед Апр 23, 2006 5:16 pm |
|
 |
spalding
Кара детска количка
|
Xex,разбрах че става дума за пътна помощ...питах как да се свържа с такава?иначе благодаря за информацията..наистина ще ми бъде от полза
|
Нед Апр 23, 2006 8:29 pm |
|
 |
georgyg
Кара велосипед
|
http://www.uab.org/
Това е сайта на СБА. Има линк за пътна помощ